ÚJRAFESTETT VALÓSÁG Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében

A Magyar Nemzeti Galéria és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete egy rendhagyó kiállítást szervezett a tavalyi esztendőben, ahol a társadalmi felelősségvállalás jegyében fogyatékossággal élő és ép kortárs képzőművészek egy helyen alkottak, egy kiállítás keretében mutatták be műveiket.  

A kiállítás támogatója a magyar tulajdonú Poli-Farbe festékgyár volt, amely festékeket, eszközöket és egyéb kellékeket biztosított a kiállításhoz, több millió forint értékben.

Nagyvonalú támogatásuknak köszönhetően nemcsak vászonra és papírra, de farost lemezre és akár a galéria falára is tudtak alkotni a felkért művészek, újraértelmezve a magyar gyártmányú falfestékeket, színező tintákat.

A kiállítás célja, az volt, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő emberek kreativitására, és hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a mozgássérült művészek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek. 

A kiállítás fő üzenete és sikerének kulcsa egymás elfogadásában rejlett. A kiállításhoz kapcsolódó kísérő – programok keretében; tárlatvezetések, előadások, gyermekeknek és felnőtteknek szervezett programokon keresztül az érdeklődők megismerhették a sérült emberek hétköznapjait, gondolkodásmódjukat és értékeiket, valamint próbára tehették saját művészi képességeiket is, mindezt szájjal vagy lábbal.

 

 

 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2013. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare