Pigrol Svéd viasz

Tixotróp jellegű vízhígítású faviasz kültéri és beltéri használatra, mely gyorsan szárad, szagtalan.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSTixotróp jellegű vízhígítású faviasz kültéri és beltéri használatra, mely gyorsan szárad, szagtalan. A magas minőségű viasz mélyen beszívódik a fába, s így a felületet a vízhatlanná, a szennyeződésekkel és az időjárás hatásaival szemben ellenállóvá teszi. A fa pórusait hagyja lélegezni, a fának kellemesen bársonyos felületet ad. Csöpögésmentes jellegének köszönhetően különösen alkalmas a fej fölötti festéshez.ALKALMAZHATÓSÁG

Európai vagy trópusi fafajtákból készült új és régi fafelületek kezelése. A viasz kültéren megfelel esődeszkázat, fapanel burkolatok, erkélykerítések, kertibútor, ajtók, ablakok, kerítések, stb. felületének kezelésére. Szintén megfelel melegházak fa felületeire és kaptárok felületi kezelésére is.

Beltérben megfelel fa mennyezetek és padlók, falburkolatok, lépcsőkorlátok, ajtók, fa bútorok, stb. kezelésére.

Erős vízhatlan hatása miatt megfelel magas páratartalmú helyiségek, mint pl. fürdőszobák, uszodák, szaunák és konyhák fa felületeinek kezelésére.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATEurópai vagy trópusi fafajtákból készült új és régi fafelületek kezelése. A viasz kültéren megfelel esődeszkázat, fapanel burkolatok, erkélykerítések, kertibútor, ajtók, ablakok, kerítések, stb. felületének kezelésére. Szintén megfelel melegházak fa felületeire és kaptárok felületi kezelésére is. Beltérben megfelel fa mennyezetek és padlók, falburkolatok, lépcsőkorlátok, ajtók, fa bútorok, stb. kezelésére. Erős vízhatlan hatása miatt megfelel magas páratartalmú helyiségek, mint pl. fürdőszobák, uszodák, szaunák és konyhák fa felületeinek kezelésére.MŰSZAKI ADATOK 

10

12

Színskála10 előrekevert szín: 4501 színtelen, 4506 fehér, 4502 natúr, 4504 fenyő, 4503 teakfa, 4505 dió, 4507 ezüstszürke, 4508 svédvörös, 4509 türkizkék, 4510 fenyőzöld.
Fedőképesség

10-12 m2/liter/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától. A fokozottan porózus, vagy durva felületek kezeléséhez több viasz szükséges.)

Kanna méretek0,75L; 2,5LHígítóVízKeverési arányvízzelFelvitel módjaecset, henger, szórásSzáradási idők

Száradási idők(20°C-on és 65% relatív páratartalom mellett): érintésszáraz kb. 30-60 perc múlva, csiszolható és átfesthető kb. 1-2 óra múlva

                 

Töltő kapacitás0,75; 2,5LSűrűségkb. 1,03 kg/l, színtől függőenTárolásSzáraz, hűvös, jól szellőztetett helyen tárolandó. Fagytól védendő. A már felbontott dobozokat/kannákat jól zárja vissza.FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekA festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. A festendő fa nedvességtartalma ne haladja meg a 18%-ot.

ElőkészítésA tökéletes minőség eléréséhez elengedhetetlen a felület megfelelő előkészítése!

Kezeletlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, leváló rostokat. Szükség esetén csiszolja meg a felületet, szálirányban. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. A magas gyanta tartalmú felületeket, vagy az olajos lerakódásokat mossa le nitro hígítóval.

Korábban kezelt felületek:

Viasszal kezelt felületek:
Dörzsölje le alaposan a felületet, távolítsa el a szennyeződéseket arról. A gyantás felületeket mossa le nitro hígítóval.

Festett felületek:
A filmréteget nem képező festékkel festett felület tisztítás után közvetlenül átfesthető a svéd viasszal.
A filmréteget képező festéket teljesen el kell távolítani a felületről, ezután lehetséges a svéd viasszal való kezelés.

Elöregedett lakkrétegek:
A régi lakkrétegeket tökéletesen el kell távolítani és a felületet szükség esetén meg kell csiszolni. Az elfeketedett felületi részeket távolítsa el teljesen, amíg a fa eredeti színe nem látszódik.AlapozásA kültéri és a beltéri, nedves környezetben lévő fa felületeket alapozza impregnáló alapozóval.FelvitelFelhordás előtt alaposan keverje el a viaszt. Hordja fel a viaszt ecsettel, hengerrel, vagy szórással.
Beltéri felületek esetében alkalmazzon 1-2 réteg hígítatlan viaszt.
Kültéren alkalmazzon legalább 2 réteg viaszt, de az időjárási hatásoknak különösen kitett felületeken szükséges egy harmadik réteg felhordása is. A rétegek között tartsa be a száradási időket.
Ha nagyon porózus, vagy a napsugárzásnak fokozottan kitett felületeket kezel, vagy az időjárás meleg és száraz, az első réteg viaszt hígítsa max. 30%-ban vízzel.
Növelheti a felület szépségét és fényességi fokát, ha a viszolás után finoman megcsiszolja a felületet. Végezze a csiszolást finom, 220-as, vagy annál finomabb csiszolópapírral. Óvatosan csiszoljon, hogy csak a kiálló rostokat csiszolja le, a viaszos felület ne sérüljön.Szerszámok tisztításaTisztítsa a szerszámokat a festés után azonnal.
Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb viaszt, majd mossa le azokat szappanos vízzel. Ha a kezelés hosszadalmas, időről-időre öblítse át a szerszámokat tiszta vízzel.Karbantartó kezelésA Svéd viasszal kezelt felületeket Svéd viasszal lehet felújítani, de átfesthetők filmréteget képező fedőfestékkel is.határértékIllékony Szervesvegyület (VOC) tartalom:
EU-határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/e, 130 g/l (2010)
A termék max. 130g/l VOC-t tartalmaz.
EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSA vegyi anyag sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs A veszéleyes anyagok biztonságos használatára utaló S mondatok: nincs

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Pigrol Svéd viasz

Kiszerelés

,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Pigrol Svéd viasz”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader