DUNAPLASZT URETÁL tixotróp bevonóanyag

Előnyösen alkalmazhatók víztárolók, hidroglóbuszok, tartályok és egyéb hasonló jellegű műtárgyak belső felületeinek bevonására is.

Gyártó:

Leírás

Felépítés: Kétkomponenses, oldószermentes termékek. Az „A” komponensek poliol kötőanyagot, színező pigmentet és egyéb különleges adalékanyagokat tartalmazó termékek. A térhálósításra szolgáló „B” 001 komponens diizocianát. A két komponens elegye poliuretán bevonatot képez.
BTO 2430225000

Választék:
DUNAPLASZT URETÁL ecsetelhető fehér „A” 103
DUNAPLASZT URETÁL szórható fehér „A” 103
DUNAPLASZT URETÁL „B” 001

Alkalmazási terület: A Legkülönbözőbb szerkezeti anyagok (acél, beton, azbesztcement stb.) bevonására szolgálnak. Tixotróp tulajdonságuk miatt vastag rétegben is felhordhatók, a megfolyás veszélye nélkül. Bevonatuk kemény, szívós, tartósan ellenáll víz, élelmiszer-ipari és szeszipari készítmények behatásának. Előnyösen alkalmazhatók víztárolók, hidroglóbuszok, tartályok és egyéb hasonló jellegű műtárgyak belső felületeinek bevonására.

Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910:1973 szerint tárolva, mindkét komponensre vonatkozóan, a gyártástól számított 6 hónapig.

Csomagolás: Az „A” komponensek nettó 6 kg-s kiszerelésben, műanyag vödörben, a „B” 001 komponens nettó 2 és 4 kg-s csomagolásban, ónozott acéllemez dobozban.

Alkalmazás: Az acélfelületet oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell. A fasimítóval simított beton legalább B 200 szilárdságú és max. 3% víztartalmú legyen. A kizsaluzást követően a pozitív hibákat mechanikailag el kell távolítani. A negatív, tölcsér alakú nyílásokat, betonfészkeket műgyanta habarccsal kell kijavítani. Betonfelületeket – a jobb tapadás érdekében – célszerű UREX ALAPOZÓ LAKK 005-tel bevonni, az így impregnált felület min. 6 óra vagy max. 48 óra elteltével vonható át (lásd. a termékek ismertetőjében közölteket is.)

Az „A” és a „B” 001 komponenseket a használat előtt 2:1, ill. 3:1 tömegarányban kell összekeverni, olyan mennyiségben, amennyi 50-60 percen belül feldolgozható. Hígítás szükségtelen és nem megengedett.

A homogén anyagot ecsettel vagy kézi hengerezéssel lehet felhordani. Három réteg felhordását javasoljuk. Az egyes rétegek felvitele között 24 óra száradási időt kell biztosítani. Egy réteg kb. 100-150 µm vastag bevonatot biztosít. A felhordás során a munkatér hőmérséklete min. + 5 oC legyen, a relatív légnedvesség-tartalom max. 75% lehet. Alacsonyabb hőmérsékleten vagy magasabb páratartalom esetén a bevonat – különösen a vastagabb részeken – buborékos lesz, ráncosodás is felléphet. Az előírtak szerint kialakított bevonatrendszer 7 nap elteltével éri el végső szilárdságát.

A bevonatrendszer írtelenített üvegszövet vagy üvegpaplan segítségével erősíthető. Az üvegszövetet vagy -paplant a betonra felhordott nedves bevonóanyagba kell beágyazni, besimítani, majd egy újabb bevonóanyag réteget kell felhordani. Ennek száradását követően (kb. 24 óra) egy újabb bevonóanyag réteget ajánlatos felhordani, az esetleges kapilláris nyílások megszüntetésére, egyben homogén felület kialakítása érdekében.

A munka befejezése után a szerszámok REZISZTÁN HÍGÍTÓ, UREPÁN HÍGÍTÓ vagy UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK HÍGÍTÓ segítségével tisztíthatók meg.

Hígítás: szükségtelen és nem megengedett.

Tűzvédelmi előírás: mindkét komponens a IV. tűzveszélyességi fokozatba tartozik.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: DUNAPLASZT URETÁL tixotróp bevonóanyag

Kiadósság

6-7 m2/kg

Kiszerelés

,

Szín

fehér

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “DUNAPLASZT URETÁL tixotróp bevonóanyag”

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader