Policolor, a takarékokos megoldás, avagy miért érdemes hőszigetelni?

Bizony ez így igaz, ingatlanunk hőveszteségének jelentős részét sajnos a falakon, homlokzatokon keresztül kiáramló hő okozza. Az energiahordozók ára folyamatosan nő, így pénztárcánk egyre jobban meg van terhelve a fűtési szezon alatt.

 

A környezetvédelem is nagyon fontos szempont, ezért törvényi szabályozás lépett életbe az EU tagállamokban, a CO2 kibocsátás csökkentését előirányozva. Egy szigeteletlen családi ház fűtési energia igénye kb. 180kwh/m2 évente. A teljes körű hőszigetelést elvégezve ez akár 70kwh/m2-re is csökkenthető. Nem mellékes az sem hogy a szigetelés a nyári napokon is védelmet nyújt a lakóknak, a klimatizálás költségeit csökkentve. A Poli-Farbe ezekre a problémákra kínál megoldást Policolor hőszigetelő rendszerével.

Minőség és garancia Mi várható el egy jól felépített rendszertől az építtető, kivitelező és a tervező részéről? Az, hogy rendszer összetevőit egyben, megfelelő garanciák mellett tudják megvásárolni, teljes technológiai támogatás mellett. Fontos a műbizonylatok, engedélyek megléte, folyamatos frissítése. A termékeinket folyamatosan, állandó minőségben gyártjuk. 

A Policolor THR minőségi jellemzői: MSZ EN ISO 9001:2009 rendszerszabvány szerint gyártva. Építésügyi Minőségellenörző Intézet által auditált gyártásközi ellenőrzés. 2007 óta Magyar Termék Nagydíjas. 2011 óta Kiváló Építési Termék. Rendelkezik ÉMI Minőség Jellel. 100% Magyar Termék.

A minőség kiemelt szerepet kap: a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között nagy hangsúlyt kap a kiváló ár-érték arány. A hazai életszínvonal folyamatos romlása megváltoztatta a társadalom alapvető igényeit. A gyártók egyre élesebb versenye, valamint a felvevő piac olcsó tömegáru iránti kereslete kikényszeríthet minőségi visszaesést. A Poli-Farbe Vegyipari Kft. úgy látja, hogy ez az állapot nem tartható fenn!

Kiváló minőségű terméke mindenkinek lehet, de ma már ez nem elég! Vállalatunk kialakította Teljes körű Projekt Támogatási Rendszerét, mely magába foglalja a képzést, szaktanácsadást, és a kivitelezések ellenőrzését is.

Magyarország jelentős rendszergazdáit tömörítő szakmai szervezetünkkel, a Magyar Építőkémia- és Vakolat Szövetséggel (MÉSZ), megalkottuk azt az irányelvet, mely a bevonatréteggel ellátott többrétegű, ragasztott, táblás, homlokzati hőszigetelő rendszerek kialakítására, alkalmazástechnikájára vonatkozik. Célunk az, hogy ezt minél szélesebb körben megismertessük. A megfelelő kivitelezéssel megvalósult Policolor homlokzati hőszigetelő rendszerre, a 11/1985. (VI. 22.) ÉVM-IpM-KMMÉM- BKM együttes rendeletnek megfelelő garanciális időt (kötelező alkalmassági időt) biztosítunk – Rendszer Garancia Nyilatkozat keretében. Azon partnereink, akik a Poli-Farbe Policolor hőszigetelési rendszerét választják, mindezek birtokába kerülnek, s műszaki tartalmában és esztétikai tulajdonságaiban is egy európai minőségű termékcsalád alkalmazóivá válnak.

Mit válasszak?! Nagyon fontos állagmegóvás szempontjából is, hogy milyen tulajdonságú termékeket tervezünk épületeink külső és belső felületeinek bevonataként. Ez nem csak azt jelenti, hogy a kor divatjának megfelelő esztétikai értékű felületeket képzünk, de a homlokzatokat és azok belső szerkezetét hosszú távon védenünk kell a környezeti hatásokkal szemben. Ilyen hatás a különböző formában jelentkező csapadék, a levegő nedvesség tartalma, hőmérséklet különbségekből adódó dilatációs mozgás, UV sugárzás, mely a külső felülettel kapcsolatba kerülve számos, számunkra nem előnyös jelenség okozója lehet. A mai vékonyvakolatok tulajdonságait néhány fontos alapanyag, a fő kötőanyag mennyisége (szilikát, diszperzió, szilikon gyanta), a különböző vízlepergető és algagátló adalékok, valamint a színező pigmentek alkalmazása befolyásolja.

A szilikát rendszerek – más előnyös tulajdonságaik mellett, mint a kiemelkedő kötőerő és a jó páradiffúziós képesség – vízlepergető tulajdonságuk tekintetében gyengék, magas porozitásukból adódó, nagy vízfelvevő képességük miatt. Gazdaságos megoldás lehet egy hagyományos diszperziós kötőanyaggal felépített bevonat szilikon hidrofóbizáló adalékkal. Ez megfelelő vízlepergetés mellett még költséghatékony megoldást kínál.

A Poli-Farbe Policolor diszperziós vékonyvakolat rendszere ilyen recepttel készülő termékcsalád. Az összetételben alkalmazott szilikon-hidrofóbizáló adalék használatával a bevonat tulajdonságai úgy módosulnak, hogy a felülettel kapcsolatba lépő víz „kedvezőtlen környezetbe” kerül, aminek eredményeként igyekszik onnan távozni. A távozó víz a felületen lazán kötött szennyeződéseket, port lemossa. A 2011-es szezon újdonsága az ÉMI Minőségjellel elismert Policolor szilikon vakolata. Előnyös tulajdonságait a magas szilikon-gyanta kötőanyag tartalom biztosítja.

Maximális vízlepergetés mellett kiemelkedően jó a páraáteresztő képessége. Aktív biocid tartalmának köszönhetően a termék nem algásodik és nem penészedik, széles körben alkalmazható. A Policolor vakolatokat több ezer színárnyalatban tudjuk gyártani partnereink részére. A Kolorbox számítógépes színkeverő rendszer segítségével azt is megtudhatjuk, mely színek ajánlottak kültéri felhasználásra, és melyek azok, amiket lehetőség szerint kerülni kell. Tervezésnél, kivitelezésnél erre kiemelt figyelmet kell fordítani! Sok különböző hőszigetelő rendszer színesíti a magyar piacot. Minden építtető maga dönti el mit vásárol, mennyit szán a homlokzatra. Termékeink előnyös tulajdonságait figyelembe véve: aki Poli-Farbét használ, többet kap kevesebbért!

Rontó Géza

Poli-Farbe Vegyipari Kft. 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2011. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare