Favédelem – Fontos a megelőzés

A fa az egyik legkedveltebb és legkönnyebben megmunkálható természetes anyag, melyből számtalan bútort és használati tárgyat készítünk, valamint otthonunk fal- és padlóburkolata és melegséget áraszt, ha valódi fából készült. A fa természetes anyag, harmóniát és melegséget sugároz. Az igazán természetes otthon kedvelői faház, rönkház vagy gerendaház építését is választhatják.

Mint látható, a fának számtalan felhasználási módja és előnye van, azonban a természetességből fakad az egyik hátránya is. Előszeretettel támadják meg a különböző kártevők és kórokozók. Ezért fontos, hogy felhasználás előtt megelőző védelemmel lássuk el ezt az anyagot, mert utólag már nagyon nehéz a védekezés és a kármentesítés.

Kopogóbogár vagy faszú
A kis kopogóbogár egy jellegtelen alig 0,5 cm-es, sötét színű állata, mégis hatalmas károkat tud okozni otthonunkban. Szinte észrevétlenül költözne be öreg bútorainkba vagy a tetőszerkezetbe. A lárvák életük nagyobb részét a fa belsejében töltik, melyben hatalmas labirintusrendszert rágnak úgy, hogy a felszínt gondosan elkerülik. Így általában már csak későn kerül sor a felfedezésükre, amikor a károsodott bútort vagy faszerkezetet csak a hibás rész cseréjével lehet megmenteni.

ajánlott termék
  • Termék
  • Termék adatok
Kül- és beltéri, gomba- és rovarkárosítás elleni folyékony faanyagvédőszer koncentrátum
Kiadósság

beltér: 78 ml/m2; kültér: 156 ml/m2

Kiszerelés

, ,

Farontó gombák
A farontó gombák a nem megfelelően kezelt fafelületeken jelennek meg, leginkább nedves, párás környezetben. Többféle megjelenésük lehet. A penészedés lehet zöld, fekete vagy kék attól függően, hogy melyik gomba telepedett meg a faanyagon. A fekete és zöldpenész általában a külső felületen marad, így ezek utólagos eltávolítása csiszolással és favédőszeres kezeléssel könnyebb, azonban a kékpenész akár a fa egész keresztmetszetében fertőzhet.

ajánlott termék
  • Termék
  • Termék adatok
Kül- és beltéri, gomba- és rovarkárosítás elleni folyékony faanyagvédőszer koncentrátum
Kiadósság

beltér: 78 ml/m2; kültér: 156 ml/m2

Kiszerelés

, ,

Tűz
A tűz nem kártevő vagy korokozó, azonban nem szabad megfeledkezni otthonunk szerkezeti elemeinek tűzgátló anyaggal való kezeléséről sem, ugyanis a bogarak és gombák által okozott károkkal ellentétben, a gyorsan lángra kapó faszerkezet életveszélyes lehet. Égés késleltető szerrel kezelni egy faszerkezetet nem nagy költség, azonban ennek az elmulasztása akár egész otthonunk elvesztését is okozhatja.

ajánlott termék
  • Termék
  • Termék adatok
Fenyő és lombos faanyagok tűz- gomba- és rovarkárosítással szembeni megelőző és részleges megszüntető védelmére szolgáló készítmény.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader