Boróka folyékony fa

Vélemény írása

Boróka folyékony fa Gyorsan száradó, könnyen csiszolható, vízzel hígítható, diszperziós fatapasz. Vizes diszperziós és oldószeres festékekkel átfesthető.

Gyártó:

Leírás

Boróka folyékony fa

Spaklival tudjuk a folyékony fát felhordani. Bel és kültéren egyaránt alkalmazható fafelületek egyenetlenségeinek és repedéseinek javítására. 

Gyorsan száradó, könnyen csiszolható, szagtalan, vízzel hígítható, diszperziós fatapasz. Átfesthető vizes diszperziós és oldószeres festékekkel egyaránt.

Felületi megjelenés Egyenletes, fehér és színes.
Száradási idő 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól és hőmérséglettől függően
Átfesthetőség 1-2 óra után 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig
Alkalmazás Spaklival.
Higítás Szükség esetén legfeljebb 2-3% vízzel.
Kiadósság 1 m2/kg/1 mm.

Alkalmazási terület

Kül- és beltéri fafelületek pl.: pergolák, kerítések, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok egyenetlenségeinek, valamint repedések, lyukak javítására alkalmas.

Alkalmazás

Spaklival.

Felhasználás

Új, légszáraz fafelületet, kültéri alkalmazásnál a károsítók elleni védelem céljából Boróka fakonzerváló alapozóval elő kell készíteni. Ezután kezdődhet meg a fafelületen a tapaszolás. Használat előtt a Boróka folyékony fáról esetlegesen kialakult borréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. A tapasz spaklival könnyen felhordható. A tapaszt egy rétegben legfeljebb 1 mm vastagságban javasoljuk alkalmazni. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteget kell felhordani, így elkerülhető a tapasz repedezése. Az egyes rétegek felhordása között – 0,5 mm-es rétegvastagság esetén – a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-2 óra száradási időt kell biztosítani. A tapasz 2 óra száradási idő után csiszolható. Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka folyékony fa különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők. A tapaszolást ne végezzük +10 °C alatti levegő- és felülethőmérsékletnél. A Boróka folyékony fával javított felületek átvonására – szükség esetén csiszolás és portalanítás után -Boróka fabevonó lazúr és Cellkolor zománcfestékek használhatók. Használat után a munkaeszközöket vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt tapasz csak agresszív oldószerrel távolítható el. A javítást követően edényben maradt tapasz felületét célszerű elsimítani, és az edényt gondosan bezárni. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. A következő használat előtt a felületi száradás következtében esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.

Összetétel

Műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, pigment, festékadditív, víz.

Veszélyességi osztály

Veszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes!

Biztonsági adatok

EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket, valamint 1,2-Benzizotiazolin-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. P102 Gyermekektől elzárva tartandó. P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Boróka folyékony fa

Kiadósság

1 m2/kg/1 mm

Kiszerelés

Szín

, , ,

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Boróka folyékony fa”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader