Belinka Toplasur uv plus vastaglazúr

Kültéri és beltéri favédelemre, amely UV-szűrőket és elnyelőket, valamint szabadgyök-fogókat tartalmaz. Védi az időjárás viszontagságainak kitett fát.

Gyártó:

Leírás

A Toplasur uv plus vastaglazúr, amely különösen alkalmas a szélsőséges időjárási viszonyoknak kitett fa védelmére.

  • a fát hatékonyan védi a szélsőséges időjárási hatásokkal szemben
  • különösen alkalmas ablakokra és ajtókra
  • a felületnek fényes külsőt ad

Az UV-szűrőkön és elnyelőkön kívül ugyanis szabadgyök-fogókat is tartalmaz, amelyek a leghatékonyabban akadályozzák meg a bevonat tönkremenetelét. A fának dimenziós stabilitást biztosít, ezért javasoljuk ablakok és ajtók, valamint a lombos fák kemény faanyagából készült elemek védelmére. Akkor választjuk, amikor fényesebb felületet szeretnénk kapni. A Toplasur uv plus magas viszkozitása miatt nem csepeg az ecsetről. 16 szabvány színárnyalatban gyártjuk.

Az időjárás hatásainak kitett fát az első kezeléskor a Toplasur uv plus felhordása előtt a Base impregnálószerrel kezeljük. Hogy felújításkor elkerüljük a felület sötétedését, a színezett Toplasur uv plus termékhez a színtelen, 12. számú Toplasur uv plus adhatjuk legfeljebb azonos mennyiségben és az így kapott keveréket visszük fel a felületre.

Amikor kerti bútort festünk vagy mechanikai igénybevételnek kitett faelemeket, az igénybevétel előtt egy héten keresztül hagyjuk száradni.

Figyelmeztetés

A színtelen, 12. számú Toplasur uv plus nem alkalmas utolsó bevonatrétegként a sötét színű lazúrokra, vagy a sötétebb színárnyalatú fafajtákra, mivel a különleges UV-szűrők és elnyelők tejszerű külsőt adhatnak a felületnek.

Felhasználás

Használat előtt keverje fel, ne hígítsa. Ecsettel, vagy festőhengerrel két (2) rétegben (a 12. számú Toplasur uv plus-t három (3) rétegben) vigye fel a száraz, lecsiszolt és portalanított fafelületre, amelyet előzetesen a Base termékkel impregnált. A rétegszámnál vegye figyelembe az előírt kiadósságot. A száradási idő normális időjárási feltételek mellett, az egyes bevonat rétegek közt 24 óra. A szerszámokat használat után azonnal white spirittel (oldószerbenzinnel) tisztítsa.

Műszaki adatok

Összetétel: alkid-gyanták, fény és időjárásálló pigmentek, UV-szűrők és UV-elnyelők, szabadgyök-fogók, viaszok és aromamentes szerves oldószerek 

Rétegszám: 2 rétegben (nedves helyiségekben és kültérben először 1 rétegben alkalmazza a Base-t), a 12. számú Toplasur uv plus-t három (3) rétegben 

Kiadósság: 8–10 m2/l felületre két rétegben, a színtelennel 6–10 m2/l-t, (függ a fa fajtájától és minőségétől, a felületi megmunkálásától valamint a felhordás módjától) 

Száradás: a következő felvitel legalább 24 óra elteltével 

Szerszámok tisztítása: Belsollal vagy oldószerbenzinnel 

Tárolás: eredeti csomagolásban, 30 °C alatt, gyermekektől távol tartandó. A fel nem használt lazúrt megfelelő kisebb edénybe töltse át, úgy hogy színültig tele legyen és szorosan zárja le. 

Lobbanáspont: 61 °C felett 

Kiszerelés: 0,75 l; 2,5 l; 5 l; 10 l

 

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Belinka Toplasur uv plus vastaglazúr

Kiszerelés

, , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Belinka Toplasur uv plus vastaglazúr”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader