Finngard Beton (akril lábazat és homlokzatfesték)

Vízhígítású, lúgálló, akrilát lábazati és homlokzatfesték, beton-, vakolt felületekre és üvegszál-erősítésű ásványgyapot lemezek kültéri festésére.

Gyártó:

Leírás

Típus
Vízhígítású, lúgálló, akrilát lábazati és homlokzatfesték, beton-, vakolt felületekre, rostszál-erősítésű cementtáblák, valamint üvegszál-erősítésű ásványgyapot lemezek kültéri festésére. Védelmet biztosít a nedvességgel és a karbonizációval szemben. Előzetesen mésszel, szilikát vagy elasztomer festékekkel kezelt felületekre nem alkalmas.

Alkalmazhatóság
Beton-, vakolt felületekre, rostszál-erősítésű cementtáblák, valamint üvegszál-erősítésű ásványgyapot lemezek kültéri festésére.

Felhasználási javaslat
Lakó-, kereskedelmi-, ipari-, raktár és egyéb épületek homlokzata és lábazata.

Műszaki adatok

Bázis festék
A és C

Színskála
Tikkurila Homlokzati Színkártya szerint.

Fényességi fokozat
matt

Fedőképesség
Betonlábazatokon és vakolt falakon kb. 4-8 m2/l rétegenként. Nedves rétegvastagság kb. 125-250 ?m rétegenként, szárazréteg-vastagság 50-100 ?m. A kiadósságot a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.

Kanna méretek
0,9l, 2,7l, 9l

Hígító
Víz. Keverési arány Szükség esetén hígítsa 20%-ban vízzel.

Felvitel módja
Felhordható ecsettel, hengerrel és szórással. AIrless szórás: fúvóka: 0,018?-0,023?

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén
23?C?on és a levegő 50% relatív páratartalma mellett: érintésszáraz 3 óra elteltével és átfesthető 8 óra múlva. Tapadás

Szárazanyag tartalom
kb. 40%

Sűrűség
A bázis: 1,32-1,39 g/cm3; C bázis: 1,25-1,29 g/cm3

Tárolás
Fagytól védendő

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Festési körülmények
Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt. Kerülje a közvetlen napsütésben történő festést.

Előkészítés
A betonlábazatot tisztítsa meg vízsugárral a szennyeződéstől, a lerakódott sóktól és a portól. A betonelemek felülete legkorábban egy fűtési szezon eltelte után festhető, miután a szerkezet extra nedvességtartalma elpárolgott, vagy amikor a festendő felület nedvességtartalma 9%-nál alacsonyabb. Ha a beton felülete fényes, akkor mechanikusan, pl. homokszórással, kezelje annak érdekében, hogy megfelelő felületi profilt kapjon. A porladó és gyenge betont el kell távolítani. Az újonnan vakolt felület 1-2 hónapos szilárdulási idő után festhető. Távolítsa el a leváló, rosszul tapadó és elporladó festékréteget, a rosszul tapadó, töredezett vakolatot és betondarabokat. Ellenőrizze a betonelemek közötti illesztéseket és szüksége esetén javítsa ki a hibákat.

Alapozás
Alapozza a festendő felületet kb. 20%-ban hígított Finngard Beton festékkel. A vakolt vagy régi, festetlen felületeknél a Finngard Primer W mélyalapozó használata javasolt.

Felvitel
Használat előtt alaposan keverje fel a festéket és szükség esetén hígítsa 20%-ban vízzel. A festéket 2 rétegben hengerrel, ecsettel vagy szórással vigye fel. A rétegek felvitele között minimum 1-2 órának kell eltelnie.

Szerszámok tisztítása
Használat után az eszközöket azonnal mossa le vízzel.

Határérték
EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/c, 75g/l (2007). A termék legfeljebb 75g/l VOC-t tartalmaz.

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁS
A termék összetétele nem indokolja a figyelmeztető jelzést. A használat során megkövetelt a gondos eljárás. A termékről biztonsági adatlap kérhető!

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉS
A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

SZÁLLÍTÁS

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Finngard Beton (akril lábazat és homlokzatfesték)

Kiszerelés

, ,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare