Izofix Aqua medencefesték

Elsősorban kültéri beton, vakolat és egyéb nedvszívó építőipari felületek bevonására szolgál. Előnyösen alkalmazható víz alatti betonfelületekfestésére.

Gyártó:

Leírás

Felépítés: Különleges akrilát kopolimert, színező és kopásállóságot növelő pigmenteket tartalmazó festék.

Választék:
IZOFIX Aqua fehér 100
IZOFIX Aqua szürke 200
IZOFIX Aqua zöld 600
IZOFIX Aqua kék 700

Alkalmazási terület: Elsősorban kültéri beton, vakolat és egyéb nedvszívó építőipari felületek bevonására szolgál. Elhanyagolhatóan kismérvű vízfelvétele miatt előnyösen alkalmazható víz alatti betonfelületek (pl. víz- és úszómedencék) festésére. Az IZOFIX AQUA festék kötőanyaga enyhén lúgos diszperzió, ezért alkalmas lúgos kémhatású beton- és vakolatfelületek bevonására.

Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910:1973 előírásai szerint tárolva, gyártástól számított 36 hónapig.

Csomagolás: 0,75 l-es és 2,5 l-es fémdobozban.

Alkalmazás: A friss betonfelületeket a betonfelület teljes megszilárdulása után célszerű átfesteni. A festés előtt az esetleges laza részeket mechanikai úton el kell távolítani, majd a felületet portalanítani kell. A felület hibáinak javítására csak diszperziót nem tartalmazó glettanyagot szabad alkalmazni (cement+homok) Nedves betonfelületre is felhordható. Kellősítő alapozót nem igényel, közvetlenül a beton vagy vakolat felületre felhordható. Megfelelő védőhatás elérése céljából 2 réteg IZOFIX AQUA festéket javasolunk alkalmazni.

Az első réteg felhordásához alapos felkeverés után a festéket kb. 15-20% víz hozzáadásával kell hígítani, és az így hígított festéket ecseteléssel javasoljuk felhordani. 25 Cº-nál melegebb betonfelület esetén az első réteg felhordása előtt célszerű a felületet vizes nedvesítéssel lehűteni, egyébként a festék nagyon gyorsan száradna, és nem tudna beszívódni a beton pórusaiba.

A második réteget az első réteg felhordását követően, 20 oC-os betonfelület esetén 6 óra elteltével,

10 oC-os betonfelület esetén 12 óra elteltével ecsettel vagy hengerrel, hígítás nélkül vigyük fel a felületre.

A bevonat végleges vízállósága, 20 oC-os betonfelület esetén 48 óra elteltével, 10 oC-os betonfelület esetén azonban csak 96 óra elteltével alakul ki. A medence csak ezután tölthető fel vízzel! A tavasszal végzett festésnél figyelembe kell venni, hogy a betonfelület hőmérséklete akár 6-8 oC-kal is alacsonyabb lehet a levegő hőmérsékleténél, így a bevonat teljes kikeményedéséhez sokkal hosszabb idő szükséges.

Medencék felújító festése esetén a régi felület megcsiszolása és tisztítása után egy réteg felvitelét javasoljuk, 30-40 µm rétegvastagságban.

Vakolatok esetén az előzőekben leírtakhoz hasonló módon kell eljárni.

Egyes butilglikol vagy/és benzilalkohol tartalmú naptejek feloldhatják.

Egyéb felületekre való alkalmazás esetén kérje szaktanácsunkat.

Hígítás: vízzel

A termék fagyveszélyes! 5 oC alatt tárolni tilos!

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Izofix Aqua medencefesték

Kiadósság

5-10 m2/kg

Kiszerelés

,

Szín

, , , ,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader