Kemikál Padlodur csúszásmentes szárazhabarcs

Műgyanta-diszperzióval módosított, cementbázisú, meghatározott szemcse szerkezetű (0,1 – 3,0 mm), kvarc adalékot tartalmazó szárazhabarcs.

Gyártó:

Leírás

Felépítés

Műgyanta-diszperzióval módosított, cementbázisú, meghatározott szemcse szerkezetű (0,1 – 3,0 mm), kvarc adalékot és igény szerint színező oxid-pigmentet (vörös, zöld, fekete, okker stb.) tartalmazó szárazhabarcs. A poranyagból felhasználás előtt az előírt mennyiségű vízzel habarcsot kell készíteni.

Tulajdonságok

A Padlodur burkolat különlegesen előnyös tulajdonságai

 • a burkolat összefüggő, monolit padlófelületet biztosít, dilatációt csak az aljzattal együtt igényel
 • tömör felületű, fugamentes, ezért könnyen tisztítható
 • nagy nyomószilárdság és kopásállóság, ütésállóság
 • nedvesen is ellenáll acél, ill. gumikerekes gördülő igénybevételnek
 • tartósan csúszásgátló és vízzáró, utókezelést nem igényel
 • tartósan hőálló –30 – +80 oC között száraz és nedves igénybevétel mellett egyaránt; hőtágulási együtthatója a betonéval megegyező
 • a kész burkolat nem érzékeny sem forró, sem hideg vízre, sóoldatokra, állati és növényi zsírokra, zsírsavakra, vérre, alkálikus vagy savas tisztítószerekre (ld. vegyszerállóság)
 • alkalmazható nedves és száraz felületre egyaránt
 • a kész burkolat 1 nap után igénybe vehető, vagyis a felújítás hétvégi munkaszüneti napokon, az üzem leállítása nélkül is elvégezhető

Alkalmazási terület

A Padlodurból szilárd betonfelületen, 10–12 mm vastagságban, egy réteg- ben kialakított padlóburkolat a legtöbb ipari igénybevételnek megfelel. Jó kopásállósága és nedvesen is nagy csúszásellenállása következtében elő- nyösen alkalmazható a következő területeken:

 • húsipari és halfeldolgozó üzemek (vágóhidak, hűtőtárolók, stb.)
 • élelmiszeripari létesítmények
 • üdítő– és szeszipari üzemek
 • liszt– és malomipar (pékségek, cukrászüzemek, stb.)
 • egészségügyi létesítmények vizes helyiségei
 • erkélyek, loggiák, stb

Fentieken túl a Padlodur-t minden olyan területre javasoljuk, ahol előnyös tulajdonságai célszerűen és gazdaságosan kihasználhatók. Új vagy régi betonalapra annak bontása nélkül felújít is alkalmazható.

Burkolatrendszer felépítése, rétegrend

 1. aljzatbeton alapozása SORIPLAN BJ–2 alapozóval
 2. min. 10 mm vastag Padlodur habarcspadló (normál változat)
 3. nagyobb vegyszerállósági követelmények esetén felületi impregnálás Betonlakkal (ld. vegyszerállóság)

Alapszerkezetek készültségi foka

Mindazon építőmesteri, szerelő, szakipari és technológia munkáknak, amelyek a Padlodur burkolatba beépülnek, vagy amelyek a padlóburkolat megsértésével ill. erős szennyezésével járhatnak (falazások, vakolások, gépalapok, küszöbkiképzések, padlóösszefolyók, csőáttörések, stb…) a padlóburkolat készítése előtt kell meg- épülniük. (Ugyanúgy a nyílászáró szerkezetek elhelyezésének és beüvegezésének, amennyiben a habarcspadló készítésének előírt körülményei csak a helyiség temperálásával biztosíthatók.)

Alapfelületek minősége

A padlóburkolat aljzata legalább C16–as, ill. a használati terheléstől függően a tervező által előírt szilárdságú beton legyen, melyet fával lehúzottan, érdes, cement géltől mentes, vízszintes, vagy terv szerinti lejtésekkel kell kialakítani. A beton legalább 24 órás korú legyen. A helyiség hőmérséklete + 10°C–nál, az aljzat hőmérséklete + 5°Cnál magasabb legyen.

Alapfelület előkészítése

Felújítás esetén a régi betonfelületet zsírtalanítani kell, majd a betont (betonmaró géppel) fel kell érdesíteni. új aljzatbeton esetén az 12 napos betonfelületet nem kell érdesíteni, az idősebb betont portalanítani, majd érdesíteni szükséges.

Alapozás

A fentiek szerint előkészített beton felületét minden esetben vízzel kell nedvesíteni, majd Soriplan BJ–2 alapozóval kell bevonni, mely kiváló tapadóhídat képez az aljzatbeton és a Padlodur padlóburkolat között. A Soriplan BJ–2 alapozó portermék, melyet vízzel elkeverve hígfolyós konzisztenciájúra kell beállítani. A keverést célszerűen fúrógépbe szorított keverőszárral lehet elvégezni.

A keverővíz mennyisége: kb. 10 liter víz/25 kg Soriplan BJ–2 poranyag, mely az alapfelület szívóképességétől és érdességétől függően 10 liternél több is lehet. A bekevert alapozó bedolgozhatósági ideje szobahőfokon kb. 30 perc. Egyenletes rétegvastagságban, cirokseprűvel, vagy kőműves kefével kell hordani. Anyagszükséglet: 0,4–0,5 kg Soriplan BJ–2 por/m2

Habarcskészítés

A kimért mennyiségű Padlodur poranyaghoz adagoljuk az előírt minimális mennyiségű vizet, és kényszerkeverőben, vagy normál betonkeverőben homogén, a bedolgozási technológiának megfelelő (kézi bedolgozáshoz kissé képlékeny, gépi tömörítéshez földnedves) konzisztenciájú keveréket állítunk elő.

Ajánlott keverési arányok

Kézi bedolgozáshoz 100 tömegrész szárazhabarcs: 10 tömegrész víz (25 kg porhoz: 2,5 liter víz), gépi bedolgozáshoz 100 tömegrész szárazhabarcs: 9 tömeg- rész víz (25 kg porhoz 2,25 liter víz) A pontosan szükséges vízmennyiséget az első egy–két bekeverés során állapítjuk meg.

A megkevert habarcsadag felhordását azonnal el kell kezdeni és (20 C0 körüli hőmérsékleten) 1 órán belül be kell fejezni!

Habarcsfelhordás (burkolatképzés)

A Padlodur habarcsot közvetlenül az alapozás után, a nedves BJ-2 alapozóra kell felhordani! Nagyobb felület estén csak akkora felületet alapozzunk le, hogy a felület képzés során az alapozó ne száradjon ki. Az egyes munkafolyamatokat egymás után folyamatosan, megszakítás, várakozás nélkül kell végezni. Az egymástól kb. 2 m–re lévő vezetőlécek közé kiöntött Padlodur habarcsot lehúzó léccel a kívánt (min. 10 mm–es) rétegvastagságban egyenletesen el kell dolgozni, majd szárnyas simítógéppel be kell simítani. A gépi simításkor kell a felület végleges szintjét kialakítani, a síkeltéréseket korrigálni. Ezután a két szomszédos mezőt elválasztó vezetőlécet ki kell emelni és a burkolatot a hézagban is a fentieknek megfelelően kialakítani. A megfelelő hézagmentesség, felületi érdesség és egyenletes minőség elérése érdekében az egész felületet át kell simítani először műanyag–, majd acélsimítóval. Azokon a helyeken, ahol simítógéppel nem lehet a habarcsanyagot betömöríteni (összefolyók, ajtótokok, falszegély környéke), ott a simítást kézi erővel kell végezni.

Anyagszükséglet: kb. 25 kg Padlodur poranyag/m2/10 mm.

A Padlodur padlóburkolat az aljzatbetonra dilatációs hézag nélkül is felvihető, vagyis ebben az esetben fugamentes burkolatot biztosít. A burkolaton csak ott kell mozgási hézagot képezni, ahol épületszerkezeti dilatáció van, vagy ahol azt a tervező előírja.

Utókezelés

A burkolat külön utókezelést nem igényel, azonban közvetlen napsugárzástól és erős légáramlástól a friss padlót védeni kell. 25 °C feletti léghőmérséklet esetén célszerű a burkolatot fóliával takarni.

Felületi impregnálás

A padló vegyi igénybevétele esetén annak felületét Betonlakkal javasolt impregnálni – a rétegek jobb egybeépülése érdekében – a felhordást követő 24 órán belül (Amennyiben ilyen igénybevétel nem várható, tanácsos a felület bevonását elhagyni, mert az impregnálás a padló csúszás biztonságát rontja. Betonlakk: egykomponensű, akrilgyanta alapú vizes diszperzió. Ecsettel, hengerrel, vagy szórással hord ható fel. Fajlagos anyagszükséglet: 0,1-0,2 kg/m2

A kész burkolat tisztán tartása

Amennyiben az impregnálás nélküli Padlodur bevonatot ecet, Hypo, bor, cukor, vagy só tartalmú szennyezés éri, felületét mielőbb, de legalább naponta – pl. vízsugaras mosással le kell takarítani. Az impregnálással védett padlóbevonat tisztításának szükséges gyakorisága, a szennyezés jellegétől, mennyiségétől függ. A ráömlött ecetet, Hypót ez esetben is célszerű eltávolítani (lásd vegyszerállósági adatok).

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Padlodur csúszásmentes szárazhabarcs

Kiadósság

kb. 0,4–0,5 kg

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Padlodur csúszásmentes szárazhabarcs”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
 • Total (0)
Compare
preloader