Önterülő Aljzatkiegyenlítő

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.

Gyártó:

Leírás

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.

Főbb jellemzői:

Anyagösszetétel:

Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító adalékanyagok.

Anyagszükséglet:

Kb. 1,4 kg/m2/mm felülettől és rétegvastagságtól függően.

Kiszerelés:

25 kg papírzsákban.

Eltartható:

Fedett, száraz helyen. Nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve 6 hónapig.

Felhasználási terület:

Kül- és beltéri stabil betonaljzatok, hőingadozásnak kitett felületek, padlófűtéses helyiségek aljzatbetonjának megbízható, repedésmentes kiegyenlítésére, ragasztott padlóburkolatok alá.

Az alap előkészítése:

Az aljzat szilárd, megfelelő teherbírású, erős, mozgás- és zsugorodásmentes, por-, olaj- és szennyeződésmentes legyen. A tiszta, száraz felületet a homogén, egyenletes nedvszívás érdekében minden esetben célszerű Acrylbond mélyalapozóval kellősíteni. Acrylbond anyagszükséglete hígítatlan állapotban kb. 0,1 L-0,2 L a felület nedvszívásától, porozitásától függően. Az Acrylbond mélyalapozót használat előtt csapvíz hozzáadásával fel kell hígítani. Acrylbond hígítási aránya: 1 L Acrylbondhoz 1-1,5 L víz. Javasolt vízhőmérséklet 20°C.

Keverés:

25 kg szárazanyaghoz 6 L ? 9 L csapvíz, a levegő hőmérséklete és páratartalma, valamint a kívánt rétegvastagságtól függően. A keverést célszerű lassú fordulatszámon, fúrógépbe erősített, keverőszárral végezni. A csomómentesre kevert masszát 10?15 perces pihentetés után újra át kell keverni.

Öntési technológia:

A megfelelő hígítású bekevert masszát a már száraz alapra egyenletesen szét kell önteni. Szükség esetén a terülést glettvassal elő lehet segíteni. Egy munkamenetben 2 mm-10 mm vastag réteg önthető. Újabb réteg csak az előző réteg száradása után önthető. Az újra öntést a kívánt vastagság eléréséig lehet ismételni. A burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A rétegvastagság, a hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Száradási idő 5 mm rétegvastagságban 20°C felületi és léghőmérsékleten optimális esetben 24 óra.

Fontos tudnivalók:

A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet nem süllyedhet +5°C alá. A kiegyenlített felületet száradásig huzattól, fagytól, csapadéktól védeni kell! A padlófűtés ráadásával minimum 1 hetet kell várni. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad!

Kérjük, a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásnak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat. A termék felhasználása szakértelmet igényel!

A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a felhasznált anyag gyártóját terheli!
 

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Önterülő Aljzatkiegyenlítő

Kiszerelés

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader