Kemikál Soripon önterülő, kiegyenlítő habarcs

Cementbázisú, szürke, homogén, por alakú, jó önterülő képességű, megszilárdulása után vízszintes, kemény, sima felületet biztosító anyag.

Gyártó:

Leírás

Általános tulajdonságok

A Soripon önterülő aljzatkiegyenlítő cementbázisú, szürke, homogén, por alakú, az előírt mennyiségű vízzel megkeverve jó önterülő képességű, megszilárdulása után vízszintes, kemény, sima felületet biztosító anyag. A Soripon beltéri, szokásos mechanikai igénybevételeknek felel meg. Alapozója vizes műgyanta diszperzió.

Alkalmazási terület

A Soripon aljzatkiegyenlítő lakó- és középületek általánosan előforduló burkolatai, kerámiaburkolatok, vagy egyéb merev burkolatok, valamint ragasztott parketta, szőnyegpadló, filcalátétes szalagparketta, PVC burkolat, stb. alatti aljzatkiegyenlítésre alkalmas.

Felhasználás módja

A Soripon aljzatkiegyenlítő habarcs csak tiszta (zsírtól, olajtól, portól és mindenféle más szennyeződéstől mentes), legalább C12 szilárdságú alapfelületre, (hőérlelt vagy természetes szilárdulású aljzatbeton, könnyű beton, Soriplan BJ-vel vagy hasonlóan szilárd cementhabarccsal simított felület, stb.) kerülhet. A betonalap dilatációit az aljzatkiegyenlítő rétegen át kell vezetni. Egybefüggő felületen a Soripon aljzatkiegyenlítést legalább 25 m2-ként (ill. ha a felület átlója 7-8 m-nél nagyobb) dilatálni kell. Felhordás előtt alapozó használata szükséges.

Alapozás

A Soripon habarcs felhordása előtt az alapfelületet háromszoros mennyiségű vízzel hígított Soripon alapozó emulzióval kell alapozni.

Anyagszükséglet: 0,2-0,4 kg/m2 hígított emulzió, a felület szívóképességétől függően (0,05-0,10 kg/m2 hígítatlan alapozó).

Habarcs készítés

A habarcs előállítását célszerű olyan lassú fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezni, amelynek a teljesítménye min. 1000 W. Túlságosan magas fordulatszámon végzett keveréssel a friss habarcsba káros mennyiségű légbuborék kerül.

A poranyagot az előírt mennyiségű vízbe folyamatosan adagolva, az állandó keverést a habarcs csomómentességéig kell végezni (kb. 2- 5 perc). A bekevert Soripon-t 5-10 percig pihentetni kell. A habarcsot pihentetés után újra átkeverjük, majd felöntjük. A bekevert habarcsot 20 percen belül kell felhasználni.

Javasolt keverési arány: kb. 6 liter vízhez 25 kg poranyag (egy zsák). A vízmennyiség szükség esetén kismértékben növelhető, vagy csökkenthető (25 kg-ként max. 0,5 literrel). Célszerű minden esetben a legkisebb vízmennyiségbe (5,5 literhez a 25 kg) történő keveréssel kezdeni, mert a habarcs vízigénye kismértékben ingadozhat (pl. korától, tárolástól függően).

Habarcs felhordása

A leírtak szerint előkészített aljzatra az alapozást követő kb. 30-40 percen belül, de feltétlen az alapozó teljes megszáradása előtt fel kell hordani a bekevert habarcsot (ún. „nedves a nedvesre” technológia). Az alapozó száradási ideje a helyi körülményektől jelentősen függ (léghőmérséklet, szellőzés, stb.). A megkevert habarcsot lehetőleg folyamatosan és egyenletesen kell az aljzatra felönteni, majd rozsdamentes glettvassal a felületen szétteríteni. A szétterítésnél adódó anyagfodrosodás az anyag önterülő képessége miatt kiegyenlítődik.

Anyagszükséglet: 1,6 kg poranyag/m2/mm

Az aljzatkiegyenlítő habarcsot csak +5°C – +28°C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazzuk. A friss aljzatkiegyenlítés fagyveszélyes, fagyhatás a felhordást követően legalább 5 napig nem érheti! Felületét a gyors kiszáradástól is védeni kell, ezért erős napsütéstől, huzattól óvni szükséges.

A Soripon habarcsot 3-5 mm átlagos rétegvastagságban kell felhordani. Helyenként simítással 1 mm alatti vékony réteg is (kifutó glettelés) létrehozható. A helyenkénti maximális rétegvastagság nem haladhatja meg a 15 mm-t, mert káros hajszálrepedések léphetnek fel. Ha a kiegyenlítés átlagos rétegvastagsága meghaladná az 5 mmt, akkor a kiegyenlítést több rétegben kell elvégezni. A két réteg felhordása között 24-48 óra száradást kell biztosítani, az alapozást a korábban ismertetett módon végezzük el.

A kötés és szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől – főleg a hőfoktól – erősen függ, de 20°C körüli hőmérsékleten az aljzatkiegyenlítés 24 óra elteltével járható és 3-5 nap múlva burkolható.

Megkevert habarcsra vonatkozóan

terülés (VICAT vizsg. 18°C-on): kb 20 cm
kötés kezdete (VICAT vizsg. 18°C-on): min. 1 óra
kötés vége (VICAT vizsg. 18°C-on): max. 16 óra

Megkötött habarcs 28 napos korban

nyomószilárdság: min. 16 MPa
tapadószilárdság*: min. 0,5 MPa
hajlítószilárdság: min. 5 MPa
zsugorodás: max. 0,25%

Porkeverék

szitamaradék: max. 30% 0,25mm-es szitán
halmazsűrűség: 1,25-1,35 kg/dm3

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Soripon önterülő, kiegyenlítő habarcs

Kiadósság

1,6 kg poranyag/m2/mm

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Soripon önterülő, kiegyenlítő habarcs”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader