Taika – Kettős Színhatású Falfény

Félig áttetsző, vízhígítású, speciális falfény, gyöngyház hatás kialakítására.

Gyártó:

Leírás

TÍPUSFélig áttetsző, vízhígítású, speciális falfény, gyöngyház hatás kialakítására.ALKALMAZHATÓSÁGAlkalmazható bármely Tikkurila latex beltéri falfestékkel (pl.: Feelings Beltéri Falfestékkel) festett felületre. Mivel a Taika falfény félig áttetsző, ezért az alap színe jelentősen  befolyásolja a végső összhatást. Az előnyös megvilágítás kiemeli az összehatást.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOlyan beltéri falfelületekre, ahol különleges színhatás elérése a cél.MŰSZAKI ADATOK 

9

12

SzínskálaGOLD (ezüst-arany): 006 6100Fényességi fokozatfélfényesÉpítési anyag kibocsátási osztályaM1Fedőképesség9 -12 m2/l.Kanna méretek1 lHígítóVízFelvitel módjaEcsettel, hengerrel, szórással
Hagyományos szórás: fúvóka méret 1,8 mm, hígítás 40%-ban vízzel
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom eseténMinden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +10 °C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 70% alatt.
mosásellenállóságMsohatóság: mérsékelt, nedves tisztításhő ellenállóság+85 °C (ISO 4211-3)Szárazanyag tartalomkb. 20 %Sűrűség1.1 kg/l (ISO 2811)TárolásFagytól védendő.Termékkód006_6100_4FELHASZNÁLÁSI JAVASLATFestési körülményekMinden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +10 °C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 70% alatt.ElőkészítésFestetlen felület:
Távolítsa el a port és a szennyeződést a felületről. Simítsa a felületet glettel, és amennyiben szükséges csiszolja a felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.

Korábban festett felület:
Öblítse óvatosan a felületet vízzel, majd hagyja megszáradni. A kifényesedett, kemény felületet csiszolja mattra csiszolópapírral, hogy biztosítsa az optimális tapadást. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.AlapozásAz alapszínt Tikkurila latex (pl.: Feelings Beltéri Falfesték) festékből vigye fel a felületre két rétegben. Használjon rövidszőrű hengert és törkedjen a minél vékonyabb réteg létrehozására.
Mivel a Taika Falfény kiemeli és nem elfedi a felületi egyenetlenségeket, ezért az alap felület legyen minél simább.

A Taika Falfény áttetszősége miatt, az alap színe jelentősen befolyásolja a végső összhatást. A kettős színhatás legjobban egy világos alapszínen emelhető ki: a második szín akkor látszik, ha a fény ráesik a felületre, máskor pedig a szín színpárja látható. Minél erősebb hatást kívánunk elérni, a második árnyalathoz annál közelebbi alapszínre kell festeni a falat. Amennyiben sötét alapot fest, a második szín látható lesz, de a párja rejtve marad.FestésNagy falfelületen:
A Taika Falfényt felhordás előtt alaposan keverje fel. Használjon rövid szőrű hengert. Bőségesen hordja fel a Falfényt, egyszerre egy méter széles területen. A henger segítségével egyenletes, függőleges mozdulatokkal képezzünk sima felületet. Minél vékonyabb rétegre és minél egyenletesebb eloszlatásra törekedjen. Használjon festőszalagot a szélek kitakarására és festés után azonnal távolítsa el azt. A hatás fokozásának érdekében két rétegben is alkalmazhatja a Falfényt.

Megjegyzés: Ugyan a Taika Falfény használata egyszerű, azonban nagy, összefüggő felületeken a homogén színhatást nehezebb elérni.

Mintázó festés:
Kisebb területet (kb.1 m²) fessen le egyszerre, előszőr rövid szőrű hengerrel, bőségesen felhordva a festéket. Ezután azonnl, mintázóhenger, szivacs vagy ecset segítségével hozzuk létre mintát. alkalmazás előtt gyakorolhatunk egy vastagabb kartonpapíron.

A Taika Falfény kiválóan alkalmas festősablonok mintázására is.

További ötletek és részletes leírások a Tikkurila Taika katalógusban találhatók.Szerszámok tisztításaTávolítsa el a felesleges falfényt az eszközökről, majd tisztítsa alaposan vízzel.Karbantartási útmutatóA Taika kettős színhatású falfény kb. egy hónap alatt éri el végső keménységét. Ez alatt az idő alatt ne tisztítsa a felületet.
Az egy hónap letelte után tisztítsa a felületet (semleges pH 6-8) mosogatószerrel egy puha rongy segítségével. Öblítse le és szárítsa meg a felületet rögtön a lemosás után.
Karbantartó kezelésFelújító festés:
Használja a „korábban festett felületek” címszó alatti instrukciókat. Ha szükséges, a metálos dekorációt át lehet festeni vízbázisú falfestékkel.
határértékEU VOC 2004/42/EC- határérték: (cat A/l) 300g/l(2007)/200g/l(2010)
Taika Kettős Színhatású Falfény max. 300g/l VOC-t tartalmaz.EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI BESOROLÁSA veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok: nincs A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S mondatok: nincs További információt lásd a biztonsági adatlapon, termékismertető prospektuson.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉK KEZELÉSA folyékony hulladékot veszélyes hulladék lerakóhelyre kell szállítani. A száraz, üres kannákat szelektív hulladékgyűjtőbe, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre kell szállítani.SZÁLLÍTÁSVAK/ADR –

Hol vásárolhatom meg?

locator button

Kiszállítás

További információk

Termék adatok: Taika – Kettős Színhatású Falfény

Kiszerelés

Vélemények (0)

Értékelések

0.0
0
0
0
0
0

Légy Te az első, aki értékeli: “Taika – Kettős Színhatású Falfény”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek értékelések.

Bolt információ

Bolt információ

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader