Tetőszigetelés

Tetőszigetelési szakértőnk:

Kling József  Akva-Plast Tetőszigetelő Kft. – www.tetoszigeteles.com

Fontos a jó szakember!

 

Az Akva-Plast Tetőszigetelő Kft 1990-ben alakult családi vállalkozás, tetőszigetelő szakcég. Fő tevékenységünk a lapostetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, új tetők készítése és régi tetők felújítása, valamint palatetők bontás nélküli felújítása. A palatetők bontás nélküli felújítását mi kezdtük el elsőként Magyarországon. A kivitelezésben jól képzett szakembergárda áll a megrendelők szolgálatára. Az elmúlt évek alatt a csapadékvíz elleni szigetelés területén társaságunk nagy tapasztalatot szerzett. Büszkék vagyunk arra, hogy a kilencvenes évek közepétől az ország legjelentősebb szak-kivitelezési cégei között tartanak számon bennünket.

21 éves múlttal rendelkező cégként, bízva a jó szakembereinkben és a felhasználásra kerülő anyagokban, 12 év szavatosságot adunk a szigetelésekre.

Otthonunk felújítása során érdemes egy tervet készíteni a felmerülő feladatokról. Ha szeretnénk egy kicsit csökkenteni a költségeket, és van egy kis kézügyességünk, valamint kreativitásunk, akkor több munkát is elvégezhetünk saját kezűleg. Akadnak azonban olyan feladatok, melyek szakértelmet igényelnek. Ilyenkor szakmai tapasztalaton kívül még garanciát is kaphatunk az elvégzett munkára. Mivel a szakember garanciát vállal, így biztosak lehetünk benne, hogy a legmegfelelőbb anyagokat fogja felhasználni, mivel neki is érdeke a hibalehetőségek megelőzése.

Ilyen feladat például a lapostetők, vagy palatetők felújítása, szigetelése, melyhez mindenképp érdemes szakembert hívnunk. Lehetőség szerint kérjünk árajánlatot több cégtől, és ha lehetséges az interneten nézzünk utána a cég referenciamunkáinak. Ne csupán az ár alapján döntsünk, ha lehetőségünk van, akkor olyan céget válasszunk, aki már több éves tapasztalattal rendelkezik.

Fontos valamennyi munkafázis szakszerű elvégzése a szigetelés során (palatetőnél és lapostetőnél egyaránt) mert csak ebben az esetben biztosított a tető 25-30 éves várható élettartama. Lényeges a tetőfelület gondos megtisztítása, a páraszellőzők beépítése, a bitumenes lemez szakszerű ráolvasztása a palatető vagy lapostető felületére, mert csak az aprólékos, gondos palatető vagy lapostető felújítás biztosítja a megfelelő vízszigetelést és hőszigetelést.

Nagyon lényeges, hogy mindig a megfelelő minőségű, adott célra megfelelő szigetelőanyag kerüljön felhasználásra, ezért pl. palatető felújítására egyszínű (nem mintás) anyagot ne használjunk, mivel az egyszínű anyagok a lapostető bitumenes szigetelésének fedőlemezei, és arra jól felhasználhatók, mert jól védenek a nap UV sugárzása ellen, de palatető szigetelésre nem alkalmas.

Legalább ilyen fontos lapostető felújításánál, hogy mindig a tető állapotának leginkább megfelelő műszaki megoldás legyen alkalmazva. Nincs értelme a szükségesnél gyengébb szigetelésnek pénzügyi okok miatt, mert könnyen lehet az olcsóból drága, ha pár év múlva újra kell szigetelni az épületet.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2012. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare