BIZTOSAN JOBB – Formaldehidmentes lett a Poli-Farbe Platinum

2011 tavaszától a Poli-Farbe gyártósoráról a hazai festékpiacon egyedülálló formaldehidmentes falfestékek gördülnek le. A Poli-Farbe Platinum mostantól nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és olyan kémiai vegyületet, ami formaldehid tárolására és folyamatos felszabadítására fejlesztettek ki, ezáltal válik biztonságosabbá a vásárlók számára.

Az élhetőbb környezet védelmében és az innováció jegyében a Poli-Farbe Vegyipari Kft. 2011 tavaszán piacra vezette a Poli-Farbe Platinum falfestékek legújabb generációját, amely már nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és olyan kémiai vegyületet, ami formaldehid tárolására és folyamatos felszabadítására fejlesztettek ki. A festéktartósítók közül leggyakrabban a formaldehiddel találkozunk a termékek között, holott a formaldehid nagy mennyiségben való belélegzése patkányoknál rákot okoz, a vegyületet az Egészségügyi Világszervezet rákkutatással foglalkozó ügynöksége az emberen bizonyítottan rákkeltő anyagok között tartja számon. A kutatók azt feltételezik, hogy a szúrós szagú gáz növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát, ezért érdemes minimalizálni a kockázatokat és mellékhatásokat otthonszépítés közben.

Bár a felhasznált formaldehid mennyiségét a különböző iparágak az elmúlt 15 évben jelentősen csökkentették, még mindig aggasztó, hogy milyen sok helyen fordulhat elő. A formaldehid megtalálható sok festékben, egyes padlóburkolatokban és szőnyegragasztókban is. A Poli-Farbe Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Platinum festékcsaládja az elmúlt évek során kategóriát teremtett a festékpiacon és népszerű lett a kereskedők, vásárlók körében. A jól ismert minőség és megbízhatóság mellé immár egy olyan termékelőny is társult, amely egyedivé és különlegessé teszi a Platinumot.

A Poli-Farbe tapasztalatai szerint egyre szélesedik a tudatos vásárlók köre és az igény a minőségi, magyar festékek, illetve megoldások iránt, ezért a Poli-Farbe továbbra is elkötelezetten fejleszti és tökéletesíti termékeit a jövőben is, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak is meg tudjon felelni.

 

 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2011. nyári számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader