MOSOLYFESTŐK – EGY ALAPÍTVÁNY A GYERMEKI MOSOLYÉRT

A Mosolyfestés gondolata a 2010-es évben fogant meg. Azóta sok helyen voltunk már falakat, arcokat, táskákat festeni. Az elején nem hittük volna, hogy ilyen jelentős lenne a mi munkánk, de az elmúlt évek és a jelentkezők száma azt mutatja, hogy (márpedig) nagyon is fontos, amit csinálunk! Emellett nem mehettünk el szó nélkül.

Sokat gondolkodtunk, míg végül egy hatalmas lépést tettünk. Ennek eredménye az lett, hogy a Mosolyfestők a továbbiakban alapítványként folytatja tevékenységét.„Most már hivatalosan is munkánk: mosolyt festeni az arcokra, és a falakra.”

Mit csinálunk?  Mi, Mosolyfestők olyan – főleg gyerekek számára fenntartott – intézményekben dekorálunk falakat, ahol anyagi támogatás hiányában nem valósítható meg egy barátságos, vidám hangulatú környezet kialakítása. Hiszünk abban, hogy egy élhetőbb környezet nagyban hozzájárul a gyermekek lelki fejlődéséhez, és ez nem luxus! A festésbe szívesen bevonjuk az érdeklődő ott dolgozókat, lakókat és a gyerekeket is, amiből szintén sokat tanulunk – nem csak a festés technikáját…

Innen ered a Mosolyfestők név is: gyermekek és felnőttek arcára “festünk mosolyt” munkáinkkal.

Csapatunk  A Mosolyfestők csapata kezdetben a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola lakberendező szakos diákjaiból állt, azonban mostanra már egyre többen csatlakoznak hozzánk olyanok is, akiktől nem áll távol az ecset, vagy csak szeretnek egy önzetlen munkában részt venni.

Vállalati önkéntesség  

Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít a céges karitatív munka. Számos gyermekekkel foglalkozó intézménynek (átmeneti otthon, iskola, bölcsőde, árvaház, stb.) nem áll rendelkezésére a barátságos környezet kialakításához szükséges anyagi forrás. Éppen ezért a Mosolyfestők Alapítvány lehetőséget biztosít vállalatok számára, hogy önkéntes munkát végezhessen, növelve ezzel a csapat-szellemet és lojalitást.

Mi felkeressük az intézményt, ahol szükség van egy vidámabb környezetre, előkészítjük a terepet, és beszerezzük a munkához szükséges anyagokat. Segítséget nyújtunk a tervezésben, előrajzolásban, és a munkafolyamatok megszervezésében is.

Bővebb információ és eddigi munkáink: www.mosolyfestok.hu

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2015. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader