Szuprén H vízzel hígítható, dekoratív zománcfesték

Kül- és beltéri igénybevételre egyaránt alkalmasak, ez utóbbi esetben alapozó festék nélkül is felhordhatók, vízzel hígítva.

Gyártó:

Leírás

Felépítés: Vízzel hígítható, különleges műgyanta és melaminműgyanta kötőanyagot, hőálló pigmenteket és egyéb adalékanyagokat tartalmazó, hőre keményedő zománcfestékek.

Választék:

         SZUPRÉN H selyemfényű alapozó

SZUPRÉN H selyemfényű átvonó

SZUPRÉN H magas fényű átvonó

A színek kidolgozását RAL színekben és színminta alapján vállaljuk.

Alkalmazási terület: A selyemfényű bevonatot adó termékek acél- és egyéb fémfelületek dekoratív felületvédelmére szolgálnak. Kül- és beltéri igénybevételre egyaránt alkalmasak, ez utóbbi esetben alapozó festék nélkül is felhordhatók, vízzel hígítva, pneumatikus, „airless” vagy elektrosztatikus szórással. A beégetett bevonat huzamosabb hőigénybevételnek (max. 120 oC) kitett berendezések, pl. gázkonvektorok, hőtároló kályhák bevonására is alkalmas.

Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910:1973 szerint tárolva, gyártástól számított 6 hónapig.

Csomagolás: 18 kg-s kiszerelésben, műanyag vödörben.

Alkalmazás: A SZUPRÉN H termékek alkalmazása előtt az acélfelületek nem kezelhetők savas kémhatású rozsda átalakító szerekkel (Evipass, Ferropassit, CR 25 stb.), mivel az esetlegesen visszamaradó savnyomok a festéket koagulálják.

Beltéri célokra, alapozó festés nélkül is alkalmazható olaj- és oxidmentes acélfelületen, kültéri használatakor az acélfelületet előzőleg SZUPRÉN H ALAPOZÓ-val kell bevonni, az e termék ismertetőjében közöltek szerint.

A zománcfestékek a felhordásra alkalmas konzisztenciára desztillált vagy ionmentesített vízzel, illetve max. 15 német keménységi fokozatú csapvízzel állíthatók be. A vizet állandó keverés mellett, fokozatosan adagolva kell a festékhez hozzáadni. A hígított termék pneumatikus, „airless” vagy elektrosztatikus szórással egyaránt felhordható. Pneumatikus szóráshoz a kifolyási időt (20 oC-on, mérőpohár 4-gyel mérve) 35-50 s értékre kel beállítani, a préslevegő (4,5-6,0 bar) teljesen olajmentes legyen.

A zománcfestéket az igénybevétel mértékétől függően egy vagy több rétegben kell felhordani. Egy munkamenetben nem célszerű 40 µm-nél vastagabb rétegben felszórni, mivel ez a bevonat hólyagosodását idézheti elő.

A festékréteget, beégetés előtt, 15-30 percen át, szobahőmérsékleten szikkasztani kell. A festékréteg beégetése konvekciós fűtésű kemencében (120 oC-on kb. 10 perc tárgyhőmérséklet), továbbá infraalagútban is végezhető.

A SZUPRÉN H termékek feldolgozása során csak külön e célra szolgáló munkaeszközök alkalmazhatók. A munkatérben vízzel nem elegyedő szerves oldószertartalmú egyéb festékek egyidejűleg nem hordhatók fel. Többrétegű rendszer alkalmazása esetén, az alapozó és közbenső réteget elegendő 120 oC-on 5 perc beégetéssel térhálósítani, az utolsó réteg felhordása után a 120 oC-on 10 perc beégetést kell alkalmazni.

Előfordulhat, elsősorban hosszabb ideig tartó tárolás vagy 25-35 oC hőmérsékletű helyiségben történő raktározás következtében, hogy a termékek pH-értéke 7,0 alá csökken, ez esetben azt vizes ammóniumhidroxiddal 8-9 pH-értékhatárok közé kell beállítani.

Hígítás: Ionmentesített vagy desztillált vízzel, illetve max 15 oNK csapvízzel.

Tűzvédelmi előírás: III. tűzveszélyességi fokozatba tartoznak.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Szuprén H vízzel hígítható, dekoratív zománcfesték

Felület

,

Kiadósság

10-14 m2/kg

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Szuprén H vízzel hígítható, dekoratív zománcfesték”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader