VALMOR Időjárásálló és Szigetelőfesték

Vízzel hígítható kül- és beltérben használható, 3×3 funkcióban alkalmazható: dekorációra, izolációra, adhézióra.

Gyártó:

Leírás

Alkalmazás: Valmor Időjárásálló- és Szigetelőfesték vízzel hígítható kül- és beltérben használható, 3×3 funkcióban alkalmazható: dekorációra (jól színezhető és mindenre tapad), izolációra (szigetelés és védelem), adhézióra (tapadóhíd funkcióra). A bevonat UV álló, vízálló, enyhe sav és lúgálló, rugalmas. Tökéletesen megtapad szinte minden, új és régi, kezeletlen vagy már festett felületen egyaránt.

1, Tartós védelem: ellenáll az időjárás káros hatásaival szemben, amit több éven át megőriz. Selyemfényű fedőfesték, gyorsan szárad, dekoratív bevonatot képez. Nem mérettartó fa szerkezetekre, széldeszkákra, falborításokra, kerítésekre, puha és keményfákra egyaránt használható. Nemesfémekre és műanyag felületekre, csatornákra, vízelvezetőkre, bádogborításokra felhordható. Minden ásványi eredetű felületre alkalmazható, ahol cél a nedvesség felvételének csökkentése. Nem nedvszívó felületek dekoratív védelmére használható: CK, OSB, palák, EPS és XPS hablemezek, fóliák, vásznak, ponyvák, üvegek, kerámiák, valamint bitumenes felületek festésére.

2, Szigetelés: kormos, nikotinos, rozsdás, salétromos, penészes, enyhén zsíros és víz-leázási foltokra felhordva megakadályozza az oldott sók következő rétegbe történő bejutását. A megszáradt felület glettelhető gipszes, diszperziós, cementes, anyagokkal vagy közvetlen festhető vizes, oldószeres festékekkel. Burkolatok alatti vízszigetelésre is használható.

3, Adhézió: a tapadást elősegítő közbenső réteg kialakítására alkalmas, ahol az egymással

nem harmonizáló felületek és festékek erős kapcsolata szükséges. FIGYELEM! Nem használható egymásra záródó felületek festésére. Nem alkalmas ülőbútorok, asztalok munka-felületeinek festésére, medencék, emberi testtel hosszabban érintkező munka- és sporteszközök bevonására.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. A nem nedvszívó felületek külön alapozást nem igényelnek, festés előtt csiszolással érdesítsük azokat. A rozsdás szögeket, acél alkatrészeket először COROR Rapid Korróziógátló alapozóval kell kezelni. A nedvszívó felületek alapozását 1:1 arányban vízzel hígított VALMOR Időjárásálló- és Szigetelőfesték egyenletes rétegben, telítődésig felhordva, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el. Átvonhatósága a száradás függvényében, legalább 1-2 óra elteltével történhet meg. Az esetleges repedéseket, hézagokat külön eljárással kezeljük. Alaposan felkevert VALMOR Időjárásálló- és Szigetelőfestékhez adjunk 15%-ban vizet, és folyamatosan adagoljunk hozzá kb. 1:1 arányban mosott nedves homokot, amíg egy sűrű glettelhető masszát nem nyerünk, majd egyenletesen a hézagokba kenjük be és simítsuk le. Maximum 0,5 cm szélességig/ vastagságig használjuk rétegenként. Átvonhatósága a száradás függvényében, legalább 24 óra elteltével történhet meg. A fa nedvességtartalma maximum 20% lehet! Ha a fa teljes körű, biológiai védelme is cél akkor a FACTOR 2 in 1 alapozó használata javasolt.

Felhasználás: A bevonat felhordását csak +10 °C felett végezzük. A munkálatokat végezhetjük ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. A vödör tartalmát alaposan keverjük fel, majd hígítsuk meg 5% víz hozzáadásával. Az első réteg felvitele után, hagyjuk azt legalább 2-4 órán át száradni, majd vigyük fel a második réteget. 1 liter festéket maximum 8 m2-re hordjuk fel egy rétegben. A termék felhasználásának meg-kezdése előtt, kérjük töltse le a Műszaki és Biztonságtechnikai adatlapot a www.festekbazis.hu oldalról.

Színezés: gépi és kézi pasztákkal max. 10% pasztamennyiséggel

Anyagszükséglet hígítva: 3,5-4 m2/liter két rétegben glettelt felületi minőség esetén

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 2-4 óra, végső kötési idő max. 1 hét időjárás függvényében

Felhordás: ecsettel, hengerrel, szórással

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasznáható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: VALMOR Időjárásálló és Szigetelőfesték

Felület

selyemmatt

Kiadósság

4 m2/liter két rétegben glettelt felületi minőség esetén

Kiszerelés

, , ,

Szín

,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader