Vízzel hígítható festékek térhódítása

Egészen a legutóbbi évekig a vízzel hígítható festékek nem voltak témái a festők párbeszédeinek. Vajon így marad ez a jövőben is? Ami biztos, hogy a festékgyártás olyan irányelveket követ, mely összeegyeztethető a környezettudatos fejlődéssel, így a vizes bázisú termékek fejlesztése előtérbe helyeződött.

A vízzel hígítható festékek nagyon nehezen kerültek be a köztudatba. Sokáig élt az a sztereotípia miszerint az ilyen festéket az eső lemoshatja. Hála Istennek ez soha nem fordult elő, így elfogadták az emberek.

Az átállás talán azoknak a festőknek volt a legnehezebb, akik olajbázisú vagy alkid festékek használata mellett váltak mesterekké. Mégis sokan mertek az új, környezetbarát termékek felé nyitni, lévén az oldószeres festék büdös, az ecsetek tisztítása hígítóval történik, amit külön meg kell venni, ami belélegezve nem túl egészséges és tűzveszélyes is ráadásul.

Nem nehéz megtalálni a módját, hogy sokkal hatékonyabbnak érezzük a munkát a vizes bázisú festékekkel. Saját tapasztalatainkat kell bővíteni, hogy megbarátkozzunk egy új technológiával.

Az Egrokorr Zrt. legtöbb oldószeres zománcfestékének van vízzel hígítható alternatívája, mint a Dunaplaszt Csatornafesték Aqua, az Izofix Aqua Betonmedencefesték, a Dunaplaszt Vékony és Vastaglazúr, Dunaplaszt Pala és Betonlábazatfesték, Dunaplaszt Teraszfesték, Dunaplaszt Radiátor és Konvektorzománc, melyek évek óta megtalálhatók a boltok polcain. Idén újdonság lesz a Dunaplaszt Kerítésfesték Aqua és a Dunaplaszt Magasfényű Zománc Aqua festékek megjelenése a boltokban. Ezen termékek az iparban évek óta bizonyítanak zománcként, így mindkét termék kinőtte már gyermekcipőjét. A Dunaplaszt Kerítésfesték Aqua selyemfényű zománcot oldószeres társához hasonlóan fémre, fára, alkalmazhatjuk közvetlenül, de legelőnyösebben a régen lefestett kerítések gyors felújító festésére használható. A Dunaplaszt Magasfényű zománc aqua fa- és fémfelületek védelmére, dekoratív bevonására használható beltéren és kültéren egyaránt.

Mindkét új termék előnyösen alkalmazható nagyméretű járművek, eszközök, pl. mezőgazdasági gépek, tehergépkocsik, villamoskocsik, fémtömegcikkek stb. tartós védelmére is. Ne feledjük a felület megfelelő előkészítésének fontosságát –rozsda eltávolítása, portalanítás, zsírtalanítás!

www.egrokorr.hu

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2015. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare