Valtti Base+ (Fa alapozó)

Vélemény írása

Áttetsző, oldószeres bázisú fa alapozó új és régi, kültéri fa felületek alapozására.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSÁttetsző, oldószeres bázisú fa alapozó új és régi, kültéri fa felületek alapozására.ALKALMAZHATÓSÁG

Gerenda felületek, kerítések, pergolák, autóbeállók, kertibútorok, ablakok, fa homlokzatok, stb. alapozása. Ideális minden olyan felület alapozására, mely felületek fokozottan ki vannak téve a nedvesség káros hatásainak. Különösen javasolt vízhígítású lakkok és festékek alapozójaként.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATGerenda felületek, kerítések, pergolák, autóbeállók, kertibútorok, ablakok, fa homlokzatok, stb. alapozása. Ideális minden olyan felület alapozására, mely felületek fokozottan ki vannak téve a nedvesség káros hatásainak. Különösen javasolt vízhígítású lakkok és festékek alapozójaként.MŰSZAKI ADATOK 

5

5

SzínskálaszíntelenFedőképesség

kb. 5 m2/liter/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától. A nagyon porózus, elöregedett, vagy durva felületek esetében lehetséges, hogy több alapozóra lesz szükség.)

Kanna méretek0.9 l, 2.7 l és 9 lHígítólakkbenzin 1050Felvitel módja

Ecset, merítéses technika, szórás. A merítéses, vagy szórásos technikával való felhordást csakis hozzáértő szakemberek végezhetik, egy elkülönített helyen.

Száradási idők

20°C-on és 60%-os relatív páratartalom mellett: száraz és átfesthető kb. 24 óra múlva.

A száradási idő függ a levegő hőmérsékletétől,páratartalmától, és a fa nedvszívó képességétől. A száradási időt mindig be kell tartani, különösen, ha vízhígítású festék/lakk kerül a felületre, mert ezeket az anyagokat csakis tökéletesen száraz, olajozott felületre lehet felhordani.

SűrűségKb. 0.8 kg/l, ISO 2811.TárolásEredeti, szorosan zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, direkt napfénytől védve tároljuk.FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekA festendő felület legyen száraz, tiszta, a fa relatív nedvességtartalma max. 16% legyen.ElőkészítésTávolítsa el a felületről a port, a gyantát, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a régi festékrétegeket. A régi, elöregedett fát csiszolja le alaposan, majd portalanítsa a felületet.KezelésA Valtti Base+ alapozót általában a hígítatlanul szükséges felhordani, amíg a fa teljesen telítődik. Használjon bőségesen az alapozóból a látható és a bütü részeken, valamint a kapcsolódási pontoknál.
A később beépítésre kerülő fa elemek (pl. ereszdeszkázat) esetében javasolt a fa minden részét beimpregnálni. 30 perc elteltével a felületen maradó anyagot vissza kell törölni.
Szerszámok tisztításaAz alapozás után azonnal. Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb alapozót, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel.

határértékA termék favédő impregnáló alapozó, a felületen nem alkot összefüggő filmréteget.
A 2004/42/EC direktíva nem vonatkozik a termékre.
EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSA termék biocid anyag. Gyermekek lezébe nem kerülhet. Használja a terméket körültekintően. Használat előtt mindig olvassa el a címkén lévő információt és a termékleírást. A terméket csakis a megadott célra és a leírt utasítások szerint szabad használni. Ne használja a terméket olyan anyagon, ami közvetlen kapcsolatba kerül élelmiszerrel vagy takarmánnyal. A termék használata közben ne igyon, ne egyen és ne dohányozzon. Használat közben viseljen védőkesztyűt. A termék nem rendeltetésszerű, vagy az utasításokat figyelmen kívül hagyó használata kárt okozhat az egészségben, vagy a környezetben.További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.VALTTI BASE+ aktualizált 2010.07.28.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA hígításmentes oldatot nem szabad a csatornába, sem a vízrendszerbe, illetve a földbe ereszteni. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók. Figyelem! A termékkel átitatott rongyok és gyapot magától meggyulladhatnak, ezért megsemmisítésig vízzel átitatva kültérben kell tárolni, nyílt légtérben kell szárítani, vagy azonnal el kell égetni oket!

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Valtti Base+ (Fa alapozó)

Kiszerelés

, ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Valtti Base+ (Fa alapozó)”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader