Valtti Opaque (Vízhígítású Favédőfesték) – Opaque wood finish

Vízhígítású, félmatt, alkid erősítésű akril festék, külső fafelületekhez. Időjárásálló, rugalmas, víztaszító és tartós bevonatot képez.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSVízhígítású, félmatt, alkid erősítésű akril festék, külső fafelületekhez. Időjárásálló, rugalmas, a fa korhadása és penészesedése ellen védelmet nyújtó, víztaszító és tartós bevonatot képez.ALKALMAZHATÓSÁGFafelületek fedőfestésére, ablakok, ajtók, nem záródó felületeire, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Korábban Valtti Opaque-al festett, vagy lakkozott fafelületek újrafestésére is kitűnően alkalmazható.FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFafelületek fedőfestésére, ablakok, ajtók, nem záródó felületeire, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Korábban Valtti Opaque-al festett, vagy lakkozott fafelületek újrafestésére is kitűnően alkalmazható.MŰSZAKI ADATOK 

4

10

Bázis festékVVA és VCFényességi fokozatfélmattFedőképességCsiszolt fa esetén rétegenként 8-10, gyalult fa esetén 4-8 m2/liter. A mindenkori fedőképességet befolyásolja a felület mintázata, porózussága és a fa nedvességtartalma.Kanna méretek0.9 l, 2.7 l, 9 l és 18 lHígítóVízFelvitel módjaEcsettel vagy szórással.
Magasnyomású szórás esetén:
-fúvóka 0,018”-0,023”
-hígító: víz 0-10tf%
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom eseténKb. 1 óra múlva érintésszáraz, 2 óra múlva újrafesthető.Szárazanyag tartalomKb. 37%, színtől függően.Sűrűség1.2 kg/l, ISO 2811TárolásFagytól védendő.FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekMinden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C, a levegő relatív páratartalma legfeljebb 80%-os.ElőkészítésA felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, viasztól mentes. Az
egyenetlen felületeket le kell csiszolni. Kezeljük a csomókat Tikkurila
Knotting Lacquer-rel Az új, vagy kezeletlen fafelületeket Valtti Baseszel
alapozzuk. A fényes felületeket csiszoljuk le. Minden fémfelületet
kezeljünk Unica Metal Primer-rel.

Megjegyzés: A különösesen a világos színek esetén tapasztalható színvesztés jelentkezhet a csomókon és az esetleges gyantás felületeken. A felület előkészítését tekintve fordítson különösen nagy figyelmet a következő fafajtákra: tölgy, teak, cédrus, Douglas fenyő, mahagóni és idigbo, stb. Ezek a fafajták olajat és vízben oldódó tannint tartalmaznak, amely anyagok befolyásolhatják a termék megtapadását, száradását és kikeményedését, vagy okozhatják a felület színvesztését.
AlapozásAlapozza az egész új felületet, és alapozza pontokban a korábban már festett, helyenként csupasz fafelületet Valtti Base alapozó olajjal.

Használja az Unica Tapadó Alapozót, más néven az Otexet az olyan fafelületek alapozására, amelyek esetlegesen átszivárgó vegyi anyagokat tartalmaznak, amik foltosodást okozhatnak a lefestett felületen.
Alapozza az összes festetlen fémfelületet és az esetlegesen rozsdásodó pontokat Rostex-szel.

Megjegyzés: A Valtti Base-t kell használni az összes olyan kültéri fafelületre, amelyet előzőleg nem kezeltek egy elfogadott konzerváló anyaggal, vagy nem vákuum-impregnáltak.
Használjon a festékből bőségesen a bütü részeken.
FestésA Valtti Opaque-ot használat előtt alaposan keverje fel, majd ecsettel vigye fel 1 vagy 2 rétegben a felületre, a megfelelő színhatás elérése érdekében. Az ecsettel való használathoz a festéket 5%-ban hígíthatjuk vízzel. A szórással való alkalmazáshoz 10%-ban hígíthatjuk vízzel. A Valtti Opaque-kel való festéshez a polyester és nylon ecsetek a legalkalmasabbak. A végső szín mélysége függ a fa típusától és a felület eredeti színétől.Szerszámok tisztításaHasználat után a szerszámokat tisztítsa azonnal vízzell.határérték(cat A/e) 130g/l(2010)EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSXi, irritatív Veszélyes anyag tartalom: oktil-izotiazolin < 1% R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat. S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. S28 Ha az anyag bőrre kerül bő vízzel azonnal le kell mosni. S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem- / arcvédőt kell viselni. S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható A termékről biztonsági adatlap kérhető.
Irritatív
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.SZÁLLÍTÁSVAK/ADR –

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Valtti Opaque (Vízhígítású Favédőfesték) – Opaque wood finish

Kiszerelés

, , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Valtti Opaque (Vízhígítású Favédőfesték) – Opaque wood finish”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader