ValttiTeho – fedő jellegű festék külső fafelületekre

UV- és időjárásálló, lenolajat tartalmazó, kocsonyás állagú, fedő jellegű festék külső fafelületekre.

Gyártó:

Leírás

 

TÍPUSUV- és időjárásálló, lenolajat tartalmazó, kocsonyás állagú, fedő jellegű festék külső fafelületekre.ALKALMAZHATÓSÁGÚj és kezeletlen, valamint előzőleg alkid festékkel kezelt, lazúrozott vagy lakkozott rönkházak, fa homlokzatok, kültéri fapanelek, kerítések, tárolók, kerti bútorok, ablakok és ajtók külső felülete, stb. festésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFa homlokzatok, kültéri fapanelek, kerítések, tárolók, kerti bútorok, ablakok és ajtók külső felülete, stb. festésére.MŰSZAKI ADATOK 

4

12

Bázis festékA és CSzínskálaA Tikkurila Valtti színkártya szerint.
Fényességi fokozatfélmattFedőképességCsiszolt, sima fafelületekre: 9-11 m²/liter/réteg. Csiszolatlan, durva fafelületekre: 6-8 m²/liter/réteg.  
A fedőképesség nagyban függ a felület minőségétől, a fa nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Kanna méretek0,9l, 2,7l, 9lHígítólakkbenzin 1050Felvitel módjaEcset, szórás
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén8-12 óra múlva érintésszáraz, 16 óra múlva átfesthető. A különböző környezeti tényezők lelassíthatják, vagy felgyorsíthatják a száradási folyamatot.Szárazanyag tartalomSzárazanyag-tartalom: kb. 42%, színtől függően.Sűrűség1.1 kg/l, ISO 2811.TárolásFelhordási, tárolási és szállítási hőmérséklet: +5°C – +25°C. Tűztől és hőtől, direkt napfénytől távol tartandó. Száraz, hűvös és jól szellőző helyen tárolandó. Fagytól védendő. Oxidálószerektől, erős lúgoktól, erős savaktól elkülönítve tárolandó.FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekMinden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete +5 °C, alevegő relatív páratartalma legfeljebb 80 %.ElőkészítésA felület legyen száraz, tiszta, valamint zsír-, olaj-, viasz- és egyéb szennyeződésektől mentes. A rossz állapotú, pergő régi festékréteget el kell távolítani. A jól tapadó régi festékréteget alaposan le kell csiszolni. A fényes felületeket csiszolja le. A csiszolás után portalanítsa a felületet. Az új, kezeletlen fafelületeket (különös tekintettel az esőnek és a nedves levegőnek fokozottan kitett felületekre) alapozza Valtti Base alapozóval.FestésHasználat előtt jól keverje fel a festéket, majd hordja fel két rétegben, különösen erős időjárási hatásnak kitett felületen (pl. vízvető deszkázat esetében) három rétegben. Fessen a rostok irányában haladva. A rostvégeknél bőven használjon a festékből. Fessen egyszerre egy felületi egységet, hogy egyenletes bevonatot kapjon.
Ne hordja fel magas felületi hőmérsékletű fafelületre és kerülje az alkalmazást közvetlen napsütésben. A fa nedvességtartalma maradjon 16% alatt, a levegő és a felület hőmérséklete legalább +5˚C, a levegő páratartalma legfeljebb 80% legyen.
Felújítás: A felület legyen mentes a zsíros és egyéb szennyeződésektől. Felújításként elegendő a festéket egy rétegben felhordani.Szerszámok tisztításaHasználat után a szerszámokat tisztítsa 1050-es lakkbenzinnel.határértékEU határérték erre a termékre: (kategória/alkategória: A/e) 500g/l(2007)/ 400g/l(2010)
A termék VOC tartalma: <400g/lEGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSSzenzibilizáló anyagot (2-Butanon-oxim, Kobalt(2+)só) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. Veszélyesanyag tartalom: Oldószer nafta (ásványolaj), 2-Butanon-oxim, Kobalt(2+)só R 10 Kismértékben tűzveszélyes S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható További információt lásd a biztonságtechnikai és a műszaki adatlapon.VALTTI TEHO
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA folyékony hulladékot veszélyeshulladék-lerakóhelyre kell szállítani. A száraz, teljesen üres kannákat szelektív hulladékgyűjtőbe, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre kell szállítani.SZÁLLÍTÁSVAK/ADR 3 III

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: ValttiTeho – fedő jellegű festék külső fafelületekre

Kiszerelés

, ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “ValttiTeho – fedő jellegű festék külső fafelületekre”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader