Kemikál BORNIT Grundbit oldószermentes rugalmas bitumen alapozó

Vélemény írása

Kenhető és szórható, gyorsan száradó rugalmas bitumenes alapozó, amely kiválóan tapad az építőipari felületre. A termék oldószert nem tartalmaz.

Gyártó:

Leírás

Felhasználási terület

BORNIT Grundbit a tapadás elősegítésére szolgál előkészítésként szívó és nem szívó felületeknél fedéllemezek fektetése előtt, vagy alapozóként más bitumen bevonatok alá (pl. BORNIT Bitumen Latex Super UV, BORNIT OM vagy BORNIT Unibit). A termék kül- és beltérben egyaránt felhasználható. BORNIT Grundbit jól tapad beton, vakolat, téglafal és minden építésnél használt bitumenes alapfelületre is. BORNIT Grundbit eleget tesz az újépítésű és felújítandó házakra vonatkozó tető- és épületszigetelési előírásoknak.

A termék előnyei

  • környezetbarát, mivel oldószermentes
  • kiváló tapadási tulajdonságokkal bír (fémlemezre is tapad)
  • nagyon erősen tapad
  • gazdaságos a felhasználása
  • visszazárható a csomagolás

Alapozás

Az alapfelület tiszta, olaj és zsírmentes legyen. A laza, sérült összetevőket el kell távolítani, valamint a repedéseket és lyukakat előzetesen ki kell javítani! Az alapfelület lehet enyhén nedves, de vizes nem.

Fém felületre való felhordás esetén fontos: a fém felületnek tisztának, száraznak, olaj és zsírmentesnek kell lennie (esetenként zsírtalanítani kell, vagy érdessé kell tenni).

Felhasználás

BORNIT Grundbit hidegen felhasználásra kész. Felhordás előtt rövid ideig fel kell keverni.

A bevonat ecsettel, hengerrel, vagy szóróberendezéssel hordható fel. Ajánlatos a felhordáshoz használt eszközt munka előtt és közben is megnedvesíteni. Felhasználás közben az alapfelület és a környezet hőmérséklete legalább +5°C, legfeljebb azonban +35°C lehet. A BORNIT Grundbitottal nem lehet dolgozni eső, magas páratartalom (köd) vagy fagy esetén (FAGYVESZÉLYES!). A bevonatot teljes kiszáradásig esőtől és fagytól védeni kell.

Az eszközöket a felhordást követően azonnal vízzel meg kell tisztítani. A fedéllemezek fektetése előtt meg kell bizonyosodjunk róla, hogy a BORNIT Grundbit teljesen átszáradt.

A száradási idő függ az időjárási viszonyoktól, a környezet és az alap hőmérsékletétől, a levegő páratartalmától, valamint a felület szívóképességétől. A száradás kb. 2 órát vesz igénybe 20°C esetén. Fém felületek esetén a száradási idő megnőhet.

jellemzés: bitumenemulzió
összetétel: elasztomer, bitumen, töltőanyag
oldószer: víz
szín: nedvesen barna, megszáradva fekete
sűrűség 20°C-on: 1,00 g/cm3
konzisztencia: sűrűn folyós
felhordás: szóró berendezéssel, korongecsettel, hengerrel
tárolás: FAGYVESZÉLYES! eredeti, bontatlan csomagolásban legalább 6 hónapig
tisztítás: száradás előtt vízzel tisztítható, kikeményedett állapotban bitumen oldószerrel (BORNIT®-Bitumenreiniger)
Veszélyességi osztály (VbF/ADR) GISBAU-termékkód: BBP 10

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál BORNIT Grundbit oldószermentes rugalmas bitumen alapozó

Kiszerelés

, ,

Szín

fekete

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare