Renova Kádfelújító zománc

Esztétikailag nem megfelelő, sérült tűzizománc bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak hidegen elvégezhető felújító festésére alkalmas.

Gyártó:

Leírás

Felépítés: Kétkomponenses, oldószerszegény, epoximűgyanta-amin kötőanyag alapú, titándioxidot és adalékanyagokat tartalmazó zománcfesték.

Választék:

Renova kádfelújító zománc „A” fehér 100
Renova kádfelújító zománC „A” szaniter bahama
Renova kádfelújító zománc „A” szaniter kék
Renova kádfelújító zománc „A” szaniter zöld

Renova kádfelújító „B” 001 térhálósító

 + 9 féle színezőpaszta, melyek segítségével bármilyen szín kikeverhető:

Renova kádfelújító SZP. bahama
Renova kádfelújító SZP. fekete 300
Renova kádfelújító SZP. sárga 400
Renova kádfelújító SZP. okker 450
Renova kádfelújító SZP. narancs 480
Renova kádfelújító SZP. zöld 600
Renova kádfelújító SZP. kék 700
Renova kádfelújító SZP. vörös 800
Renova kádfelújító SZP. piros 821 

Alkalmazási terület: Esztétikailag nem megfelelő, sérült tűzizománc bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak hidegen elvégezhető felújító festésére alkalmas. 

Fényes, kemény, víz- és vegyszerálló bevonatot képez.

Figyelem! Hajfestékekhez felhasznált színezékek elszínezhetik a bevonatot!

Az ÁNTSZ az OTH 4252-3/2008 sz. engedélyben a termék ivóvíz-ellátásban való alkalmazását max. 45ºC -ig engedélyezte.

Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910:1973 előírásai szerint tárolva, mind az „A” komponens, mind a „B” komponens a gyártástól számított 3 évig.

 Az „A” komponens fagyveszélyes, nem tárolható + 5Cº alatti hőmérsékleten.

Csomagolás: Az „A” komponens 0,5 literes litografált dobozban, nettó 0,5 kg, a „B” komponens 0,25 literes litografált dobozban, nettó 0,12 kg.

 

Alkalmazás: Az eredeti tűzizománcozott felület felújításánál, ha a bevonat ép és csak új fényt, új színt kívánnak biztosítani, elegendő a teljes felületet megcsiszolni, portalanítani, zsírtalanítani. 

Ha a régi bevonat sérült, lepattogzott, a felületet fémig le kell csiszolni, portalanítás, zsírtalanítás után a zománchiányból adódó mélyedéseket késtapasszal (pl. NEOPLASZT) javasoljuk kitölteni. A kikeményedett késtapasz csiszolása, portalanítása, zsírtalanítása után kell a RENOVA kádfelújító zománc-ot felhordani.

A két komponenst csak közvetlenül a felhasználás előtt, az összes előkészítő munka elvégzése után kell összekeverni az előírt 4,5:1 tömegarányban. Fontos a két komponens igen alapos összekeverése (legalább 3 percig intenzíven kell keverni), mert ez nagymértékben befolyásolja a kapott bevonat minőségét, tartósságát!

Egyszerre csak olyan mennyiséget ajánlatos összekeverni, amelyet a feldolgozhatósági időn belül (30 perc 25 oC-on) biztonsággal fel lehet hordani. Ez idő elteltével ugyanis a komponensek között végbemenő kémiai reakció következtében az elegy gélesedni kezd, végül megszilárdul. A komponensek között lejátszódó kémiai reakció sebessége a hőmérséklettől is függ. Legelőnyösebb, ha a komponensek és a munkatér hőmérséklete 20-25 oC között van.

A jól összekevert elegyet ecseteléssel, hígítás nélkül, vagy szórással – EPAMIN hígító 214 alkalmazásával – javasoljuk felhordani.

Ecseteléssel egy réteg, szórással 2 réteg kialakítását javasoljuk. A RENOVA kádfelújító zománcfestékkel bevont felületeket az utolsó festékréteg felvitelétől számított 48 óra elteltével lehet igénybe venni. A kádat fel kell tölteni kb. 45 ºC-os vízzel, 24 óráig kell áztatni, és az áztatóvizet a csatornába kell engedni, csak ezután szabad használni.

A szerszámokat használat után EPAMIN hígító 214-gyel kell megtisztítani.

Hígítás: Nem szükséges, de lehetséges EPAMIN hígító 214-gyel.

Bár a RENOVA kádfelújító zománc minimális mennyiségű oldószert tartalmaz, felhordásánál, a munkaeszközök tisztításánál alkalmazott hígító-oldószerek (EPAMIN hígító 214) a kis légterű, rosszul szellőztethető (pl. lakótelepi) fürdőszobákban robbanásveszélyes elegy kialakulását okozhatják.

Ezért fokozottan figyelemmel kell lenni az alábbiakra: Nyílt lángot használni, szikrát okozó tevékenységet (villanykapcsoló működtetése) végezni a felhordás idején és az azt követő alapos szellőztetésig (kb. 6 óra) tilos!

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Renova Kádfelújító zománc

Felület

selyemfényű

Kiadósság

3-4 m2/kg (1 db 1,7 m hosszúságú kád anyag-szükséglete 0,5-0,6 kg, 60-70 µm rétegvastagságban.)

Kiszerelés

,

Szín

, , , , , , , , ,

Vélemények (2)

2 értékelés: Renova Kádfelújító zománc

3.5
0
1
1
0
0

Értékeld

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  1. sós tamás

    Elég szép felületet képez,viszont sajnos ami inkább az én hibám részbe e vannak részek ahol kicsit megfolyt a festék és későn vettem észre mert nem jó a kád megvilágítása és ezért csak telefonnal fényszóróval mikor közelről néztem akkor vettem észre.
    valóban 1 réteg ecseteléssel elegendő lehet és az iylen megfolyások elkerülése végett kívülről(a kád széleitől) befelé haladva körbe a kád belseje felé irányba ideális, amit sajnos én pont elenkezőleg csináltam mert megnéztem több youtubeos videót kádfelújításról és azokba így javasolták igaz másik anyagokkal dolgoztak. na mindegy a lnnye ghogy amúgy tényleg szép felületet lehet vele elérni

  2. Propecia

    Generique Viagra En Ligne

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader