Szakmai különdíjasunk: Böndő Zoltán

A facebook oldalon zajló nyeremény- játékot, festékgyártó partnereink is figyelemmel kísérték. A JUB Kft. volt az, aki a sok kreatív munka láttán úgy gondolta, hogy a festő szakmát legjobban képviselő szobafestőnek, elismerésként felajánl egy különdíjat, mely egy teljes festő ruházat mellett egy gyárlátogatással egybekötött szlovéniai hétvégét is tartalmaz. A JUB Kft. számára igen fontos, hogy a szobafestő szakmát kiváló minőségben képviselő szakemberekre kellő figyelem irányuljon. – mondta Kamrás Gábor, a JUB Kft. kereskedelmi igazgatója a különdíj átadásakor. A „profi” kategóriában induló Böndő Zoltán fiatal, energikus szobafestő, akit partnerünk választott ki a nevezők közül. Zoltánnal Cegléden beszélgettünk, egy kellemes ebéd mellett.

Elég fiatal vagy, mégis elismerést érdemlő munkával neveztél a játékunkra. Mióta dolgozol festőként?

2005-ben végeztem el a szakiskolát, így mondhatjuk, hogy 7 éve vagyok szobafestő. A munka mellett viszont volt időm, hogy egy érettségi bizonyítványt is megszerezzek. Az érettségi viszont csak egy kis plusz volt, mert nagyon szeretem a szakmám, élvezem az alkotást. Lelkesít az a tudat, hogy az elkészült „művem” évekig egy család otthonának dísze lesz.

Biztosan sok megrendelésed van, hiszen a jó szakembereket minden megrendelő szívesen ajánlja az ismerőseinek.

Sajnos az a baj, hogy Magyarországon jelenleg kevesen tudják megfizetni az igényes szakmunkát, és inkább saját kezűleg végzik el, vagy beérik az olcsóbb, szakmailag kevésbé igényes megoldásokkal, anyagokkal. Igaz, hogy egy kicsit drágább a jó minőségű munka, viszont egy igényesen elkészített otthon a legjobb hosszú távú befektetés, mert biztosan nem lesz gondunk vele egy ideig.

Nagyon kiemelted az imént Magyarországot. Dolgoztál esetleg külföldön is?

Igen. Engem is elcsábítottak a jól hangzó külföldi fizetések. Volt szerencsém Ausztriában és Cipruson is dolgozni. Tőlünk nyugatabbra többen engedhetik meg maguknak, hogy szobafestőt hívjanak akár a kisebb munkákhoz is.

Külföldön jobb a fizetés, de mégis hazajöttél. Eluralkodott rajtad a honvágy?

Igen, így is fogalmazhatnánk. Én hiszek abban, és talán nem csak egy álom, hogy ebben az országban is meg lehet élni tisztességesen úgy, hogy közben az ember még örömét is leli a munkában.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2012. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader