Kemikál Falon – porglett

Lakó és középületek falazatainak felületkiegyenlítésére, felületképzésére bel- és kültérben, beton, tégla, vakolat és gipsz felületeken.

Gyártó:

Leírás

Általános tulajdonságok

Cementet és korszerű műgyanta diszperziót is tartalmazó, por alakú felületkiegyenlítő anyag. Kétféle szemcsemérettel kapható.

  • A max. 40 mikron szemcsenagyságú, max. 1,0 mm rétegvastagságban alkalmazható VÉKONY glett, szemcsefinomságából következően elsősorban beltéri felhasználásra javasolt. Kis fajlagos anyagszükségletének köszönhetően kiadóssága rendkívül jó.
  • Az egy munkamenetben 3-4 mm-es rétegvastagságban is alkalmazható VASTAG változat max. szemcsemérete 200 mikron. Bel- és kültérben egyaránt alkalmazgató.

Alkalmazási terület

Lakó és középületek falazatainak felületkiegyenlítésére, felületképzésére bel- és kültérben, beton, tégla, vakolat és gipsz felületeken. Párás, nedves környezetben is (konyha, fürdőszoba, stb.) alkalmazhatók. Az alapfelület nedvességtartalma 3-4 m/m%, szilárdsága legalább Hvb 7-es minőségnek megfelelő legyen. A beton vagy vakolattal ellátott alapfelületnek legalább 14 napos korúnak kell lennie. Munkavégzés közben az alapfelület hőmérséklete és az átlagos léghőmérséklet +5°C fölött legyen.

Felület előkészítés

A laza, porló részeket/réteget el kell távolítani. Az alapfelület 4-5 mm-t meghaladó síkbeli egyenetlenségeit hagyományos, illetve gyorskötő javítóhabarccsal lehet megszüntetni. A felületet portalanítani kell. Minden esetben célszerű, erősen szívó felületeknél azonban különösen fontos a glettelendő felület alapozása Vliesin Fixatív és víz 1:3 arányú elegyével, vagy vízzel 1:1 arányban hígított Barra Emulzióval. A glettanyagot az alapozó megszáradása előtt, a még nedves felületre kell felhordani.

Anyagelőkészítés

1 kg poranyagot típusától függően 3-3,5 dl, illetve 4-4,5 dl vízzel kell bekeverni. Mindig az előre kimért mennyiségű vízhez kell a port adagolni. Kisebb mennyiséget (1-2 kg) kézzel keverhetünk, nagyobb mennyiséget fúrógépbe fogott keverőszárral kell összekeverni. Keverési idő: 2-4 perc. 10-15 perc pihentetés után újbóli átkeverés szükséges. A jól bekevert glettanyag csomómentes. Bedolgozhatósági ideje: kb. 3 óra

Felhordás

Kisebb felületekre kéziszerszámmal, nagyobb, egybefüggő felületekre gépi szórással célszerű felhordani. Egy munkamenetben legfeljebb a műszaki adatoknál feltüntetett maximális rétegvastagságú bevonat készíthető. Ennél nagyobb vastagság csak többrétegű felhordással biztosítható. Az egyes rétegek felhordása között 1-4 óra száradási idő szükséges. A száradási idő és így a bevonat csiszolhatósága függ a hőmérséklettől, a levegő páratartalmától és a bevonat rétegvastagságtól, 1-2 mm vastagság esetén (20 °C-on) a felület 1-2 óra múlva átcsiszolható.

A friss bevonat utókezelést nem igényel, de a gyors kiszáradástól (erős napsütéstől, túlzott melegtől, illetve gyors felmelegedéstől, huzattól) óvni kell. Az átvont felületet néhány napig fagyhatás nem érheti. A simított felület (kb. 1 mm-es bevonat esetén, 20°C-on) néhány óra múlva bármilyen diszperziós festékkel vagy szilikát festékkel átfesthető, illetve tapétázható.

Anyagszükséglet:

  • VÉKONY változat: 0,3-0,5 kg poranyag/m2
  • VASTAG változat: kb. 1,6 kg poranyag/m2/mm
Termékjellemzők: Falon Porglett Vékonyrétegű Falon Porglett Vastagrétegű
Vízigény: 40-45 m/m% 30-35 m/m%
Pihentetési idő: 10-15 perc 10-15 perc
Bedolgozhatósági idő (20 °C-on): kb. 3 óra kb. 3 óra
Száradási idő: 1-4 óra 1-4 óra
Átkeményedési idő (20 °C-on, 1mm): kb. 24 óra kb. 24 óra
Tapadószilárdság (alapozott felületen): > 0,5 N/mm2 > 0,5 N/mm2
Maximális rétegvastagság:    
egy rétegben 1,0 mm 4 mm
több rétegben 10-12 mm

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Falon – porglett

Kiadósság

0,3-0,5 kg poranyag/m2

Kiszerelés

Szemcseméret

40 mikron – 200mikron

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Falon – porglett”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader