Kemikál Barra 2000 vízzáró habarcs

Használható továbbá derítőberendezések, uszodák, vízépítmények, alagutak, föld alatti garázsok, ivóvíztartályok stb. vízzáró szigetelésére 0,2 MPa víznyomásig.

Gyártó:

Leírás

Általános tulajdonságok

A BARRA 2000 cement kötőanyagú, kvarchomokot és a tapadást, valamint a vízzáróképességet javító anyagokat tartalmazó szárazhabarcs. Egyaránt alkalmas víznyomás elleni szigeteléshez és szivárgó nedvesség ellen.

Alkalmazási terület

A BARRA 2000 hatása a kapillárisok átmérőjének szűkítésén, tömítésén alapszik, de a bevonat légzőképességét nem befolyásolja (nem párazáró). Alkalmazható épületszerkezetek és épületrészek hatékony és tartós szigetelésére magas- és mélyépítésben, szivárgó víz, talajvíz, felgyülemlett és bányavíz ellen. A BARRA 2000 főleg alap- és támfalak, pillérek, alaplemezek, pincefalak szigetelésére alkalmas régi és új épületekben. Használható továbbá derítőberendezések, uszodák, vízépítmények, alagutak, föld alatti garázsok, ivóvíztartályok stb. vízzáró szigetelésére 0,2 MPa víznyomásig. Ivóvíz tárolására szolgáló betonmedencék és beton nyomócsövek vízzáróságának fokozására a BARRA 2000-rel bevont felületeket használatbavétel előtt áztatni kell. 100 m3-nél kisebb ivóvíztároló medencét 3×48 óráig, ennél nagyobb betonmedencét 2×48 óráig, 1m-nél nagyobb átmérőjű csöveket 2×48 óráig, ennél kisebb átmérőjű csöveket 4×48 óráig váltott friss vízzel fel kell tölteni. Az áztatóvizet ivóvízként használni tilos. Az áztatás összeköthető a vizes nyomáspróbával, illetve az üzembe helyezés előtti fertőtlenítéssel.

Az alappal szemben támasztott követelmények

A szigetelendő felületnek zsír-, olaj-, por- és laza részektől mentesnek kell lennie. A sérült helyeket ki kell javítani Soriplan® BJ-vel vagy cement-homok 1:3-1:4 arányú keverékéből készített cementhabarccsal, a vízszintes és függőleges síkok találkozásánál is min. 5 cm görbületi sugarú cementhabarcs hajlatot kell kialakítani. Tégla-, kő-, ill. erősen szívó likacsos szerkezetekre a BARRA 2000 habarcs közvetlenül nem hordható fel. Ezeket a felületeket előzetesen be kell vakolni. Az alapfelület min. 14 napos korú legyen.A BARRA 2000-rel történő szigetelésre előkészített felületnek nedvesnek, de szivárgó víztől mentesnek kell lennie. (Vízbetörések esetén azok hárítására Soriplan® Rapidot vagy más gyorskötő anyagot ajánlunk.) A BARRA 2000 felhordása előtt az alapot – lehetőleg előző nap – alaposan elő kell nedvesíteni. Közvetlenül a felhordás előtt alapozó- és tapadóhídképző rétegként 1:1 hígítású BARRA Emulzióval célszerű az alapot lekenni, melyre kb. fél óra múlva el kell kezdeni a szigetelőhabarcs felhordását. (A BARRA Emulzió felhasználására vonatkozó részletes információkat lásd a termék ismertetőjében.) +5°C alatti környezeti és alapfelületi hőmérséklet esetén a szigetelőmunka nem végezhető el.

A BARRA 2000 keverése

A BARRA 2000 használatra kész habarcs, annyi vízzel kell összekeverni, hogy képlékeny konzisztenciájú legyen.Mindig a poranyaagot szórjuk folyamatos keverés közben az előre kimért mennyiségű vízbe.Keverési arány: 1 térfogatrész víz : 2,5-3 térfogatrész BARRA 2000. A tapadás és a megszilárdult habarcs machanikus tulajdonságainak további javítására az első szigetelőréteg bekeverésekor víz helyett 1:1 hígítású BARRA Emulzió is használható.
Ügyelni kell a csomómentes keverésre, ezért ajánlatos a keverést géppel végezni. Mindig csak annyi keveréket készítsünk, amennyit 45 percen belül fel tudunk használni. A 45 perc feldolgozási időn belül 10-15 perc pihentetési idő biztosítása ajánlott a felhordás megkezdése előtt.
A megdermedt BARRA 2000 vízzel nem hígítható, azt felhasználni nem szabad!
A keverővízzel szemben támasztott minőségi követelmények feleljenek meg a betonkészítéshez előírt vízminőségi követelményeknek.

Felhordás módja

A szükséges rétegvastagság és a felhordás módja a vízzáró habarcs későbbi igénybevételének mértékétől függ.

 1. Földnedvesség és szivárgó víz ellen
  A megkevert anyagot két rétegben kell a felületre felhordani rövid szőrű korongecsettel. A második réteget akkor kell felhordani, amikor az előző réteg már elviseli a kisebb mechnaikai igénybevételt. Ez hőmérséklettől függően kb. 6-8 óra elteltével következik be. A két rétegben felhordott anyag rétegvastagsága kb. 1,5 mm legyen összesen.
  Anyagszükséglete: 2-3 kg/m2/2 réteg.
 2. Felgyülemlett víz és talajvíz ellen 1 m vízoszlopmagasságig
  A felhordás két munkamenetben történik, mégpedig úgy, hogy az első réteg BARRA 2000 vízzáró habarcsot nagy vasimítóval alulról felfelé, mérsékelt nyomással hordjuk fel a felületre. A felhordott anyag max. rétegvastagsága 2 mm-nél ne legyen több. A második réteget 6-8 óra elteltével rövid szőrű korongecsettel kell a felületre felhordani. A két réteg vastagságának 3-3,5 mm-nek kell lennie.
  Anyagszükséglete:4-5 kg/m2/2 réteg.
 3. 1 m vízoszlop-nyomás feletti igénybevétel esetén
  Fenti igénybevétel esetén a BARRA 2000 alkalmazása három rétegben történik. Az első két réteget nagy fasimítóval kell felhordani, mégpedig úgy, hogy a rétegenkénti anyagvastagság a 2 mm-t ne haladja meg. A harmadik réteget rövid szőrű korongecsettel kell kb. 1 mm-es rétegvastagságban a felületre juttatni. Az egyes rétegek felhordása között kb. 6-8 órás várakozási idő szükséges. A három réteg vastagságának összesen 4,5-5 mm-nek kell lennie.
  Anyagszükséglet: 7-8 kg/m2/2 réteg.

Utókezelés

A frissen felhordott szigetelést naptól, széltől, esőtől védeni kell. Az utókezelés időtartama 5 nap, melynek folyamán az elkészült vízzáró vakolatot nedvesen kell tartani. Az utókezelést az utolsó réteg felhordását követően 12-14 óra elteltével kell megkezdeni. Nagyobb mechanikai, illetve koptató igénybevétel esetén az utókezelt szigetelés sérülés elleni tartós védelmét (függetlenül a felhordott rétegszámtól) használatbavétel előtt vakolattal vagy egyéb módon biztosítani kell. Az elkészült vízzáró vakolat bármilyen igénybevételnek (víznyomás, védővakolat-készítés stb…) csak az 5 napos utókezelést követően tehető ki.

A szárazhabarcs tulajdonságai

Megjelenés: szilárd, finom por
Szín: szürkésfehér
Nedvességtartalom: max. 0,1 m%
Laza halmazsűrűség: 1300+- 100kg/m3

A vízzel megkevert habarcs tulajdonságai

pH: >11
Terülés: min. 20 cm
Bedolgozhatóság: min. 30 perc
Kötési idő kezdete: 90 perc
Kötési idő vége: 360 perc

A bevonat tulajdonságai

Hajlítószilárdság: min. 2,0 N/mm2
Nyomószilárdság: min. 10,0 N/mm2
Tapadószilárdság: min. 0,5 N/mm2
Zsugorodás: max. 0,05 %
Vízzáró képesség (1,5 bar – 28 nap)

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Barra 2000 vízzáró habarcs

Kiadósság

2-3 kg/m2

Kiszerelés

Szín

szürkésfehér

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Barra 2000 vízzáró habarcs”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
 • Total (0)
Compare
preloader