Kemikál Soriton F fagyálló, flexibilis burkolatragasztó

Vélemény írása

Kis vízfelvételű gres lapok és falburkoló csempék, mettlachi, kerámia és mozaik burkolólapok, cement és műanyagkötésű farost, és gipsztáblák ragasztására.

Gyártó:

Leírás

Általános tulajdonságok

A Soriton F fagyálló flexibilis burkolatragasztó cementet, osztályozott homokot és műanyag adalékot tartalmazó szárazhabarcs. A gyártás során optimalizált összetételű keverékhez bármilyen további adalékanyag hozzáadása tilos és káros.

Alkalmazási terület

Kis vízfelvételű (0-3%) gres lapok (kőporcelán), továbbá falburkoló csempék, mettlachi, kerámia és mozaik burkolólapok, cement vagy műanyagkötésű farost, illetve gipsztáblák ragasztására, valamint cement vagy műanyag bázisú folyékony fóliákra (Soriflex 1K, Soriflex 2K), történő burkolásra használható, kül- és beltérben, vízszintes és függőleges beton vagy vakolt felületeken egyaránt. Előnyösen alkalmazható magasabb mechanikai igénybevételnek kitett középületek, üzemek, különösen nagy forgalomnak kitett folyosók járófelületeinél, konyhák, fürdőszobák, teraszok, épület és kerítéslábazatok lapburkolási munkálataihoz. Felhasználható ezen kívül padlófűtésnél, kerti medencék burkolásánál is.

Felhasználás módja

A ragasztandó felület tiszta, zsír, por és laza részektől mentes legyen. Az alapfelület, az anyagok és a levegő hőmérséklete legalább +5 °C legyen. A száraz szívóképes felületet célszerű előnedvesíteni.

Burkolatragasztó elkészítése

Az előírt mennyiségű vízhez keverés közben adjuk a poranyagot – pl. 5,0 – 5,7 liter vízhez 25 kg (1 zsák) ragasztót – majd kb. 10 perc pihentetés után újra keverjük fel. A kívánt konzisztencia beállításához még legfeljebb 0,3 liter további víz adható. A kész ragasztóhabarcs tixotróp, könnyen felhordható anyag.

Burkolatragasztó felhordása

A megkevert ragasztó felhasználhatósági ideje 20°C-on kb. 2 óra. A ragasztóhabarcsot fogazott simítóval, folyamatos ágyazatot kialakítva kell felhordani. A burkolólapokat előzetes áztatás nélkül a felkent habarcsba kell illeszteni. Padlólapoknál, nehéz burkolólapoknál a teljes felületű ragasztás érdekében a lapok hátoldalát is kenjük be vékonyan ragasztóval. Egyszerre csak akkora felületre hordjuk fel a ragasztót, amekkorát kb. 25-30 percen belül (a ragasztó bőrösödésének megkezdődése előtt) burkolni tudunk. A ragasztó ágyazat vastagsága a felület egyenletességétől és a burkolólap hátoldali profiljától függően 1,5- 3,0 mm. Jó minőségű burkolat készítéséhez teljes felületen történő ragasztást és célszerűen távtartókkal nyitott hézagképzést kell alkalmazni. Falon 2-3 mm, padlón 3-7 mm-es hézagot kell kialakítani.

A műanyag távtartókat a ragasztó megkötése után feltétlenül el kell távolítani. A munkaeszközökről, és a burkolólapokról a meg nem kötött habarcs vízzel eltávolítható. A Soriton F habarccsal ragasztott burkolat falon 24, padlón 48 óra múlva rugalmas fugázó anyaggal hézagolható (pl. Soriton Flex). A fugázás elkészülte után, újabb 24 óra múlva a felület járható. A kész burkolatot kb. 2 hétig fagyhatás nem érheti. (A megadott értékek 60% relatív páratartalom mellett, 20°C-ra vonatkoznak.)

Anyagszükséglet

Kb. 1,5 kg Soriton F poranyag/m2/mm. Szükséges rétegvastagság az alapfelülettől és a burkolólap profilozottságától függően 2-3 mm. (3,2-5,0 kg/m2)

Porkeverék

Színe: szürke és fehér
Laza halmazsűrűség: 1200-1400 kg/m3
Nedvességtartalom: max. 0,1 tömeg%

Ragasztó habarcs

Keverővíz igény: 2,0-2,3 liter/10kg por
Konzisztencia: plasztikus, tixotróp
Bedolgozhatóság (20°C-on): kb. 2 óra
Nyitott idő, bőrösödés kezdete: 30 perc
Kémhatás (előírt vízzel keverve): lúgos
Felhasználható: +5°C felett

Megkötött habarcs

Tapadószilárdság: ≥1,0 N/mm2
Víz és fagyállóság: kiváló

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Kemikál Soriton F fagyálló, flexibilis burkolatragasztó

Kiadósság

kb. 1,5 kg Soriton® F poranyag/m2/mm

Kiszerelés

Szín

,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Kemikál Soriton F fagyálló, flexibilis burkolatragasztó”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader