Optiva Colour – akril latex beltéri falfesték

Vélemény írása

Vízhígítású akril latex beltéri falfesték lakóépületek, irodák és közületi helyiségek falainak és mennyezeteinek védő és dekorációs festésére.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSVízhígítású akril latex beltéri falfesték lakóépületek, irodák és közületi helyiségek falainak és mennyezeteinek védő és dekorációs festésére. Teljesen matt fedőréteget képez.ALKALMAZHATÓSÁG

Lakóépületek, irodák és közösségi helyiségek, iskolák, egészségügyi helyiségek (kórházak, gyermek játszóterek), üzemek és élelmiszeripar, étellel nem érintkező mész- és cementvakolatok, glett, beton, gipszkarton falak és mennyezetek festése. Korábban festett felületek felújítására is alkalmas.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATLakóépületek, irodák és közösségi helyiségek, iskolák, egészségügyi helyiségek (kórházak, gyermek játszóterek), üzemek és élelmiszeripar, étellel nem érintkező mész- és cementvakolatok, glett, beton, gipszkarton falak és mennyezetek festése. Korábban festett felületek felújítására is alkalmas.MŰSZAKI ADATOK  Bázis festékAP és CSzínskálaFehér, a Tikkurila Symphony, NCS és más színkártyák engedélyezett színei.Fényességi fokozatteljesen mattFedőképesség12 m2/liter/réteg-ig (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)Kanna méretek0,9l, 2,7L, 9L, 18LHígítóVízKeverési arányVízzel, szükség esetén max. 5%-ban.Felvitel módjaecset, henger, szórásSzáradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom eseténkb. 1 óra alatt száraz, átfesthető 4 óra elteltével. (Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb.)Töltő kapacitás0,9l, 2,7L, 9L, 18LSűrűségA-bázis: kb. 1,35 g/cm³, színtől függően, C-bázis: kb. 1,27 g/cm³, színtől függőenTárolásFagytól védendő. Száraz helyen, +5°C-25°C-os hőmérsékleten, jól lezárt dobozban/kannában tárolandó.TermékkódC15 3905FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekA festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen 5°C-25°C között, páratartalma pedig 80% alatt.ElőkészítésFestetlen felületek:
A friss vakolt vagy beton felületeket 4 hét száradási és kikeményedési idő elteltével szabad festeni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.

Korábban festett felületek:
Mossa le a felületet és távolítsa el a felületről a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket, valamint a laza, lepergő festékrétegeket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.

Korábban meszes, vagy enyves festékkel festett felületek:
Az enyves, vagy meszes festéket tökéletesen, a vakolatig távolítsa el. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Ezután alapozza a felületet egy réteg Suprabilit-tel.

Ha a festendő felület anyaga laza, alapozza a felületet Suprabilit mélyalapozóval.

Figyelem!
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna.
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e – amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.FelvitelA lehetséges színeltérések elkerülése végett biztosítson az egész felületre elegendő, azonos gyártási számú festéket.
A festéket nem szükséges hígítani. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a festéket ecsettel, hengerrel, vagy szórással 1-2 rétegben. A gyenge takaróképességű színek esetében lehetséges, hogy további rétegek felhordása is szükséges.Szerszámok tisztításaTisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel.határértékEU-határérték erre a termékre
(Kategória/alkategória): A/a 30 g/l (2010).
A termék max. 30 g/l VOC-t tartalmaz.
EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSA termék nem minősül veszélyes árunak. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Festés után alaposan szellőztesse át a helyiséget, amíg a kellemetlen szag megszűnik. Ezután veheti használatba a helyiséget. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.OPTIVA COLOUR200910
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA folyékony hulladékot a csatornába engedni nem szabad. A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat/kannákat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Optiva Colour – akril latex beltéri falfesték

Kiszerelés

, , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Optiva Colour – akril latex beltéri falfesték”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader