A FEHÉR

A fehér falfelület kitűnő hátteret ad a helyiségeknek, remekül tágítja a teret. Ha sötét bútorokkal szeretnénk a lakberendezést megoldani, akkor ez a felület remek kontrasztot ad. Akkor sem kell aggódnunk, ha egy színes festményt vagy fotót akasztunk a falra. Ha ragaszkodunk a fehér falfestékhez, mert nem szeretnénk, hogy otthonunk fala a szivárvány színeiben pompázzon, vagy csak a fehérből áradó tisztaság érzése kelt nyugalmat bennünk, mikor fáradtan hazaérünk a munkahelyünkről, akkor is van mód rá, hogy ízlésesen varázsoljuk egyedivé falainkat.

A festék üzletekben egyre több dekorációs anyagot találhatunk. Ilyenek a díszlécek, rozetták, festősablonok és a falmatricák. A fehérre festett falon nagyon jól mutatnak a feketével, vagy színes festékkel festett minták, ábrák esetleg nonfiguratív elemek. Vásárlás előtt érdemes az interneten körülnézni, hogy mely gyártó vagy forgalmazó választékában találhatjuk meg a hozzánk legjobban illő, később otthonunk díszeként funkcionáló dekorációt.

FALMATRICÁK Rengeteg stílusban és színben kaphatunk falmatricákat a festékboltokban. A nagy választékban biztosan találunk a saját ízlésünknek megfelelőt. A felhelyezése nagyon egyszerű: A megtisztított, portalanított felületre helyezzük a hordozópapírról leválasztott mintát, majd erősen rányomjuk a falra. Ezután már gyönyörködhetünk is az elkészült dekorációban.

FESTŐSABLON Ennél a technikánál már rendelkeznünk kell egy kis kézügyességgel és a sablon mellé szükséges még egy sűrűbb, nem megfolyós falfestéket is beszereznünk. Ha kimértük a minta helyét, ragasszuk fel a sablont egy festőszalag segítségével, majd a festékbe mártott ecsettel, kívülről befelé haladva kitölthetjük a mintát. Saját magunk is készíthetünk festősablont. Egy kartonlapra rajzoljuk fel a mintát, majd vágjuk ki. Ezt a sablont ugyanúgy használhatjuk, mint a boltban vásárolhatókat.

 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2012. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader