Akropol – pala, lábazat és betonfesték

Több színben gyártott díszítő és védő festék, azbesztcement, beton, vakolat, ?Betonyp? felületekre, főként kültéri igénybevételre.

Gyártó:

Leírás

AKROPOL® Vizes diszperziós műgyanta kötőanyagú lábazat, beton és palafesték

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK
Az Akropol® vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonóanyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
A festék külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére.

FELHASZNÁLÁS
Az alapfelület szilárd, zsír, olaj, por és egyéb szennyeződésektől mentes, légszáraz – max. 3-4 tf % nedvességtartalmú legyen. Különösen nagy gondosságot igényel a régi palafelületek tisztítása, mert a pórusos felületen a különféle gombák és mohafélék erősen megtapadnak. Ha a felület már korábban át volt festve, akkor az esetlegesen feltáskásodott, málló festékréteget mechanikusan el kell távolítani. Ezt követően a felületet nagy nyomású vizes mosóval, vagy gőzborotvával alaposan meg kell tisztítani. A felületet meg kell szárítani, majd ezt követően lehet felhordani az alapozó- ill. festékréteget. Az alapfelület és levegő hőmérsékletének a felhordás közben, és az azt követő 1-2 napban +5°C felett kell lennie. Az erősen szívó felületeket háromszoros mennyiségű vízzel hígított Vliesin Fixatívval kell alapozni (anyagszükséglet 0,15-0,2 l/m² hígított Vliesin Fixatív). A felület az alapozó megszáradása után (kb. 1 óra) átfesthető. A festéket 2 rétegben kell felhordani. Az első réteg festékanyaga max. 20 tömeg % vízzel hígítható. Kb. 1 óra száradási idő után hordható fel a második réteg festékanyag, melyet max. 10 tömeg % vízzel hígíthatunk. A felhordáshoz ajánlott eszközök: ecset, henger, szórópisztoly. A szerszámok a használatot követően (5-10 percen belül) vízzel tisztíthatók. Megjegyzés: Olyan felületeket, ahol mészkivirágzás látható, csak többszöri, teljes felületű, bő vizes lemosás és száradás után szabad lefesteni. ANYAGSZÜKSÉGLET 0,12-0,24 l/m2 ( 0,15-0,30 kg/m2 ) hígítatlan festék 2 rétegben a felület szívóképességétől függően.

SZÍNEZHETŐSÉG
Az Akropol® festék 14 alapszínben kapható, melyek egymással korlátlan arányban keverhetők. Egyedi színek keverése a Toscana vakolat színkártya alapján megrendelhetőek.

 

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Akropol – pala, lábazat és betonfesték

Kiadósság

kb. 35 m2

Kiszerelés

,

Szín

, , , , , , , , , , , , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Akropol – pala, lábazat és betonfesték”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader