Valtti Kertibútor Ápoló Olaj, barna (Wood Oil Brown)

Oldószerbázisú barna olaj kültéri használatra. Kerti bútorok, teraszok, lépcsők, kerítések, korlátok, mólók, ajtók, stb. olajozására.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSOldószerbázisú barna olaj kültéri használatra.ALKALMAZHATÓSÁGKerti bútorok, teraszok, lépcsők, kerítések, korlátok, mólók, ajtók, stb. olajozására. A fa eredeti színe befolyásolja a végső színhatást.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATKerti bútorok, teraszok, lépcsők, kerítések, korlátok, mólók, ajtók, stb.MŰSZAKI ADATOK 

5

5

Bázis festékECSzínskálaBarnaFényességi fokozatmeghatározatlanFedőképességkb. 5 m2/liter/réteg (A valódi kiadósság függ a kezelendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a kezelés módjától.)
Kanna méretek0.9 lHígítólakkbenzin 1050Felvitel módjaecset, szórás, szivacs
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom eseténÉrintésszáraz 8 óra múlva. A száradási időtartamát befolyásolja a fa nedvszívó képessége és a felhordott olaj mennyisége.
A második réteg olajat akkor hordja fel, amikor a felület megszáradt.
időállóságAz időjárási hatásoknak folyamatosan kitett felületeket évente, vagy szükség esetén még gyakrabban kell olajozni.Szárazanyag tartalom48%Sűrűség0.9 kg/l, ISO 2811TárolásTűri a hidegben való tárolást. A rosszul lezárt, vagy a sérült kannák tartalma hosszú ideig nem tartható el és nem használható fel.Termékkód005_0428FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekA festendő felület legyen száraz, vagyis a fa
nedvességtartalma legyen 20% alatt, mivel a nedves fába nem ivódik be az olaj és az olaj
lassan szárad a nedves környezetben. Mivel a nagy nyomáson telített fák gyakran nedvesek,
javasolt ezeket a felületeket kb. fél év száradási idő után kezelni.
A kezelés és a száradás ideje alatt a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, relatív
páratartalma pedig 80% alatt.
ElőkészítésKezeletlen felületek:
Az új keményfa felületeket fél év száradási idő után lehet olajjal kezelni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza rostokat. Az esetleges penészt távolítsa el Homeenpoisto penészeltávolító szerrel a használati utasítás betartása mellett.
Korábban kezelt felületek:
Távolítsa el a felületről a laza rostokat és részeket kaparóvassal, vagy drótkefével. Mossa le a felületet Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, vagy Tehopesu tisztítófolyadékkal.KezelésFelhordás előtt és közben is időnként keverje el alaposan a Valtti Kertibútor Ápoló Olajat.
Hordja fel az olajat egy-két rétegben ecsettel, szórással, vagy szivaccsal. A lehetséges
átfedések elkerülése érdekében olajozzon egyenletesen és egyszerre egy felületi egységet,
vagy néhány deszkát, a felület teljes hosszában. A felületen maradt olajat, ami nem tud beszívódni a fába, fél órán belül törölje le egy nem bolyhosodó törlőronggyal. A második
kezelést akkor végezheti el, ha az olaj beszívódott a felületbe és az megszáradt.
Az olaj sötétebbé teszi a fa színét, különösen, ha a fa eredeti színe szürke, vagy a fa öreg.
Minden egyes kezelés sötétebbé teszi a fa színét. Ha nem szeretné, hogy a felület színe sötétebbé váljon, a Valtti Kertibútor Ápoló Olajjal kezelt felületeket az áttetsző Valtti Faolajjal (Valtti Wood Oil) újítsa fel.
Szerszámok tisztításaTisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb olajat, majd tisztítsa azokat 1050-es
lakkbenzinnel, vagy Pensselipesu-val.Karbantartási útmutatóAz olaj normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hét alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel az olajjal való kezelés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével vagy egy enyhén benedvesített törlőruhával, legalább két nappal a kezelés után. Egy hét elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével.
Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal
(1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.Karbantartó kezelésSzükség esetén végezzen felújítást. Az időjárási viszontagságoknak folyamatosan kitett
felületeket javasolt évente, vagy szükség esetén még gyakrabban olajozni.EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSÁrtalmas, Xn. Kismértékben tűzveszélyes. Belélegezve ártalmas. Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Gyermekek kezébe nem kerülhet. A keletkező gőzt/füstöt/gázt/permetet nem szabad belélegezni. Csak jól szellőztetett helyen használható. Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. Csatornába engedni nem szabad. Etil-metil-ketoximot és tolilfluanidot tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.
Ártalmas
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSCsatornába engedni nem szabad. A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani. Figyelem! Öngyulladásveszély! A termékkel átitatott törlőruhák, szivacsok, vagy az esetleges csiszolásból származó por önmaguktól begyulladhatnak, ezért tartsuk azokat vízben, szárítsuk őket kültéren, vagy égessük el a kezelés befejeztével azonnal.SZÁLLÍTÁSVAK/ADR 3 III

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Valtti Kertibútor Ápoló Olaj, barna (Wood Oil Brown)

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Valtti Kertibútor Ápoló Olaj, barna (Wood Oil Brown)”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader