Kőbalzsam, színélénkítő, víztaszító kőkezelőszer

Szívóképességgel rendelkező természetes kövek, tégla, cserép, mészkő, továbbá szilikátbázisú járó- és falfelületek impregnálására.

Gyártó:

Leírás

Általános tulajdonságok

Napjaink építészeti trendjei a hagyományos, természetes építőanyagok alkalmazásának reneszánszát mutatják. Ezzel párhuzamosan igényként jelentkezik ezen építőanyagok természetes szépségének megóvása, tartós épségük biztosítása. A Kőbalzsam ezt a célt szolgálja. A készítményben alkalmazott speciális összetevők az építőanyagok felületi rétegeiben a pórusok falait víztaszítóvá teszik, a hidrofobizált kapillárisok pedig megakadályozzák a nedvesség bejutását az építőanyag belsejébe. Ennek köszönhető, hogy a Kőbalzsam védelmet nyújt a fagykárok ellen és jelentősen meghosszabbítja a kültéri építmények (burkolatok, járdák, kőkerítések, díszkutak, sírkövek, szobrok, kerti tűzhelyek, stb.) élettartamát.

A Kőbalzsam emellett élénkíti, felfrissíti – az alapszíntől függően esetleg mélyíti – az eredeti színeket. A kezelt felület – a kő fajtájától, ill. az alapfelület anyagától függően eltérő mértékben érvényesülő – esőzést követő állapothoz hasonló, nedves benyomást kelt.
Ellentétben a szintén hidrofobizáló hatású, oldószertartalmú Szilikofób W-190 néven ismert termékünkkel, a Kőbalzsam enyhén ferde, ill. vízszintes felületeken is alkalmazható.

Alkalmazási terület

Szívóképességgel rendelkezô természetes kövek, tégla, cserép, mészkô, továbbá szilikátbázisú járó-és falfelületek impregnálására, az esztétikai megjelenés fokozása, és idôjárás elleni védelem biztosítása céljából. Külsô és belsô, új vagy régi felületre egyaránt alkalmazható.
A termék vízszigetelés pótlására, helyettesítésére nem alkalmas, víznyomás esetén használata nem javasolt.

Felhasználás módja

A kész burkolatot, ill. a kezelendő, ép, szilárd kőfelületet mindennemű szenynyeződéstől (zsír, olaj, moha, mechanikai és egyéb szennyezések) meg kell tisztítani. Régi, erősen igénybevett/szennyezett felület tisztítása nagynyomású vízsugárral, esetleg gőzborotvával történhet.

A terméket hígítás nélkül használjuk! Ecseteléssel (esetleg szórással) a kő szívóképességének megfelelő mennyiségben, egy rétegben – alkalmazzuk.

Ügyeljünk arra, hogy a teljes mennyiség beszívódjon, a felületen folyadék ne maradjon! A felesleget szívóképes textíliával itassuk fel.

Tájékoztató anyagszükséglet: 0,1-0,2 kg (1-2 dl)/m2

Figyelem:

  • A Kőbalzsam csak szívóképes felületek kezelésére használható!
  • A kezelendő felületek nem lehetnek átforrósodva!
  • A kezelendô felületen mindig végezzünk próbakezelést! A próbakezelt, megszáradt felületet ajánlatos egy éjszakára vizes szivaccsal letakarni és másnap a víz felszáradása után megvizsgálni, hogy nem fehéredik-e ki a felület. Ha a felület kifehéredik, ez azt jelenti, hogy kezeléskor a be nem szívódott anyagfelesleg nem lett tökéletesen leitatva, ezért a munkafolyamatot nagyobb gondossággal kell végezni.
  • A próbakezelés után számíthatjuk ki és ellenőrizhetjük, pl.a szükséges anyagmennyiséget, vagy a szer hatékonyságát!
  • Figyeljünk az egyenletes anyagfelhordásra, mert az egyenetlen anyagfelvitel foltosodást okozhat!

A kezelt felületet a teljes kiszáradásig (48 óra) víz/csapadék és fagyhatás nem érheti!

 

Felhasználás alsó hőmérséklethatára (beleértve a kezelendő felület hőmérsékletét is): +10 °C
A felhasználás felső hőmérséklethatára (beleértve a kezelendő felület hőmérsékletét is) + 30 °C
Teljes száradási idő (20 °C-on): 24 óra
Igénybe vehető: 24-48 óra után
Tájékoztató anyagszükséglet: 0,1-0,2 kg (1-2 dl)/m2

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kőbalzsam, színélénkítő, víztaszító kőkezelőszer

Kiadósság

0,1-0,2 kg (1-2 dl)/m2

Kiszerelés

,

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader