Az oldal jelenleg csökkentett üzemmódban fut, az adatbázis feltöltése és a funkciók élesítése folyamatban. Kérdés, észrevétel esetén írjon nekünk a kolor@kolor.hu címre vagy hívjon a +36-20-531-3878 telefonszámon!

Az oldal teszt üzemmódban fut, jelenleg nem áll módunkban online rendeléseket fogadni. Keresse meg az Önhöz legközelebbi festékboltot IDE kattintva és vegye fel vele a kapcsolatot telefonon!

Pigrol Időjárásálló festék K60

Selyemfényű, színezett emulziós festék fa- és egyéb felületek fedésére; bel- és kültérre; időjárásálló képességét sok éven át megőrzi.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSSelyemfényű, színezett emulziós festék fa- és egyéb felületek fedésére; bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmas; gyorsan szárad; időjárásálló képességét sok éven át megőrzi. Tökéletes tapadást biztosít új és régi fafelületeken egyaránt, továbbá sima, nem vízáteresztő felületeken is.ALKALMAZHATÓSÁG

Tetőfödémre, gerendákra, széldeszkákra, fakeretekre, falborításokra és ablakredőnyökre. Fakapukra és istállóajtókra, ültetvényes faládákra, kerítésekre, kaptárokra. Horganyzott vagy műanyag csatornákra és vízelvezetőkre, színesfémből vagy galvanizált fémből készült garázsajtókra és kerítésekre. Kültéri használatra, a ház alapzatának vakolatára, falazatokra, cement felületekre.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATTetőfödémre, gerendákra, széldeszkákra, fakeretekre, falborításokra és ablakredőnyökre. Fakapukra és istállóajtókra, ültetvényes faládákra, kerítésekre, kaptárokra. Horganyzott vagy műanyag csatornákra és vízelvezetőkre, színesfémből vagy galvanizált fémből készült garázsajtókra és kerítésekre. Kültéri használatra, a ház alapzatának vakolatára, falazatokra, cement felületekre.MŰSZAKI ADATOK 

7

8

Színskála8 előrkevert szín: fehér/perlweiss, sötétbarna/dunkelbraun, vörösesbarna/rotbraun, mustársárga/ginster, ezüstszürke/silbergrau, brasil barna/brasil, fekete/schwarz, sötétzöld/moosgrün
Fedőképesség

7-8 m2/liter/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)

Kanna méretek0,75L; 2,5LHígítóVízSzáradási idők

(20°C-on és 65%-os relatív páratartalom mellett) Száraz kb. 1 óra múlva. A második réteg az első réteg száradása után vihető fel. az időjárás viszontagságainak különösen kitett felületekre kerülhet egy harmadik réteg is. A színmintának megfelelő árnyalat száradás után jelenik meg. 

Töltő kapacitás0,75L; 2,5LTárolásEredeti, szorosan zárt csomagolásban, száraz, hűvös, jól szellőző helyen, hőtől, direkt napfénytől védve tárolandó. Fagytól védendő.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATElőkészítésA festendő felület legyen száraz (a fa relatív nedvességtartalma legyen max. 18%), tiszta, a portól, a gyantától, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződésektől mentes. A laza, lepergő festékrétegeket teljesen el kell távolítani.FelvitelHasználat előtt alaposan keverje el a festéket. Száraz és elhasználódott felületekre kenjen fel egy réteg hígított Időjárásálló festéket – 9 rész festék, 1 rész víz –, majd fedőrétegnek vigyen fel hígítatlan Időjárásálló festéket. Szórásnál hígítsa a festéket 10%-ban vízzel.
Ne alkalmazza a festéket +5 °C alatt. Alacsony hőmérséklet esetén (beleértve a festett felület hőmérsékletét), illetve ha a hőmérséklet száradás közben megközelíti a fagyhatárt, zavaros szín és csíkok alakulhatnak ki. Hasonló módon, kerülje az ecsetelést direkt napsütésben, illetve napsütötte felületre, mert az rossz eredményekhez vezethet és a festett felületen nem kívánt vékony réteg alakulhat ki.
FIGYELEM! Hőre lágyuló tulajdonsága miatt az ablakok és ajtók illesztékeire ne használja a festéket.
FelvitelA kezelendő felülettől függően az alábbi tulajdonságokra kell figyelni:

Fa
Szivárgó fagyanta miatt a festék megemelkedhet, ezért azt el kell távolítani. Az eltávolítást követően mossa le a fafelület nitro hígítóval. A rozsdás szögeket, vas alkatrészeket először rozsdagátló alapozóval kell kezelni.
Az időjárás viszontagságainak közvetlenül kitett fafelületek, különösképpen a gombásodásra hajlamos puhafák esetén javasoljuk Valtti Valtti Akvibase+ termékekkel való előkezelést.
Ezután kenjen fel 2 réteg hígítatlan PIGROL-Időjárásálló festéket.
Az alapozás tökéletes és teljeskörű favédelmet biztosít, amely növeli mind a festékréteg, mind a fa tartósságát.
A PIGROL-Holz-Isoliergrund terméket a PIGROL-Időjárásálló festék előtt kell felvinni, így védelmet biztosít a fanedvek szivárgása ellen, továbbá a tartósító sók miatti elszíneződés, a fakátrány, a nikotinfoltok, a vízfoltok, a korom, az aszfalt és a bitumen által okozott károk ellen.

Fém
Minden rozsdásodó anyagot előkezelni kell rozsdagátló alapozóval. Távolítsa el az olajos vagy horganyzott maradványokat az új horganyzott lemezekről egy ammónia kötésű tisztító segítségével, felületaktív anyaggal + dörzsanyaggal (erős univerzális tisztító, súrolópor), majd mossa le vagy gőzzel tisztítsa meg alaposan. Ezután érdesítse meg kicsit a felületet egy finomszálú drótszivacs segítségével – de ne használjon csiszolópapírt. Hagyja hosszabb ideig száradni.

Pala, vakolt felület, beton, falazat
Az újonnan vakolt felületek legyenek légszárazak, a vakolást követően teljen el legalább 3 hét. Minden javított vakolt felületet érdemes savval maratni.
Homokvakolt vagy nem festhető felületeket az oldószeres PIGROLAN-Tiefgrund TB termékkel kell előkezelni, a használati utasításnak megfelelően.
A rozsdásodó vas felületeket rozsdagátló alapozóval kell előkezelni. Világos színek esetén, amennyiben szükséges, ellenőrizze a vakolatot, hogy nem maradt-e rozsdásodó vasat tartalmazó homok rajta.
Azon felületeket, ahol kivirágzás történt kalcium-karbonát, salétrom vagy hasonló vegyületek jelenlétének köszönhetően, savval kell maratni.
A mohákat és gombásodásokat el kell távolítani, majd a felületet PIGROTAN-nal kell előkezelni. A szennyeződéseket és a visszamaradt emulziót teljesen le kell mosni.

Újra alkalmazás
Ha már a szennyeződések és a por el lett távolítva, a PIGROL-Időjárásálló K60 festéket mindenféle különleges előkészület – mint például csiszolás, dörzsölés vagy kaparás – nélkül bármikor újra lehet alkalmazni.
A PIGROL-Időjárásálló festékkel még régi, elhasználódott rétegekre is minden nehézség nélkül rá lehet festeni, legyen az fakátrány, olajfesték, lakk, pác vagy emulzió. A sima, fényes felületeket előbb le kell csiszolni a PIGROL-Időjárásálló alkalmazása előtt.
A teljesen megrepedt, pattogzó festékmaradványokat teljesen el kell távolítani (harántos tapadási teszt), hogy ne akadályozzák a festék újrafelvitelekor a tapadást.
Ismeretlen jellegű régi festékrétegeken mindig végezzen próbafestést.
A PIGROL-Holz-Isoliergrund termék ideális ragasztó alapozó.
Világos színű festékek felvitelekor azt javasoljuk – technikai tudásunk jelenlegi állása szerint –, hogy mindig alkalmazza a PIGROL-Holz-Isoliergrund terméket előrétegként a felületen annak érdekében, hogy megakadályozza a színezett váladékok kiszivárgását a fából, és hogy a sók, stb., ellen védelmet biztosítson.
Szerszámok tisztításaSzappanos vízzel, a festés után azonnal.határértékEU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/d: 130 g/l (2010).
A termék kevesebb mint 130 g/l VOC-t tartalmaz.
EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSGyermekek kezébe nem kerülhet. Használja a terméket körültekintően. Használat előtt mindig olvassa el a címkén lévő információt és a termékleírást. Kerülje a szórás során keletkező ködpára belélegzését. Csak jól szellőztetett helyen használható. Szemmel vagy bőrrel való érintkezés esetén azonnal le kell öblíteni. A termék nem önthető a csatornarendszerbe. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Pigrol Időjárásálló festék K60

Kiszerelés

,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Pigrol Időjárásálló festék K60”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader