Nivelin diszperziós glett

Nivelin diszperziós glett: Készre kevert; Nem porol; Nincs szükség keverőgépre; A felesleg visszazárható, nincs anyag veszteség.

Gyártó:

Leírás

Nivelin diszperziós glett

Egszerűen felhordható glett. Jó tapadás, könnyű csiszolhatóság és magas páraáteresztő képesség jellemzi. A glettel kezelt felület bármilyen diszperziós festékkel lefesthető. 

Nivelin diszperziós glett Előkészített beltéri kiegyenlítő (glett) anyag

A NIVELIN DISZPERZIÓS GLETTANYAG előkészített beltéri fal- és mennyezeti felületeinek kiegyenlítésére szolgáló kiegyenlítő anyag.

Tulajdonságok

 • felhordása egyszerű;
 • jó tapadás;
 • könnyű csiszolás;
 • magas páraáteresztő-képesség;
 • a simított felületek bármely diszperziós falfestékkel lefesthetők.

Miért porolna a zsákos glettel?

 • Készre kevert
 • Nem porol
 • Nincs szükség keverőgépre
 • A felesleg visszazárható, nincs anyag veszteség
 • A keverővödör: GRÁTISZ
 • Tökéletesen sima felületek- könnyedén

1. Leírás, alkalmazás
A NIVELIN DISZPERZIÓS GLETTANYAG előkészített beltéri fal- és mennyezeti felületeinek kiegyenlítésére szolgáló kiegyenlítő anyag. A Nivelin diszperziós glettanyag könnyen felhordható. Kisebb bemélyedéseket, repedéseket, lyukakat, réseket is kitölthetünk vele és más hibák vagy sérülések kijavítására is alkalmazhatjuk.
A kiegyenlített felületek alkalmasak bármely diszperziós falfestékkel való festésre, egészen a JUPOL GOLD minőségig. A NIVELIN DISZPERZIÓS GLETTANYAG jól megtapad a mész-, mészcement, vagy cement alapú finom vakolatokon és gipszkarton lemezeken is, de problémamentes vakolatlan beton felületek, vakolatlan porobeton falak, szálerősítésű cement lemezek, forgácslapok stb. simítására is alkalmas. Már lefestett felületekre is felhordható, de csak abban az esetben, ha a meglévő bevonatok vízben nem oldhatók és jól tapadnak a felületre.

2. Kiszerelés, színárnyalatok
25 kg műanyag vödrökben

3. Műszaki adatok
sűrűség (a felhordásra elkészített keverék) (kg/dm3):~1,76
felvitt réteg vastagsága (mm) 1-2 (egyes rétegenként) <3 (kétrétegű felhordás esetén)
száradási idő T = +20 oC, levegő rel. páratart. = 65 % (óra) csiszolásra alkalmas ~12
fő összetevők: polimer kötőanyag, kalcitos töltőanyag, cellulóz sűrítőanyag

4. A felület előkészítése
A felület legyen szilárd, száraz és tiszta, gyengén tapadó részektől, portól, vízben könnyen oldódó sóktól, zsíros foltoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. A port és egyéb nem tapadó szennyeződéseket leporszívózzuk, vagy lekeféljük, a le nem bomlott olajmaradványokat pedig forró víz-vagy gőzsugárral lemossuk a betonfelületről. A már festett felületekről távolítsunk el a vízben oldható festékrétegeket, valamint olajfestékkel festett, lakkozott vagy zománcfestékkel bevont részeket. A falpenésszel fertőződött felületeket a kiegyenlítő anyag felhordása előtt mindenképp fertőtlenítsük Az újonnan felhordott vakolatokat a felhordott rétegvastagság cm-enként legalább 7-10 napig szárítjuk a dekorációs vakolat felhordását megelőzően, új betonfelületek esetén pedig dekorációs vakolat felhordása csak a betonozást követően legalább egy hónap elteltével lehetséges (a felületek feltüntetett száradási ideje normál körülmények esetén érvényes: T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65 %).
A kiegyenlítő anyag felhordása előtt az alapozó bevonat felhordása kötelező. Javasoljuk a vízzel hígított AKRIL EMULZIÓT (AKRIL EMULZIÓ : víz = 1 : 1), melyet festőhengerrel vagy kőműves-ecsettel hosszúszőrű, teddy-hengerrel vagy textil festőhengerrel, vagy szórással hordunk fel. A kiegyenlítő anyag felhordását normál körülmények között (T = +20 oC, levegi rel. páratart. = 65 %) az alapozó bevonat felvitelét követően 6 óra elteltével kezdhetjük el.
Becsült illetve átlagos anyagszükséglet (a felület nedvszívó-képességétől és érdességétől függően):
AKRIL EMULZIÓ 90 – 100 g/m2

5. A festék elkészítése
NIVELIN DISZPERZIÓS GLETTANYAG gyárilag előkészített kiegyenlítő anyag, bármilyen utólagos előkészítés nem szükséges.

6. A festék felhordása
Az anyagot rendszerint két rétegben visszük fel, ahol az egyes rétegek vastagsága nem haladja meg az 1-2 mm-t, a kétrétegű felhordás együttes vastagsága pedig a 3 mm-t. Az anyagot kézzel – rozsdamentes acél simítóval – visszük fel, majd szétterítjük a megmunkálási felületen. Eközben a felületet megpróbáljuk minél jobban elsimítani. Amennyiben szükséges, a simítóval az anyagfelesleget elvesszük és eltávolítjuk.
A második réteg felhordása előtt az elsőt, és ugyanígy a másodikat illetve a záró réteget finom csiszolópapírral megcsiszoljuk. A csiszolás történhet kézzel vagy géppel. Ha bonyolultabb dekorációs megmunkáláshoz készítjük elő a felületeket, használjunk 180-220-as csiszolópapírt, egyébként pedig használjunk 150 – 180-as számút. Az anyagot rendszerint két rétegben visszük fel, ahol az egyes rétegek vastagsága nem haladja meg az 1-2 mm-t, a kétrétegű felhordás együttes vastagsága pedig a 3 mm-t. Az anyagot kézzel – rozsdamentes acél simítóval – visszük fel, majd szétterítjük a megmunkálási felületen. Eközben a felületet megpróbáljuk minél jobban elsimítani. Amennyiben szükséges, a simítóval az anyagfelesleget elvesszük és eltávolítjuk.
Becsült illetve átlagos anyagszükséglet kétrétegű felhordás esetén:
NIVELIN DISZPERZIÓS GELTTANYAG 1,5 – 2,0 kg/m2

7. Eszközök tisztítása, hulladékkezelés
A szerszámokat a használatot követően azonnal mossuk le alaposan vízzel. A fel nem használt anyagot jól lezárt csomagolásban őrizzük meg az esetleges javítások vagy a későbbi felhasználás céljára. A használhatatlan anyagmaradékot és a hulladékot keverjük össze vízzel és szilárd állapotban építési hulladék (a hulladék klasszifikációs száma: 17 09 04) vagy kommunális hulladék (klasszifikációs száma: 08 0112) lerakóhelyen helyezzük el. A megtisztított csomagolás újrahasznosítható.

8. Munkavédelem
Tartsuk be az építőipari és festő-mázoló munkálatok általános biztonsági utasításait és előírásait, a légzőszervek védelme védőmaszkkal és a szem védelme védőszemüveggel vagy arcvédővel csak a felhordott anyag kézi vagy gépi csiszolása esetén szükséges. Tartsuk be az építőipari és festő-mázoló munkálatok általános biztonsági utasításait és előírásait, a légzőszervek védelme védőmaszkkal és a szem védelme védőszemüveggel vagy arcvédővel csak a felhordott anyag kézi vagy gépi csiszolása esetén szükséges.

9. Tárolás, szállítási feltételek és eltarthatóság
Szállítás és a tárolás +5 és + 25 °C közötti hőmérsékleten, védve a közvetlen napsugárzástól és FAGYTÓL, gyermekek elől elzárva tartandó.
Eredeti, zárt és sértetlen csomagolás esetén a felhasználhatóság: legalább 12 hónap.

10. Minőség-ellenőrzés
A termék minőségi jellemzőit a belső termelési specifikáció és a szlovén, európai és egyéb szabványok határozzák meg. A meghatározott vagy előírt minőségi szintnek való megfelelést a JUB által már évekkel korábban bevezetett átfogó minőségellenőrzési rendszer, az ISO 9001 biztosítja, mely saját laboratóriumainkban napi szinten, a Ljubljanai Építésügyi Hivatalban, és egyéb hazai és külföldi, független szakmai intézményekben pedig időszakonként biztosítja a minőség ellenőrzését. A termék előállítása során szigorúan betartjuk a szlovén és az európai környezetvédelmi, valamint a munkaegészségügyi és munkavédelmi standardokat, amit az ISO 14001 és az OHSAS 18001 tanúsítványokkal igazolunk.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Nivelin diszperziós glett

Kiadósság

1,5 – 2,0 kg/m2 kétrétegű felhordás esetén

Kiszerelés

,

Szín

krém

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Nivelin diszperziós glett”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
 • Total (0)
Compare
preloader