VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő bevonat

Vízbázisú termék, mely a legkorszerűbb Core-Shell emulziójának köszönhetően a felhordást és száradást követően vízszigetelő réteget képez a felületen.

Gyártó:

Leírás

Alkalmazás: A VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő Bevonat vízbázisú termék, mely a legkorszerűbb Core-Shell emulziójának köszönhetően a felhordást és száradást követően UV álló, rugalmas, páraáteresztő, vízszigetelő réteget képez a felületen. Szinte mindenfajta építőanyagra kiválóan felhordható, így az épület bármely pontját megvédhetjük annak pozitív oldala felől érkező nedvességgel szemben. Rugalmasságának köszönhetően, a hőterhelésnek kitett különböző anyagok eltérő dilatációs méretváltozását is képes követni. A bevonat enyhén sav- és lúgálló, tisztítható, nedves dörzsálló, lépésálló. Alkalmas lapos tetők önálló vízzáró szigetelésére, meglévő bitumenes szigetelések felújítására. A szigetelt felület közvetlen burkolható kül- és beltérben, vagy kopásállóvá tehető VALMOR Flexibilis Padlóbevonattal (nem nedvszívó alapfelület esetén csak személyforgalomnak tehető ki a felület). Kül- és beltérben szigetelhetjük a felsorolt anyagokat és azok kombinációit: betonok, kerámiák, cserepek, üvegek, csempék, zsindelyek, OSB-k, bádogok, festett és porszórt lemezek, nemesfémek, műanyagok, fóliák, szigetelő lemezek, polikarbonátok, palák, fák, Betonyp (CK lapok), EPS és XPS lemezek, kövek, téglák, szürke és nemes vakolatok, cementes és diszperziós ragasztók. Szakszerű felhordás esetén élettartama meghaladja a 10 évet. Állandó víz alatti felhasználásra nem javasoljuk, erre a célra a COROR Klórkaucsuk bevonatot ajánljuk. 

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! A nedvszívó képességgel nem rendelkező felületeket csiszolással érdesítsük! A rozsdás szögeket, acél alkatrészeket először COROR Rapid Korróziógátló alapozóval kezeljük! A nedvszívó felületek alapozását 1:1 arányban vízzel hígított VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő Bevonattal, egyenletes rétegben, telítődésig felhordva, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el! Átvonhatósága – a száradás függvényében – legalább 1-2 óra elteltével történhet meg. Az esetleges repedéseket, hézagokat külön eljárással kezeljük! Alaposan felkevert VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő Bevonathoz adjunk 15%-ban vizet, és folyamatosan adagoljunk hozzá kb. 1:1 arányban mosott nedves homokot, amíg egy sűrű glettelhető masszát nem nyerünk, majd egyenletesen a hézagokba kenjük be és simítsuk le! Maximum 0,5 cm szélességig/vastagságig használjuk rétegenként. Átvonhatósága a száradás függvényében, legalább 24 óra elteltével történhet meg.

Felhasználás: A bevonat felhordását csak +10 °C felett végezzük! A munkálatokat végezhetjük glettvassal, ecsettel vagy hengerrel. A vödör tartalmát gépi erővel alaposan keverjük fel! Az első rétegre szánt mennyiséget hígítsuk meg, maximum 15% víz hozzáadásával. Egyenletes rétegben, folyamatos ecsetelő mozdulatokkal fessük le a felületet! Az első réteg felvitele után hagyjunk legalább 10 óra száradási időt, amíg az járható nem lesz! A fedőbevonatot kb. 10% víz hozzáadásával hígítsuk, ezt követően – ügyelve a tökéletes szigetelés elvárásaira – hordjuk fel a felületre! Tartós vízterhelésnek kitett, lejtés nélküli 1 m2 felületre 1 liter bevonatot, minimum 3 rétegben hordjunk fel! A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a „Műszaki és Biztonságtechnikai adatlapot” a www.festekbazis.hu oldalról! 

Anyagszükséglet hígítva: 1-1,5 m2/liter, két-három rétegben

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C-on): 10 óra, végső kötési idő max. 1 hét – az időjárás függvényében

Burkolhatóság (25 °C-on): 10 óra

Felhordás: ecsettel, hengerrel, spaklival

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasznáható 5-25 °C-on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

 

Folyékony állapotban felhordott tető vízszigetelő rendszerek, ETAG 005 európai műszaki engedélyezésének előírásai szerinti TÜV SÜD KERMI R 209263 vizsgálata alapján megfelelő.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő bevonat

Kiadósság

1-2 m2/liter, két-három rétegben

Kiszerelés

,

Szín

,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader