Policolor termo ragasztóhabarcs

Vélemény írása

Policolor termo ragasztóhabarcs: Külső falak hőszigetelésére alkalmas rendszerben a polisztirol táblák felragasztására és az üvegháló beágyazására szolgál.

Gyártó:

Leírás

Policolor termo ragasztóhabarcs

A ragasztóhabarcsot rozsdamentes acélsimítóval ajánlott felhordani. A hőszigetelő rendszerekben a táblák ragasztására, valamint üvegháló rögzítésére, beágyazására alkalmazzuk.

Hőszigetelő rendszer tagja a polisztirol táblák ragasztására és az üvegháló beágyazására.

Minőségét megőrzi fedett, száraz, hűvös helyen tárolva 6 hónapig bontatlan csomagolásban
Alkalmazás rozsdamentes acélsimítóval
Javasolt rétegszám max. 5 mm
Kiadósság ragasztáskor: kb. 5kg/m2 beágyazáskor: kb. 3kg/m2

Alkalmazási terület

Lakóházak, középületek -új és régi épületek -külső falainak hőszigetelésére alkalmas rendszerben a polisztirol táblák felragasztására ill. az üvegháló beágyazására szolgál.

Alkalmazás

rozsdamentes acélsimítóval

Felhasználás

Az alapfelület elkészítése: A ragasztóhabarcs szívóképes, ép, szilárd, száraz, por-és szennyeződés mentes vakolt,tégla-,azbesztcement-vagy betonfelületen alkalmazható. (Beton: min. 28 napos, max. 5% nedvességtartalmú, vakolt felület: min. 28 napos, min. Hvh 10 minőségű, max. 5% nedvességtartalmú.) A festett falfelületeket mossuk le magasnyomású tisztítóberendezéssel. Régi felületnél a munka meg-kezdése előtt a laza, málló részeket el kell távolítani és a felületi hibákat ki kell javítani. A felületi egyenetlenségek nem lehetnek nagyobbak 5 mm-nél. A hőszigetelés megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy a tervezett burkolat mögé felülről nem juthat-e víz. Ha ennek a veszélye fennáll, el kell végezni a megfelelő javításokat (pl. bádogozás).

A porragasztó bekeverése: A ragasztóhabarcs porkeveréket állandó keverés köz-ben kell a vízhez adni és csomómentesre összekeverni.

Keverési arány: 6-8 liter vízhez 25 kg poranyag. Majd 5 perc pihentetés után a kész habarcsot újra alaposan megkeverjük. A keverést végezhetjük keverőszárral vagy betonkeverővel. Az elkészített habarccsal kb. 2 órán keresztül lehet dolgozni a hőmérséklettől függően. Egyszerre annyi habarcsot keverjünk be, amennyi kb. 2 órán belül feldolgozásra kerül. A kötés megkezdődése után a habarcsot nem szabad felhasználni. A hőszigetelő polisztirol táblák felragasztása: A hőszigetelő táblák felragasztását az épület alsó részén kezdjük.A legalsó sor felhelyezése előtt alulra vezetőlécet, vagy alumínium profilt rögzítünk (rögzítési távolság betonfelületen min. 80 cm, tégla-ill. vakolt felületen min. 50 cm). Vezetőléc alkalmazása esetén egy kb. 50 cm széles üveghálócsíkot kell a falfelületre felragasztani ragasztóhabarccsal a léccel párhuzamosan úgy, hogy a háló 20 cm széles részét a vezetőléc fölé ragasztjuk, a többi része szabadon lóg. A ragasztóhabarcsot a táblákra a szélek mentén folytonosan, a belső felületen 6 pontban hordjuk fel rozsdamentes spaklival. A táblákat szorosan illesztve, kötésben kell felhelyezni az egyik saroktól kiindulva. A táblákat a sarkoknál is kötésben helyezzük el. Nagyon fontos, hogy a táblák oldallapjaira, az illesztések közé nem kerüljön ragasztóhabarcs. A munka során a kialakított felület síkpontosságát ellenőrizni kell. A ragasztóhabarcs megszilárdulása után (min. 24 óra) a táblákat az illesztéseknél, éleknél síkba kell csiszolni. Régi épületeknél, bizonytalan tapadású vakolatoknál (pl. festett) a ragasztást a száradás után rögzítő dübellel erősítsük meg. Az üvegháló beágyazása: A hőszigetelő táblák ragasztásának száradása után mielőbb kezdjük meg az üvegháló beágyazását. Ha a beágyazás előtt hosszabb idő telik el és a táblák elszíneződnek, a felületet át kell csiszolni, majd portalanítani. Ha a kezdősor alján üvegháló megerősítést alkalmaztunk, akkor először a lelógó üveghálót ágyazzuk be úgy, hogy a táblasor aljára felhordjuk a ragasztóhabarcsot és az üveghálót felhajtva belesimítjuk.

A hőszigetelő táblák felületére kb. 2 mm rétegvastagságban rozsdamentes acélsimítóval felhordjuk a Policolor termo ragasztóhabarcsot, majd a nedves ragasztóba gyűrődés mentesen belesimítjuk az üveghálót. A háló illesztéseinél min. 10 cm-es átfedést alkalmazzunk.

A besimított üveghálóra még nedves állapotban újabb ragasztóréteget hordunk fel 1-2 mm vastagságban. Ezután a hálónak teljes takarásban kell lennie. Fokozott mechanikai igénybevételnek kitett felületeken, sarkoknál, éleknél alkalmazzunk kétrétegű üveghálót, ill. az éleknél élvédő profilt. A ragasztóhabarcs megkötése után (24-48 óra) a felületi egyenetlenségeket át kell csiszolni. A hőszigetelési munkák végzése valamint a bevonatok száradása +5°C alatti hőmérsékleten, erős napsütésben, esőben,szeles vagy erősen párás időben nem történhet.

Az alacsony hőmérséklet és a levegő átlagosnál magasabb páratartalma a kötési és száradási időket megnöveli. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel meg kell tisztítani.

Összetétel

cement, ásványi töltőanyag, pordiszperzió, adalékanyag

Választék

25 kg-os papírzsákban kapható

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes!

Veszélyesanyag-tartalom

Cement 25-50%

Szabályozási tájékoztatás

R 36 Szemizgató hatású R 38 Bőrizgató hatású R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet) S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő S 25 Kerülni kell a szembejutást S 26 Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni S 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni

Veszély jelzés

Xi Irritatív

Szakvélemény

ÉMI A-175/2004

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Policolor termo ragasztóhabarcs

Kiadósság

ragasztáskor: kb. 5kg/m2 beágyazáskor: kb. 3kg/m2

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Policolor termo ragasztóhabarcs”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader