Factor Pergola Kültéri Fafesték

Factor Pergola Kültéri Fafesték – Kültéri fa szerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli fa természetes szépségét.

Gyártó:

Leírás

Factor Pergola Kültéri Fafesték – IDŐJÁRÁSÁLLÓ!

Egyedülállóan új termék született, különleges tulajdonságokkal!
A Festék Bázis legújabb, kültéri festéke a Factor Pergola minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami segíthet újra gyönyörűvé és élettel telivé változtatni a kastély ódon zsalugátereit. Először is, nagyon erős: ez elengedhetetlen a fa összetartásához. Páraáteresztő, ami a fa száradása miatt kiemelten fontos. Kellőképpen rugalmas is, szinte „együtt él” a fával. Nedves dörzsálló, vízlepergető és UV álló – egy kültéri, prémium kategóriás fa festék esetében ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek. A végeredmény pedig egy esztétikus, természetes hatású felület, amit igazán felhasználóbarát, cseppmentes állaga tesz még tökéletesebbé. Ezek a jellemzők teszik a legjobb választássá a Factor Pergolát, legyen szó akár a legreménytelenebb állapotú fa felületekről is.

A Factor Pergola nem csupán szakértelemmel, ám a történelem nagyjai iránti hatalmas tisztelettel készült – ezt a minőséget bátran ajánljuk mindenki figyelmébe, próbálja ki Ön is!

Főbb jellemzők:

  • –    UV álló
  • –    Rugalmas
  • –    Vízlepergető
  • –    Nedves dörzsálló
  • –    Páraáteresztő

Alkalmazás:
A FACTOR Pergola Fafesték kimondottan a kültéri fa szerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Alkalmas minden hazánkban előforduló puha és keményfa festésére. A juhar szín egy réteg felhordása után színfordítóként használva FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral átfesthető, így a sötét színű festékeket felfrissíthetünk tetszőleges világosabb színekre. A FACTOR Pergola Fafesték akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít átfestés nélkül, az előnyös tulajdonságainak köszönhetően:

  • – Core-Shell emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez, amely gumis tapintású, a fa szerkezetek mozgását követi, így nem reped meg.
  • – Színező pigmentek a természetben előforduló ásványi oxidok melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.
  • – Nedves dörzsálló MSZ EN ISO11998:2006 szerint I. osztályú
  • – Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fába lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.

FACTOR Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgyak festésére. A fa felületek mellet a különböző fém szerkezeti és rögzítő elemek is átfesthető. Acél szerkezeti elemek esetén a COROR Rapid Korróziógátlóval alapozzuk a felületet.

Előkészítés:
A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakodott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja, a vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez). Natúr fa felületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. FACTOR Pergola fafestékünk páraáteresztő így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagok vagy egyéb szennyeződések a festékrétegen keresztül a festett felületre kicsapódhatnak, ezt elkerülendő, impregnálja a fát alapozás elött, oldószeres fakonzerváló alapozóval.  A régi száraz porózus, valamint a festett repedezett felületek alapozását 1:2 arányban vízzel hígított Factor Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezze el. Mártásos technikát is alkalmazhatunk, hogy megerősítse a mélyebb szerkezeteket. A Fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük, a Factor Pergola Fafestékekkel töltsük fel őket több rétegben.

Felhasználás:
A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! FACTOR Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonságtechnikai adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Kiszerelés: 0,75 liter; 2,5 liter
Színek: Fehér, Szürke, Juhar, Fenyő, Aranytölgy, Teak, Dió, Gesztenye, Zöld, Mahagóni, Cseresznye, Wenge
Színezés: Érdeklődjön az egyedi színek felől Értékesítőinknél!
Fényesség: selyemfényű
Kiadósság: 4-5 m2/liter 2 rétegben
Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.
Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel
Felhasznáható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

 

 

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Factor Pergola Kültéri Fafesték

Felület

selyemfényű

Kiadósság

4-5 m2/liter 2 rétegben

Kiszerelés

,

Szín

, , , , , , , , , , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Factor Pergola Kültéri Fafesték”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader