AZ ÉPÜLETRE SZABOTT HŐSZIGETELŐ RENDSZER

Ahogyan a szabóval egyedi méretű ruhát készíttetünk magunknak, úgy kell otthonunkra is rászabni a megfelelő „kabátot”. Ha szeretnénk házunkat hőszigetelő rendszerrel védeni, mindenképp konzultáljunk szakemberrel, esetleg AZ ÉPÜLETRE SZABOTT HŐSZIGETELŐ RENDSZER kérjünk rendszer ajánlatot magától a gyártótól. Sokan rosszul gondolják, ha költséghatékonyságból saját maguk válogatják össze a különböző elemeket, akkor az ugyanolyan minőségi szigetelést biztosít, mint a gyártók áltál kínált komplett rendszerek. A hőszigetelő rendszereket folyamatosan tesztelik, és úgy állítják össze, hogy annak hőszigetelése, páraáteresztő képessége a legmegfelelőbb legyen az adott épületre.

GONDOS TERVEZÉS Hőszigetelés tervezésekor számos tényezőt figyelembe kell vennünk. Még két teljesen egyforma, azonos anyagból épült lakóházra sem biztos, hogy azonos hőszigetelő rendszert használhatunk. A legnagyobb hatékonyság eléréséhez, a környezetet is vizsgálnunk kell. Ha az egyik épület kertjében sok fa és egyéb növény található, esetleg még az öntözőrendszer is eléri a falfelületet, akkor már a rendszer legkülső elemének érdemes szilikon vakolatot választani, mely ellenáll a csapó esőnek is, valamint a vízcseppek legördülnek róla, így még tisztítják is a felületet.

SZILIKON VAKOLAT Nagy vízlepergető hatású, nagyon erős védőbevonatot képez a falon, akár magasnyomású mosóval is tisztítható. Csak pasztell árnyalatokban színezhető.

SZILIKÁT VAKOLAT A legjobb páraáteresztő tulajdonsággal rendelkező vakolattípus, mely nem csak fizikai, hanem kémiai kapcsolatot is létesít a falfelülettel. Leginkább műemlék jellegű épületekre alkalmazzák, ahol fontos a nagy légáteresztés. Színezhetősége hasonló a szilikonéhoz. AKRIL

VAKOLAT Bármilyen színben előállítható, akár erős színeket is választhatunk. Színtartóssága jobb, mint a szilikon és a szilikát vakolaté. Páraáteresztő képessége jobb, mint a szilikoné.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2012. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader