Unica Super – Urethane Alkyd Lacquer, semi-gloss (uretánalkid lakk, félfényes)

Unica Super – Urethane Alkyd Lacquer, semi-gloss (uretánalkid lakk, félfényes)

Gyártó:
Unica Super – Urethane Alkyd Lacquer, semi-gloss (uretánalkid lakk, félfényes)
Unica Super – Urethane Alkyd Lacquer, semi-gloss (uretánalkid lakk, félfényes)

Leírás

Típus
Gyorsan száradó uretánalkid lakk. UV-sugárzásvédő anyagot tartalmaz, amely csökkenti a napsugár fát károsító hatását.

Alkalmazhatóság
Bel- és kültéri fafelületekre. UV-sugárzásvédő anyagot tartalmaz, amely csökkenti a napsugár fát károsító hatását.

Felhasználási javaslat
Csónakok, padlók, nyílászárók. Csónakok esetében csak a vízzel nem érintkező felületre javasolt!

Műszaki adatok

Bázis festék
EP

Színskála
Available in the colours of the Lacquer Colour card. Make a trial application on a small area to ensure that the colour is correct. If the colour is too dark, add colourless Unica Super or White Spirit 1050.

Fényességi fokozat
félfényes

Fedőképesség
Kb. 12-14 m2/l rétegenként. A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a kezelés módja és körülménye befolyásolják.

Kanna méretek
0.225 l, 0.9 l, 2.7 l és 9 l

Hígító
lakkbenzin 1050

Keverési arány
Hígítás: szükség esetén 10% 1050-es lakkbenzinnel.

Felvitel módja
Ecsetelés és szórás. Magas nyomáson történő szórás: – fúvóka ? 0,009"-0,013", azaz 0,230-0,330 mm, – hígító mennyisége 0-10% térfogatra vetítve.

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén
Porszáraz 2 óra múlva, csiszolható 6 óra elteltével. A következő lakkréteg egy nap után vihető fel. 2 héten belül szárad ki teljesen és akkorra éri el kívánt tartósságát. A szellőztetés, a levegő relatív páratartalma, a hőmérséklet és a rétegvastagság befolyásolják a száradás sebességét.

Szárazanyag tartalom
48 %

Sűrűség
0.9 kg/l, ISO 2811.

Tárolás
Tűri a hidegben történő raktározást és szállítást. A rosszul lezárt vagy nem teljesen feltöltött edény tartósan nem tárolható.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Festési körülmények
A lakkozandó felület legyen száraz, azaz a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt. A lakkozás és a száradás alatt a levegő hőmérséklete ne csökkenjen +5?C alá, és a levegő relatív páratartalma ne emelkedjen 80% fölé. Ne lakkozzon ragyogó napsütésben, sem nedves, hideg időben. Kültérben úgy időzítse a lakkozást, hogy a lakkhártya az esti pára lecsapódása előtt még meg tudjon száradni.

Előkészítés
Új, lakkozatlan felületek: a felületet tisztítsa meg a szennyeződéstől és a portól. A fedőlakkozást megelőzően a kezeletlen fa felületét 1050-es lakkbenzinnel kell áttörölni. A kültéri terhelésnek kitett fafelületeket a lakkozást megelőzően Valtti Pohjuste alapozóval kell lealapozni. Korábban lakkozott felületek: korábban lakkozott felületeket mossa le Maalipesu mosószerrel, majd gondosan öblítse le vízzel. Kaparóvassal távolítsa el a leváló lakkot. Csiszolja át az egész felületet, majd távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.

Lakkozás
A felhasználást megelőzően jól keverje fel a lakkot. Új felületek alapozásához kb. 20% 1050-es lakkbenzinnel hígítsa fel a lakkot. A korábban lakkozott felületeket közvetlenül hígításmentes lakkal kenje át 1-2 rétegben. A felületet minden lakkréteg között enyhén át kell csiszolni. Figyelmeztetés! A kültéri terhelésnek kitett felületek alapozását mindig fényes Unica Super uretánalkid lakkal kell elvégezni!

Szerszámok tisztítása
1050-es lakkbenzinnel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.

Karbantartási útmutató
Not earlier than 1 month after treatment: Clean the surface with neutral cleaning agent (pH 6-8) using smooth brush, sponge or cleaning cloth. Clean very dirty surfaces with lightly alkalic cleaning agent (pH 8-10) using e,g, cleaning cloth, mop or sponge. Rinse the surface carefully with water. The surface achieves its final hardness and durability after few weeks (1 month) under normal conditions, therefore the surface should be handled with care during that time. If the surface has to be cleaned soon after treatment, use smooth brush, damp cleaning cloth or mop.

Karbantartó kezelés
Observe the condition of the exterior lacquered surface. The surface requires a new coat of Unica Super usually between 2 to 4 years depending on the substrate and the conditions. If the surface was previously treated with Unica Super lacquer, all similar lacquers can be used for maintenance painting.

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁS
Gyúlékony!Oldószeres benzint tartalmaz. Gondoskodjon a hatékony szellőztetésről. S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S16 Gyújtóforrástól távol tartandó – Tilos a dohányzás S23 A keletkezo gozt/permetet nem szabad belélegezni S51 Csak jól szelloztetett helyen használható S62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. A termékről biztonságtechnikai adatlap kérhető.

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉS
A termék nem önthető a csatornába, sem a vízrendszerbe vagy a talajba. A folyékony hulladék a veszélyes hulladékok lerakóhelyére szállítandó. Az üres, száraz dobozok újrafelhasználhatók, vagy ilyen lehetőség hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.285

SZÁLLÍTÁS
VAK/ADR –

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Unica Super – Urethane Alkyd Lacquer, semi-gloss (uretánalkid lakk, félfényes)

Kiszerelés

, , ,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare