A harmonikus barna

A barna a föld színe, s mint maga a föld megannyi árnyalatával életünk, mindennapjaink egyik alap és igen csak gyakran használt színe. 

A legvilágosabb, bézsbe hajló árnyalattól, a már-már feketébe forduló sötét tónusig végtelennek tűnő változatokból dönthetünk a nekünk leginkább megfelelő mellett. A 70-es évek nagy „barna-fehér” divathulláma után napjainkban ismét reneszánszát éli a barna. A manapság oly közkedvelt és divatos minimál stílusnak is sajátja ez a szín, de a klasszikus lakberendezésnek is örökké használatos színe. Saját árnyalataival vagy más színekkel kombinálva is kiválóan alkalmazható bármely enteriőrben. Ám csak óvatosan, mert nagy mennyiségben sötét árnyalatai komor hangulatot eredményezhetnek. 

 

Új párbeszéd van kialakulóban a város és a vidék között – az egyes területekre jellemző városi élet felé törekvést, más területeken a vidékhez való visszatérés egyensúlyozza ki. A bútorokat, szöveteket és kiegészítőket enyhén folklorisztikus esztétikum jellemzi. A DULUX „A Nagyvilág színei” termékcsaládjának színpalettája füvekre, gabonaszemekre és gyógynövényekre emlékeztet – tompított és visszafogott tónusok, amelyek autentikus életstílust idéznek. A sápadt vadrózsa, az aranyszínű kéreg, a zöld moha mellett a café latte vagy a forró csokoládé barna tónusai a lágy agyagú természetes festékekre és földszínekre utalnak. A színek jellegüknél és eredetüknél fogva, szinte divattól függetlenül időtlenek, nyugalmat és harmóniát árasztók. A kollektív bölcsességnek és a társadalmi felelősségnek ez az újra felélesztett fogalma az otthon és a család igaz értékeinek helyreállítását hirdeti – a barátság, testvériségét, a szilárd és fenntartható holnapért.

 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2010. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare