Valtti Non-Slip – csúszásgátló faolaj

Durva, vízhígítású faolaj kültéri használatra. Védi a felületet a nedvesség káros hatásaitól és a szennyeződésektől, valamint csökkenti a fa berepedezését.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSDurva, vízhígítású faolaj kültéri használatra. Védi a felületet a nedvesség káros hatásaitól és a szennyeződésektől, valamint csökkenti a fa berepedezését. Csúszásmentesítő adalékanyagot tartalmaz. Nyers, kezeletlen és előzőleg olajjal kezelt felületek kezelésére. Megfelel a nagy nyomáson telített tartós és a hőkezelt fa felületekre.ALKALMAZHATÓSÁG

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATKültéri bútorok, teraszok, mólók, stb. olajozása.MŰSZAKI ADATOK 

8

12

Bázis festékEPFedőképesség8-12 m2/liter/rétegKanna méretek2,7L; 9LHígítóVízSzáradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

A felület néhány óra alatt száraz. 

Töltő kapacitás2,7L; 9LSzárazanyag tartalom25%Sűrűség1,0 kg/l (ISO 2811)TárolásFagytól védendő. A felbontott doboz/kanna tartalmát használja fel még ugyanazon festési munka alatt. A már megnyitott edényekben lévő olaj tulajdonságai megváltozhatnak.
Termékkód256 0070FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekA festendő felület legyen száraz, vagyis a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt, mivel a nedves fába nem ivódik be az olaj és az olaj lassan szárad a nedves környezetben. Mivel a nagy nyomáson telített fák gyakran nedvesek, javasolt ezeket a felületeket a beépítés után kb. fél évvel kezelni.
A kezelés és a száradás ideje alatt a levegő, a kezelendő felület és az olaj hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt.
ElőkészítésKezeletlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza rostokat. Az esetleges penészt távolítsa el Homeenpoisto penészeltávolító szerrel a használati utasítás szerint.

Korábban áttetsző anyaggal kezelt felületek:
Távolítsa el a felületről a laza rostokat és anyagrészeket kaparóvassal, vagy drótkefével. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket. Az esetleges penészt távolítsa el Homeenpoisto penészeltávolító szerrel a használati utasítás szerint.
Ha a fa felszínén látható filmréteg marad, távolítsa azt el a Valtti Non-Slip olajjal való kezelés megkezdése előtt nagynyomású mosóval, vagy csiszolással.
FelvitelFelhordás előtt és közben is időnként keverje el alaposan a Valtti Non-Slip Faolajat. Hordja fel az olajat két vékony rétegben ecsettel. A lehetséges átfedések elkerülése érdekében olajozzon egyenletesen és egyszerre egy felületi egységet, vagy néhány deszkát, a felület teljes hosszában. A felületen maradt olajat, ami nem tud beszívódni a fába, azonnal törölje le.
Szükség esetén végezzen felújítást. Az időjárási viszontagságoknak folyamatosan kitett
felületeket lehetséges, hogy évente újra kell olajozni.
Szerszámok tisztításaTisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb olajat, majd mossa le azokat szappanos vízzel. A szerszámokra száradt olajat mossa le Pensselipesu-val.Karbantartási útmutatóAz olaj normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hét alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel az olajjal való kezelés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével vagy egy törlőruhával, legalább két nappal a kezelés után.

Egy hét elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével.
Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal
(1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.
határértékEU-határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/e, 130 g/l (2010).
A termék max. 130 g/l VOC-t tartalmaz.
EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSGyermekek kezébe nem kerülhet. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től. Valtti Nonslip
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat/kannákat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani. Figyelem! Öngyulladásveszély! A termékkel átitatott törlőruhák, szivacsok, vagy az esetleges csiszolásból származó por önmaguktól begyulladhatnak, ezért a megsemmisítés előtt tartsuk azokat vízben, szárítsuk őket kültéren, vagy égessük el a kezelés befejeztével azonnal.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Valtti Non-Slip – csúszásgátló faolaj

Kiszerelés

,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Valtti Non-Slip – csúszásgátló faolaj”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader