Supralux GEMINI 2 komponensű parkettalakk

Supralux GEMINI 2 komponensű parkettalakk: Kopásnak és háztartási vegyszereknek ellenálló lakkbevonatot adó, kétkomponensű, színtelen, magasfényű parkettalakk.

2995 Ft10945 Ft

Kiürítés
Gyártó: SKU: 259760056 Kategóriák: ,

Kopásnak és háztartási vegyszereknek ellenálló lakkbevonatot adó, kétkomponensű, színtelen, magasfényű parkettalakk.

Parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható parketta, és egyéb beltéri fafelületekhez használható.

Hosszú fazékidő, Magas szárazanyag tartalom, húsos lakkréteg. Tükörsimára kifeszül, kiválóan terül. Bevonata magasfényű, kiváló kopásállóság, kemény és rugalmas bevonat.

Poliuretán alapú, oldószert tartalmazó, két komponensű, színtelen lakk. Kiszerelés: „A” komponens 0,56, 1,87, 3, és 21 liter „B” komponens 0,19, 0,63, 1, és 3,5 liter Az „A” komponensek edénymérete úgy van tervezve, hogy a keverési aránynak megfelelő „B” komponens hozzákeverve beleférjen A 0,56 literes „A” és 0,19 literes „B” komponens műanyag gyűrűvel összefogva, 0,75 literes ikercsomagolásban kerül forgalomba.

Keverési térfogat arány: 3 rész „A” komponenshez 1 rész „B” komponens Felhasználhatóság: összekeverés után 6 órán belül

Alapozó: Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó

Hígítás: Hígítani nem kell, szükség esetén kizárólag Supralux Gemini hígítóval

Száradási idő 20 C-on:

porszáraz 3 óra

teljesen száraz 16 óra

Átfesthetőség: önmagával: parkettán 16 óra után, fatárgyaknál 6-8 óra múlva

Felhordási módok: Ecsetelés, hengerezés

Igénybevétel: átkeményedés után (1-2 nap), nagy igénybevétel esetén (pl. iskola, tornaterem) legalább 15 nap múlva

Kiadósság: kb. 10 m2/liter rétegenként. Függ a felület minőségétől és a felhordás módjától

Fényesség: magasfényű

Minőségmegőrzési idő: „A” komponens 60 hónap, „B” komponens 24 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25°C között fedett raktárban tárolva.

Tűzveszélyességi fokozat: II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos!

Felhasználási útmutató:

Felületelőkészítés, felhordás:

Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. Az új parkettának teljesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Egyes faféleségeknél (pl. bükkfa) enyhe sötétedés mutatkozhat, ezért ajánlatos kis felületen próbalakkozást végezni. Supralux GEMINI-vel már lakkozott parkettánál, ha a felület csak kis mértékben meghibásodott, elegendő a kézi csiszolás, nagy mértékben hibás felületekről azonban gépi csiszolással el kell távolítani a régi bevonatot, majd portalanítani, zsírtalanítani kell és lakkozási próbát kell végezni. Régi, viaszos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal (pl. BOLOVIT, FLOROVIT) kezelt parkettát géppel kell csiszolni. Csiszolás után itt is lakkozási próbát kell végezni. A próba során jelentkező sötétedés, elszíneződés a nem elég mély csiszolás eredménye is lehet. Felhasználáskor a lakk és a munkatér hőmérséklete 20-25 C legyen. A lakkozás előtt a parkettalakk két komponensét az előírt arányban (3 rész „A” komponenst 1 rész „B” komponenssel) alaposan össze kell keverni. Az összekevert lakkot 6 órán belül fel kell használni, mert ezen túl nagyon besűrűsödik. A parkettalakk felhordása általában ecseteléssel történik, a hengerezéssel történő felhordás kényelmesebb és gyorsabb, de ezt inkább bízzuk gyakorlott szakemberre. Hígítás általában nem szükséges. Ha a lakk nehezen ecsetelhető a felhasználás közbeni lassú besűrűsödés következtében, kis mennyiségű Supralux Gemini hígítóval lehet hígítani. Az egyes rétegek felhordása az előző réteg felvitele után min. 16 óra múlva (fatárgyak lakkozásánál 6-8 óra múlva) történhet. Az újabb réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finomszemcséjű csiszolóvászonnal megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott parkettát a lakk teljes átkeményedése után (min. 1-2 nap) szabad igénybe venni. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb, nagy igénybevételnek kitett felületek esetén használatba vételig legalább 15 nap várakozási időt kell biztosítani.

Javasolt bevonatrendszerek:

Új és használt felületekre:

Parketta, ill. beltéri fa

Alapozó réteg (kötelező!) : Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó

Közbenső réteg*: Supralux GEMINI parkettalakk

Átvonó réteg : Supralux GEMINI parkettalakk

Bevonatrendszer Supralux Gemini Tivinil parketta alapozóval:

Parketta ill. beltéri fa

Alapozó réteg  (kötelező!): Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó

Közbenső réteg*: Supralux GEMINI parkettalakk

Átvonó réteg: Supralux GEMINI parkettalakk min. 1x felújításhoz min. 2x új felülethez

* A fa minőségétől és az igénybevételtől függően esetenként több közbenső réteg felhordása szükséges. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb, nagy igénybevételnek kitett felületek esetén legalább 0,4 l/m2 anyagmennyiség felhordását javasoljuk több rétegben.

Termék adatok: Supralux GEMINI 2 komponensű parkettalakk

Kiszerelés

, , ,

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Supralux GEMINI 2 komponensű parkettalakk”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

 • Bolt neve: Festék Mester Kft.
 • Bolt: festekmester
 • Cím: Budaörs
  Budapesti út 75.
  2040
  Magyarország
 • Nincs értékelés!
Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
 • Total (0)
Compare
preloader