Kemikál Resolit KM 257 vízzáró szárazhabarcs

Vízépítési műtárgyak, vízmedencék, vízaknák, alagutak, támfalak, beton, kő- és téglaszerkezetű falazatok vízzáró vakolatának készítésére minden olyan helyen.

Gyártó:

Leírás

Alkalmazási terület

A RESOLIT KM 257 alkalmas vízépítési műtárgyak, vízmedencék, vízaknák, alagutak, támfalak, pincék, vasbeton, beton, kő- és téglaszerkezetű falazatok vízzáró vakolatának készítésére minden olyan helyen, ahol az alapfelület repedési veszélye nem áll fenn.

Ha a vakolat ivóvízzel érintkezik, a medencét a használatbavétel előtt legalább 48 óráig áztatni kell. RESOLIT KM 257 habarccsal bevont medencét 3×48 óráig, 100-1000 m3 közötti medencét 2×48 óráig, 1000 m3-nél nagyobb víztároló medencét 1×48 óráig friss vízzel fel kell tölteni. Az áztatást célszerű a víztartási próbával összekötni. Az utolsó áztatóvíz pH értéke 8,5-nél magasabb nem lehet. Az áztatóvizet ivóvízként felhasználni tilos! A RESOLIT KM 257 vízzáró vakolat 30°C-nál melegebb ivóvízhez nem alkalmazható. A jelentősebb mechanikai igénybevételnek kitett felületeken készített vízzáró vakolatot (padlófelületek, átjárók stb.) megfelelő védelemmel, pl. lapburkolattal kell ellátni.

Felhordási technólogia

A felület előkészítése

A szigetelendő felületnek zsír-, olaj- és szennyezésmentesnek kell lennie. Beton- és vasbeton felület esetén az alap szilárdsága legalább C 12 minőségű legyen. Téglafelület esetén a hézagokat 1 rész cement +3 rész homok összetételű cementhabarccsal előbb ki kell fugázni, illetve le kell vakolni. Ha az alapfelület repedésre hajlamos, vagy feltételezhető, hogy a víz nyomására megreped, célszerű a felületre rabicvakolatot készíteni.

Az alapfelületről a fellazult rétegeket le kell verni, a fészkes felületeket ki kell tölteni, az éles sarkokat le kell kerekíteni legalább 5 cm sugarú ívre Soriplan BJ-vel vagy az előzőekben közölt összetételű cementhabarccsal, esetleg Soriplan Rapid gyorskötő habarccsal. Az így elkészített, illetve kijavított felület szilárdulását meg kell várni. Közvetlenül a vízzáró habarcs felhordása előtt a felületet gyengén be kell nedvesíteni vízzel.

Anyag-előkészítés

Keverési arány: 25 kg poranyag: 5,0-5,5 l víz.

Gépi keverés

Az egy alkalommal keverendő mennyiséget – figyelemmel a 30 perc bedolgozhatósági időre is – a keverőgép űrtartalma és a felhordás eszköze határozza meg. Először a kimért mennyiségű vizet kell az edénybe, ill. a keverőgépbe tölteni. Ezt követően az előírás szerint szükséges mennyiségű poranyaggal csomómentesre kell keverni. Az így megkevert habarcs 15-30 perc pihentetés, majd 1-2 percig tartó ismételt keverés után használható fel.

Kézi keverés

A fentiekhez hasonló sorrendben történik, de kézi erővel, keverőládában.

Felhordási technológia

Kis és közepes felületeknél (kb. 300 m2-ig) kézi; nagyobb felület esetén gépi felhordás javasolható.

Kézi felhordáshoz szükséges eszközök:

A felhordás technológiája megegyezik a hagyományos cementvakolat felhordásával.

  • 500-800 fordulat/perc, 500-600W teljesítményű kézi fúrógép keverőszárral ellátva
  • 25-50 l-es hordók, ill. keverőláda vagy tartály
  • vödör vagy más edény a vízmennyiség mérésére, Gépi technológia
  • kényszerkeverő berendezés (a csomósodás elkerülése érdekében)
  • finomvakolat-szóró berendezés, pl. keverőfeltéttel ellátott csavarszivattyús szóróberendezés
  • finomvakolat-szóráshoz alkalmas kompresszor (levegőigény: 300- 1200 l/perc 0,3-0,5 MPa üzemi nyomás mellett)

A gépi vakolómunka végrehajtása

A szükséges pihentetési idő miatt lehetőleg külön keverő és külön szórógépet használjunk. A szórófejet kis átmérőjű kör- és spirál irányban mozgatva merőlegesen kell a vakolandó felületre irányítani. A vakolást folyamatosan, megállás nélkül kell végezni. A megkevert és pihentetett anyagot 30 percen belül fel kell használni. Az első 2-3,5 mm vastag réteg elkészülte után, mikor a vakolat már meghúzott (kb. 12 óra), kerüljön sor a második réteg felhordására 2-3,5 mm vastagságban. A rétegek felhordásánál a levegő mennyiségét, nyomását, valamint a szórófej adagolónyílását úgy kell megválasztani, hogy a felhordott anyag felülete a terv szerinti kívánalmaknak – lehetőség szerint – utósimítás nélkül feleljen meg. A vakolás befejeztével először a habarcsszivattyú indítókapcsolóját zárjuk el. Megvárjuk, amíg a levegő a maradék habarcsot a csőből kiszállítja, ezután leállítjuk a kompresszort. Ezt követően kell a habarcsszivattyút az anyagszállító csövet és a szórópisztolyt vízzel gondosan kimosni.

A kész vakolat utókezelése

A gondos utókezelés a RESOLIT KM 257-tel készült vakolat minőségét jelentősen befolyásolja, mivel a felhordott szigetelés érzékenyebb az utókezelésre mint a hagyományos, több rétegű cementvakolat. A friss vakolatot a gyors kiszáradástól, a tűző napfénytől és a huzattól óvni kell. Erős napsugárzásnak kitett felületek vakolása napsugárzás elleni védelem nélkül szigorúan tilos! A védelmet célszerű fóliatakarással biztosítani. Az utókezelés előírt időtartama 4 nap A vízzel történő utókezelést már a 2. habarcsréteg meghúzása után finom permetezéssel (háti permetezővel) meg kell kezdeni.

Az első napon a vakolatot a fenti módon, gyakori finom vízpermettel kell állandóan nedvesen tartani, a további 3 napon pedig folyamatos permetezéssel. A nem megfeleő utókezelés – melyet a vakolat kifehéredése jelez -, a szilárdság és a vízzáróság csökkenését eredményezi. A felhordást követő 24 órán át a felületet csapadékvíz ellen védeni kell, különben a vakolat „lecsúszik”. A szigetelt felület víznyomásnak 7 napos kora után tehető ki.

Anyagszükséglet: 1,6 kg poranyag/m2/mm. Szükséges minimális rétegvastagság: 4 mm (2 rétegben összesen)

Szárazhabarcs

Megjelenés: szürke por
Halmazsűrűség: 1300-1400 kg/m3
Nedvességtartalom: 0,4%

Megkevert habarcs

pH: 9 – 11
Terülés (cm): 18 – 22
Bedolgozhatóság (a második keveréstől számítva): 30 perc
Felhordhatóság: +5°C – +20°C

Habarccsal kezelt felület (28 nap után)

Vízzáróság: min.0,4 MPa
Hajlítószilárdság: min.4 Mpa
Nyomószilárdság: min.18 Mpa
Tapadószilárdság:

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Resolit KM 257 vízzáró szárazhabarcs

Kiadósság

1,6 kg poranyag/m2/mm

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Resolit KM 257 vízzáró szárazhabarcs”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader