Taika – Opaque Pearl Paint (Gyöngyházfényű fedőfesték)

Vízhígítású, színezhető, gyöngyházfényű, teljes fedőképességű akril festék, gyöngyház hatás kialakításához.

Gyártó:

Leírás

 

 

Típus
Vízhígítású, színezhető, gyöngyházfényű, teljes fedőképességű akril festék, gyöngyház hatás kialakításához.

Alkalmazhatóság
Beltéri fa-, farostlemez-, faforgács lemez- és fém felületekre, valamint gipszkarton, beton és hasonló felületekre.

Felhasználási javaslat
Fedőfestékként felhordható Feelings Beltéri Falfestékkel alapozott felületekre, illetve korábban még nem festett felületekre. Alkalmazható mintázásra, előzőleg alkid-, vagy savkatalizátoros festékkel festett vagy lakkozott felületekre. Az előnyős megvilágítás fokozhatja a végső összhatást.

Műszaki adatok

Bázis festék
HM és KM

Színskála
Taika Színkártya színei szerint.

Fényességi fokozat
félfényes

Építési anyag kibocsátási osztálya
M1

Fedőképesség
6 ? 8 m2/l rétegenként.

Kanna méretek
0,1l; 0,225l; 0,9l és 2,7l

Hígító
Víz

Felvitel módja
Felhordható ecsettel, hengerrel vagy szórással. Felhordáshoz használjunk rövid szőrű hengert. Az ecsetet és a hengert a különböző minták kialakításához használjuk. Hagyományos szóráshoz a fúvóka nagysága: 1,8 mm, hígítsa a festéket 40%-ban vízzel.

Száradási idő 23C és 50% relatív páratartalom esetén
?rintésszáraz 1 óra elteltével és 6-8 óra múlva átfesthető.

Mosásellenállóság
több, mint 5000-szer mosható.

Hő ellenállóság
+85C, ISO 4211-3.

Szárazanyag tartalom
Kb. 35%

Sűrűség
1.1 kg/l (színkeverés nélkül) (ISO 2811)

Tárolás
Fagytól védendő

Termékkód
858_6085/6

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Festési körülmények
Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +10°C legyen és a levegő relatív páratartalma, pedig legyen 80% alatt. Alacsonyabb hőmérséklet és viszonylag magas páratartalom megakadályozza a festék gyors száradását, ezáltal megkönnyíti a munkát.

Előkészítés
Festetlen felületek: Tisztítsa meg a felületet mindenféle szennyeződéstől (por, zsír, olajfoltok), jobb tapadás elérése érdekében.
Fafelületek: Alapozza a fa felületeket Feelings Bútorfesték Alapozóval. Új, tiszta fafelületeket festheti közvetlenül Taika Fedőfestékkel.
Fém felületek: A fém felületeket alapozza Unica Korróziógátló Alapozóval.
Fal felületek: Amennyiben szükséges, simítsa a felületet a Prestia glettel, madj csiszolja át a már száraz felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Két rétegben vigyen fel Tikkurila latex festéket (pl. Feelings Beltéri Falfesték) alapozónak.
Korábban festett felületek: Öblítse le a felületet alaposan vízzel, majd hagyja jól megszáradni.
Fafelület: Távolítsa el az előző réteg festéket vagy lakkot a festendő felületről spaklival. A kifényesedett lakozott vagy festett felületeket csiszolja mattra. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Simítsa a felületet és javítsa az esetleges lyukakat, repedéseket Prestia glettel és csiszolja le a glettelt felületeket. Alapozza a felületet. Megjegyzés: használjon Unica Tapadó Alapozót nitrocellulóz lakkal festett felületeken.
Fal felületek: A kifényesedett, kemény felületeket csiszolja mattra. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Javítsa az esetleges lyukakat, repedéseket Prestia glettel és csiszolja át a már megszáradt felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Alapozza a felületet.

Festés
Használat előtt alaposan keverje fel a festéket.
Bútorok festése: Vigyen fel két réteg Taika Gyöngyházfényű Fedőfestéket ecsettel, hengerrel vagy szórással a felületere. Nagyobb felületek esetén érdemes először hengerrel felhordani a festéket, ezután elsimítani azt ecsettel. Használjon jó minőségű, műszálas ecsetet. Az ecsetvonásokban gyönyörűen kiemelkedik a gyöngyházhatás.
Fal felületek/mintázás: A Taika színkártyából kiválaszthatók azok az alapszínek, melyek jól harmonizálnak a Taika Fedőfestékkel. Hordja fel a Taika Fedőfestéket hengerrel 1 m2-es területen, és ha szükséges, azonnal mintázza hengerrel, ecsettel vagy szivaccsal.
Javasolt a festést egy kartonlapon előzőleg kipróbálni. Amennyiben ecsetet is használ, kis területen dolgozzon egyszerre és azonnal mintázza hengerrel, az átfedések elkerülése végett. A Taika Fedőfestéket 2 rétegben, mintázás esetén pedig 1 rétegben vigye fel. Nagy felületek festéséhez a gyors száradás miatt gyakorlat szükséges. A Taika Fedőfesték kiválóan alkalmazható a ?kereszt ecsetvonásos? festés (ún. criss-cross technika) vagy hengerrel történő felhordáshoz.
A Taika Fedőfesték kiválóan használható festősablonnal történő mintázáshoz is.

Szerszámok tisztítása
Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal vízzel.

Karbantartási útmutató
A festés után egy hónapig ne tisztítsa a felületet, majd a következőket tegye: tisztítsa a felületet pH-semleges (pH 6-8) mosogatószerrel egy puha kefével, szivaccsal, vagy ruhával. A nagyon szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítófolyadékkal egy rongydarabbal, vagy egy szivaccsal. Óvatosan öblítse le a felületet.
A festés után egy pár hétig óvatosan bánjon a felülettel, mert a festék teljes kikeményedése normál körülmények között kb. egy hónapig tart. Ha a felületet mindenképpen tisztítani kell a festés után, tegye azt egy puha kefével vagy rongydarabbal. Karbantartó kezelés Kövesse az instrukciókat az előzőleg már festett felületekre vonatkozóan. Ha szükséges, a metálos dekorációt át lehet festeni vízbázisú falfestékkel.

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁS
A termék összetétele miatt nincs szükség vészjelzésekre. A használat során kerülni kell a börrel és a szemmel való érintkezést. A termékr?l biztonságtechnikai adatlap kérhet?.

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉS
A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

SZÁLLÍTÁS
VAK/ADR –

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Taika – Opaque Pearl Paint (Gyöngyházfényű fedőfesték)

Kiszerelés

, , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Taika – Opaque Pearl Paint (Gyöngyházfényű fedőfesték)”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader