Paneeli-Ässä (Panel Ace), Matt Lacquer ( Beltéri Lakk, matt)

Paneeli-Ässä (Panel Ace), Matt Lacquer ( Beltéri Lakk, matt)

Gyártó:

Leírás

Típus
Vízzel hígítható beltéri akrilát lakk beltéri fafelületekre.

Alkalmazhatóság
Különböző világos fafelületekre, mint fa falra, fa mennyezetre vagy ajtókra. A kiszáradt lakk felülete kissé világos árnyalatú. Nem alkalmazható sötét fára, pácolás konzerválására, sem pedig padlóra, illetve bútorokra.

Felhasználási javaslat
Fa falak, fa mennyezetek, gerendaházak belső terei, ajtók és egyéb világos fafelületek.

Műszaki adatok

Bázis festék
EP

Színskála
Tikkurila Beltéri lakk színkártya

Fényességi fokozat
matt

Építési anyag kibocsátási osztálya
M1

Fedőképesség
Gyalult felületre Kb. 8-12 m2/l A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a kezelés módja és körülménye befolyásolják.

Kanna méretek
0.9 l, 2.7 l és 9 l

Hígító
Víz

Keverési arány
Szükség esetén max. 5%-ot vízzel.

Felvitel módja
Ecsetelés, szórás. Polyester and nylon paint brushes are best suited for the application of Paneeli-Ässä.

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén
Porszáraz kb. fél óra múlva. A következő réteg felhordása és a csiszolás 2-3 óra múlva történhet. The lacquered surface will reach its final hardness after approximately 2 weeks. Hard stress and the placing of objects on the surface should be avoided during this time.

Szárazanyag tartalom
22%

Sűrűség
n. 1.0 kg/l, ISO 2811

Tárolás
Fagytól védendő.

Termékkód
845/6_6404

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Festési körülmények
A lakkozandó felület legyen száraz, a hőmérséklet ne csökkenjen +10?C alá, és a levegő relatív páratartalma ne emelkedjen 80% fölé.

Előkészítés
Kezeletlen fafelület: tisztítsa meg a felületet a szennyeződésektől és a portól és szükség esetén csiszolja át. Korábban lakkozott felület: mosószerrel mossa le a korábban lakkozott felületet, majd gondosan öblítse le vízzel. Kaparóvassal távolítsa el az összes leváló lakkot. Csiszolópapírral csiszolja át a teljes felületet, majd távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.

Lakkozás
A felhasználást megelőzően a Paneeli-Ässä lakkot, az edény alján lévő anyagot is beleértve, jól fel kell keverni, hogy a mattító anyag jól elkeveredjen a lakkal. Szükség esetén 10%-ban vízzel hígítható. A lakkozást két rétegben a fa erezetének irányában kell elvégezni. A teljes felületet egy ütemben lakkozza le azért, hogy két lakkréteg találkozása elkerülhető legyen. Az első réteg felhordását követően finoman csiszolja át a felületet. The chosen gloss level will normally be achieved after the application of two coats.

Szerszámok tisztítása
Vízzel, vagy Tikkurila Pensselipesu-val.

Karbantartási útmutató
A festés után egy hónapig ne tisztítsa a felületet, majd a következőket tegye: tisztítsa a felületet pH-semleges (pH 6-8) mosogatószerrel egy puha kefével, szivaccsal, vagy ruhával. A nagyon szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítófolyadékkal egy rongydarabbal, vagy egy szivaccsal. Óvatosan öblítse le a felületet.

Karbantartó kezelés
Surfaces treated with Paneeli-Ässä can be maintained with Paneeli-Ässä or with a similar water-borne lacquer.

Határérték
(cat A/e) 130g/l(2010)

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁS
A termék összetétele nem igényel üzembiztonsági jelzések alkalmazását. Használata során gondosan kell eljárni és kerülni kell az allergia kialakulását. A termékről biztonságtechnikai adatlap kérhető.

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉS
A folyékony hulladék a veszélyes hulladékok lerakóhelyére szállítandó. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatók, vagy ilyen lehetőség hiányában hagyományos szemétlerakó helyre továbbíthatók.

SZÁLLÍTÁS
VAK/ADR –

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Paneeli-Ässä (Panel Ace), Matt Lacquer ( Beltéri Lakk, matt)

Kiszerelés

, ,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare