Belinka Faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre

Finomított növényi és ásványi olaj alapú bio impregnálószer hozzáadott aromás olajokkal, étellel érintkező fafelületek védelmére és ápolására.

Gyártó:

Leírás

A Belinka oil food contact finomított növényi és ásványi olaj alapú bio impregnálószer hozzáadott aromás olajokkal, mely nagyméretű, furnérozott, étellel érintkező fafelületek védelmére és ápolására használható beltéren. Élelmiszerekkel érintkező, illetve étel elkészítéséhez vagy tálalásához használt felületekhez alkalmas.

  • színtelen bio impregnálás
  • étellel érintkező fafelületek védelmére és ápolására
  • az impregnálószer mélyen beszívódik a faanyagba és a felületet vízlepergetővé teszi

Nagyméretű, furnérozott, étel elkészítésére és felszolgálására használt fafelületek (konyhai munkalap, asztal, tálalókocsi stb.) impregnálására és ápolására használható.

A Belinka oil food contact termékkel fedett felületeket később ismét ugyanezzel a termékkel kell kezelni. A szükséges karbantartási időköz a faanyag fajtájától, mechanikai igénybevételétől és nedvességnek való kitettségétől függ. A nedvességnek gyakran kitett konyhai elemeket gyakrabban kell kezelni.

A Belinka olajok természetes összetevőkből készülnek, az egészségre ártalmatlanok és környezetbarátok.

 

Figyelmeztetés

Az olajjal átitatott rongyokat használat után áztassa vízbe vagy égesse el, mivel egyébként spontán begyulladás következhet be.

Felhasználás

Portól, zsírtól, viasztól és egyéb szennyeződésektől mentes fafelületekre vigye fel. Felvitel előtt a faanyag felszínét finoman csiszolja le és portalanítsa. Az olaj felvitele előtt a faanyagot alaposan szárítsa meg, egyébként a védelem nem lesz kielégítő. A terméket használat előtt alaposan keverje fel. Az olajat ronggyal, ecsettel vagy hengerrel bőségesen vigye fel. Kb. 10–15 perc után a felesleges olajat törölje le tiszta nedvszívó ronggyal vagy itatóspapírral, majd száraz ronggyal fényesítse ki a felületet. A faanyag tartósságának fokozására az eljárást 24 óra után ismételje meg. A faanyag védelme akkor megfelelő, ha nem szív be több olajat. A termék használata közben használjon védőruházatot. Bevonás közben gondoskodjon a szellőzésről. 15 °C hőmérséklet alatt nem javasoljuk a Belinka oil food contact termék használatát. A szerszámokat használat után azonnal tisztítsa meg vízzel és mosószerrel, illetve lakkbenzinnel.

 

Műszaki adatok

Összetétel: növényi és ásványi olajok, adalékanyagok 

Kiadósság: 50–100 ml/m2, a faanyag fajtájától, nedvszívó képességétől és előzetes kezelésétől függően.

Száradás: 24 óra (normál körülmények között, T = 20 °C, a levegő relatív páratartalma 65%). A száradási idő alacsonyabb hőmérsékleten vagy a levegő magasabb páratartalma mellett hosszabb. 

Szerszámok tisztítása: vízzel és mosószerrel, illetve lakkbenzinnel. 

Tárolás: eredeti, lezárt csomagolásban, 5 °C és 30 °C közötti hőmérsékleten

Lobbanáspont: 100 °C fölött 

Kiszerelés: 0,5 l

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Belinka Faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre

Kiszerelés

Bolt információ

Bolt információ

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader