PraktiColor diszperziós homlokzati nemesvakolat

PraktiColor diszperziós homlokzati nemesvakolat: Könnyen felhordható, lég- és páraáteresztő, elpiszkolódásra, kevéssé hajlamos, nem repedezik.

9555 Ft

Törlés

PraktiColor diszperziós homlokzati nemesvakolat

Szórással vagy rozsdamentes acélsimítóval hordható fel. Homlokzaton zárórétegként alkalmazzuk simított vakolatra, vagy hőszigetelő rendszer zárórétegeként.

A PraktiColor diszperziós homlokzati nemesvakolat könnyen felhordható, lég- és páraáteresztő, elpiszkolódásra, kevéssé hajlamos, nem repedezik. A vakolattal különböző szemcseméretű, kapart, vagy gördülőszemcsés struktúrájú felület alakítható ki. A fehér változat önmagában, vagy világos árnyalatokra színezve alkalmazható. A színtelen bázis változat színezés nélkül nem alkalmas a használatra, a közepes és mély színárnyalatok előállítására szolgál.

Felületi megjelenés matt, rusztikus, fehér és színes
Száradási idő 20˚C-on kb. 24 óra, normál páratartalom mellett
Tárolás 10-25˚C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 24 hónapig
Alkalmazás rozsdamentes acélsimítóval, szórással
Higítás nem szükséges
Kiadósság a felületminőség, valamint a felhordás technikájának függvényében

Alkalmazási terület

Simított vakolatra vagy homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegeként.

Alkalmazás

rozsdamentes acélsimítóval, szórással

Felhasználás

Az alapfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani a felületről. Hőszigetelő rendszer kialakításakor elegendő a PractiColor vékonyvakolat alapozó használata, azonban egyéb, porózus, szívóképes alapon első rétegben diszperziós mélyalapozó használata is javasolt. Ezt követően hordjuk fel a nemesvakolat színével azonos vagy hasonló színű PractiColor vékonyvakolat alapozót. Az alapozó száradása után hordjuk fel a vakolatot a kiválasztott struktúrának megfelelő módszerrel. Használat előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. Összefüggő felület bevonása során azonos gyártásból származó vakolat használata javasolt. A különböző gyártásból származó vakolatokat homogenizálni kell a teljes színazonosság biztosítására. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kiválasztott struktúrát a felhordási körülményektől függően, megfelelő pihentetést követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag simítóval. Egybefüggő felületeken a vakolat felhordását folyamatosan, egy munkafolyamatban végezzük úgy, hogy a korábban felhordott anyag a régivel egybedolgozható legyen. Ezzel elkerülhető a nem megfelelő toldás miatt kialakuló esztétikai hiba, egyenetlen struktúra. A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, valamint azt követően tisztítsuk meg vízzel. Hőszigetelő rendszer kialakítása során a sötétebb színű nemesvakolatot csak kis felületen javasolt alkalmazni, mert ez a felület túlzott felmelegedését idézi elő, lerövidítve hőszigetelő rendszer élettartamát. Felhasználható +5˚C és +25˚C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását. Munkavégzés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat csak agresszív oldószerrel (pl.: nitrohígító) távolítható el. Ha a felület hőmérséklete +5˚C alá csökken a száradási – kötési folyamat lelassul, több napot is igénybe vehet. A száradás során a felületet megfelelően (pl. takarással) védeni kell a környezet hatásaitól, a közvetlen csapadéktól, a párakondenzációtól, mivel ezek a bevonat lemosódását idézhetik elő.

Összetétel

víz, finom és durva mészkőőrlemény, pigment, műanyag diszperzió, adalékok

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes.

Veszélyesanyag-tartalom

EU határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010) Ez a termék legfeljebb 40 g/l VOC-t tartalmaz.

Szakvélemény

A-132/2014 NMÉ

Termék adatok: PraktiColor diszperziós homlokzati nemesvakolat

Kiszerelés

Bolt információ

  • Bolt neve: Festéktár Kft.
  • Bolt: Festéktár Kft.
  • Cím: Budapest
    Fő utca 25.
    1151
  • Nincs értékelés!
A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader