Inntaler selyemfényű latexfesték

Inntaler selyemfényű latexfesték: Magas fehérségű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes, selyemfényű beltéri falfesték.

Gyártó:

Leírás

Inntaler selyemfényű latexfesték

Felhordható finom hengerrel, és szórással is. Olyan felületekre ajánljuk, melyek nagy igénybevételnek vannak kitéve. Felhasználható gipszkartonra, nehéz tapétára, vagy új vakolatra is. 

Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes, selyemfényű beltéri falfesték. Bevonata mosás- és súrolás álló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

Száradási idő 24 óra (20°C-on)
Átfesthetőség 6 óra (20˘C-on)
Tárolás 5 – 25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 24 hónapig
Alkalmazás szórással, finom hengerrel
Javasolt rétegszám 1 vagy 2 réteg
Higítás max. 10% vízzel, a felhordás módjától függően
Kiadósság 8-10 m2/l (1 rétegben, sima felületen)

Alkalmazási terület

Nagy igénybevételnek kitett felületekre (konyhák, folyosók, lépcsőházak, gyerekszobák, irodák, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) új vakolatra, korábban műanyag diszperziós festékkel festett felületre, gipszkartonra, üvegszövet és nehéz tapétára alkalmazzuk.

Alkalmazás

szórással, finom hengerrel

Összetétel

műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, talkum, víz, festékadditív

Választék

A festendő felületeknek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, tisztának, portól, olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani. A még festetlen mész-, mészcement vakolatot fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd INNTALER diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. Más erősen szívó, porózus felületen – pl. gipszkartonon, glettelt felületen – a szívóképesség kiegyenlítésére, csökkentésére szintén alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. Korábban diszperziós festékkel festett felületeknél, ha a bevonat ép, nem szükséges alapozni. Felhordás előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A megfelelően előkészített falfelületre egy vagy két rétegben hordjuk fel a festéket szórással, vagy finom hengerrel (bárányszőr, velúr). Az első rétegnél max. 10% vízzel, a második rétegnél max. 5%-kal lehet a festéket hígítani a felhordás módjától függően. A két réteg között a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően 5-6 óra száradási időt biztosítsunk. Sima, glettelt felületre egy réteg is elegendő lehet, azonban ekkor hígítás nélkül szükséges felfesteni finom hengerrel jól eldolgozva. Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. A tapéta felülete tiszta, por és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg felhordása szükséges, először kb. 5% vízzel hígítva, másodszor hígítás nélkül. A két réteg festése között legalább 6 óra száradási időt biztosítsunk. A felhasználandó festék mennyisége nagymértékben függ a felület egyenetlenségétől, struktúrájától. Üvegszövet tapéta esetén finom struktúránál 110-130g, közepes struktúránál 130-150g, durva struktúránál 150-160g az anyagszükséglet rétegenként 1m2 felületre számítva. A festést +5 Co feletti hőmérsékleten kell végezni, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét. Festés után az eszközök bő vízzel azonnal elmoshatók.

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes

Szabályozási tájékoztatás

S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható

Szakvélemény

EU limit value for this product (A/a): 75 g/l (2007) This product contains max 0 g/l VOC. EU határérték erre a termékre (A/a): 75 g/l (2007) Ez a termék legfeljebb 0 g/l VOC-t tartalmaz.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Inntaler selyemfényű latexfesték

Kiadósság

8-10 m2/l

Kiszerelés

,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader