E-SZÁMLA

A környezetvédelem egyet jelent a felelősségvállalással, hiszen felelősek vagyunk egymásért, a gyermekeinkért és a minket körülvevő világért. A JUB KFT a gyorsabb, jövőbetekintő modern számlakezelés érdekében, áttért és lehetőséget biztosít az elektronikus számlázásra, számla fogadásra.

 

 Az elektronikus számla a következő években felváltja és háttérbe szorítja a papíralapú számlákat. Ez tény, mint ahogy az is, hogy az e-mail teljesen felváltotta a telefaxot. Ennek alapvető oka, hogy az elektronikus számla olcsóbb és hatékonyabb, és talán a legfontosabb, hogy jóval környezetkímélőbb, mint elődje. „környezetvédelem: Ön is tehet érte!”.

Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának 2009-ben elkészült jelentése szerint 13-16 millió fával kevesebb kerülne kivágásra, ha az Unióban általánossá válna az elektronikus számlázás. Egy tonna papír készítéséhez a papír minőségétől függően kb. 1,7 tonna élőfa kivágása szükséges, ami nagyjából 6db teljesen kifejlett lucfenyőt jelent.

Ez a pusztítás nem csak az erdei állat és növényvilág drámai pusztulását eredményezi, hanem bolygónk oxigénháztartását is kedvezőtlenül befolyásolja, ami az üvegházhatást fokozza. Az e-számla egy kis lépés, hogy a gyermekeinknek és unokáinknak is egy élhető környezetet biztosítsunk.

Az újrahasznosított papír valamelyest enyhíti a papíripar élőfa igényét, azonban a mindenkori papírszükséglethez képest nincs elegendő újrahasznosítható farost. A papírt alkotó farostokat maximum négyszer lehet újrahasznosítani, ami továbbra is szükségessé teszi az élőfa felhasználását. További környezeti károkat okoz a papírgyártás során felhasznált nagy mennyiségű víz szennyezése (pl. festékek, vegyszerek, oldószerek, fehérítő anyagok, klór, stb.).

Számos előnnyel jár, ha e-számlával rendelkezik a felhasználó!

Például: A számlák megtekintése és archiválása semmilyen költséget nem jelent a számlabefogadók számára. Az elektronikus számlát nem kell kinyomtatnunk, így megtakarítjuk a papír és a nyomtatás költségeit. A számla elkészülésével egy időben megjelenik egy központi tárhelyen, és email-en értesítést küld a számla tulajdonosának.

Az elektronikus számlák a párhuzamos tárolási rendszernek köszönhetően nem vesznek el, vagy sérülnek meg. Bármikor, pár gombnyomással akár évekre visszamenőleg is másodpercek alatt visszakereshetők. Nem lesz többé elveszett számlája! Bármikor online megtekinthető, elérhető, nyomtatható a számla.

Az előállítással kapcsolatos kiadások mellett teljes mértékben megszabadulunk a boríték- és postaköltségektől, illetve az esetenként felmerülő faxköltségtől is. Papír alapú számlák legalább 3 példányban készülnek (vevő, szállító, könyvelés), de gyakori hogy a belső nyilvántartási rendek miatt azokból több másolat is készül. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény előírja a számviteli bizonylatok 8 évig történő megőrzését. Az így keletkező papírhalmaz kezelése és tárolása komoly feladat és nem elhanyagolható költség.

Minden elektronikus számla eredetét és a tartalom sérthetetlenségét fokozott biztonságú elektronikus aláírás és időbélyegző biztosítja. Tájékoztatjuk kedves partnereinket, hogy 2012-től a JUB Kft. az összes ügyfele részére elektronikusan fogja a számlákat elküldeni! Köszönetet mondunk azoknak a partnereinknek, akik megértették a környeztünk védelmének fontosságát és már hozzásegítették a cégünket az elektronikus számlázás bevezetéséhez. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne többet megtudni a rendszer működéséről, egyszerű használatáról, illetve az Ön cége is be akarja vezetni az ”e-számlát” vegye fel a kapcsolatot a www.szamlakozpont.hu ügyfélszolgálatával. 

B.L.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2011. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare